Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Louisville

Κάθε χρόνο, υπάρχει ένα φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Louisville. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Συμβούλιο Φοιτητικών Δραστηριοτήτων (SAB) στο σχολείο. Η SAB εργάζεται σκληρά για την παροχή κοινωνικών, πολυπολιτισμικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Οι προγραμματισμοί-ταινίες, διαλέξεις, συναυλίες, πάρτι και πολλά άλλα - έχουν σχεδιαστεί για φοιτητές του U των L και της κοινότητας της πανεπιστημιούπολης, αλλά πολλές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογραφικών φεστιβάλ, είναι ανοιχτές και στο κοινό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Ταινίες που παρουσιάζονται στο Θέατρο Floyd του Κέντρου Δραστηριοτήτων Σπουδαστών Swain, 2100 St. Floyd St.

Ενδιαφέρεστε να δείτε μια γαλλική ταινία για την εποχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου; Είσαι στην τύχη!

Τι δείχνει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γαλλίας;

Τιμπουκτού

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου @ 5 * & 8 μ.μ.
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου @ 2 μ.μ.
* που παρουσιάστηκε από τον Dean Otto, επιμελητή ταινιών Speed ​​Art Museum

Η υποψηφιότητα της βραβευμένης με Όσκαρ Abderrhamane Sissako βραβείο δεν βρίσκεται μακριά από το Timbuktu, που τώρα κυβερνάται από τους θρησκευτικούς φονταμενταλιστές. Ο Kidane ζει ειρηνικά στους αμμόλοφους με τη σύζυγό του Satima, την κόρη του Toya και τον Issan, τον δωδεκάχρονο ποιμένα του. Στην πόλη, οι άνθρωποι υποφέρουν, ανίσχυροι, από το καθεστώς της τρομοκρατίας που επέβαλαν οι Τζιχάντες που είναι αποφασισμένοι να ελέγξουν την πίστη τους. Η μουσική, το γέλιο, τα τσιγάρα, ακόμη και το ποδόσφαιρο έχουν απαγορευτεί. Οι γυναίκες έχουν γίνει σκιές αλλά αντιστέκονται με αξιοπρέπεια.

Κάθε μέρα, τα νέα αυτοσχέδια δικαστήρια εκδίδουν τραγικές και παράλογες προτάσεις. Ο Kidane και η οικογένειά του σώζονται από το χάος που επικρατεί στο Timbuktu. Αλλά το πεπρωμένο τους αλλάζει όταν ο Kidane σκοτώνει τυχαία τον Amadou, τον ψαρά που σκότωσε το "GPS", την αγαπημένη του αγελάδα. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τους νέους νόμους των ξένων επιβατών.

Το Timbuktu είναι η πρώτη είσοδος της Μαυριτανίας στο Βραβείο Καλύτερης Ακαδημίας Ξένων Γλωσσών. Παρακολουθήστε το τρέιλερ εδώ.

Αναπνέω

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου @ 5 * & 8 μ.μ.
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου @ 2 μ.μ.
* που παρουσιάστηκε από τον Tracy Heightchew, Κοινοπολιτειακό Κέντρο για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και την Κοινωνία

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της Melanie Laurent είναι ένα ψυχολογικό δράμα για τον Τσάρλι, δεκαεπτάχρονο που κάνει καλά στο σχολείο και φαίνεται ότι έχει τα πάντα για την. Όταν η πολύ πιο εξελιγμένη Σάρα μετακομίζει στην πόλη, όμως, ο Τσάρλι συναντάται στην κοσμική κοπέλα της οποίας η μητέρα υποτίθεται ότι εργάζεται για ΜΚΟ. Οι δύο γίνονται φίλοι γρήγορα, αλλά σύντομα η Σάρα κάνει τον Τσάρλι να νιώθει άβολα με τους πιο δύσκολους τρόπους. Όταν ο Τσάρλυ μαθαίνει ένα μυστικό για τη Σάρα, η σχέση τους παίρνει μια τρομερή στροφή. Παρακολουθήστε το τρέιλερ εδώ.

Τομ στο αγρόκτημα

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου @ 5 * και 8 μ.μ.
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου @ 2 μ.μ.
* που παρουσιάστηκε από τον Steven Urquhart, Πανεπιστήμιο του Lethbridge

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του εραστή του Guillaume, ο Τομ (Xavier Dolan - μαμά, καρδιάς, σκοτώσα τη μητέρα μου ), ταξιδεύει από το σπίτι του στην πόλη σε μια απομακρυσμένη αγροικία για την κηδεία. Κατά την άφιξη, είναι συγκλονισμένος να διαπιστώσει ότι η οικογένεια του Guillaume δεν γνωρίζει τίποτα γι 'αυτόν και περιμένει μια γυναίκα στη θέση του.

Ο Τομ διατηρεί την μυστική ταυτότητά του, αλλά σύντομα θα βρεθεί όλο και περισσότερο σε ένα στριμμένο, σεξουαλικά φορτισμένο παιχνίδι από τον επιθετικό αδελφό του Guillaume (Pierre-Yves Cardinal), ο οποίος υποψιάζεται την αλήθεια. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης, η εξαπάτηση, η θλίψη και η αγριότητα διαπερνούν αυτό το ψυχολογικό θρίλερ του σκηνοθέτη Xavier Dolan. Παρακολουθήστε το τρέιλερ εδώ.

Pierrot Le Fou

Πέμπτη, 3 Μαρτίου @ 5 * και 8 μ.μ.
Παρασκευή 4 Μαρτίου @ 2 μ.μ.
* που παρουσιάστηκε από τον Matthieu Dalle, Τμήμα Κλασικών και σύγχρονων Γλωσσών της UofL

Ο Ferdinand (Jean-Paul Belmondo) δεν είναι ικανοποιημένος στο γάμο και στη ζωή, αλλά βγαίνει στο δρόμο με τον μπέιμπι σίτερ, την πρώην εραστή του Marianne Renoir (Άννα Καρίνα), και αφήνει πίσω του την αστική τάξη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κανονικό οδικό ταξίδι: το genius auteur Το δέκατο χαρακτηριστικό του Jean-Luc Godard, που κυκλοφόρησε αρχικά το 1965, είναι ένα κομψό σμήνος καταναλωτικής σατίρας, πολιτικής και αισθητικής κόμικς, καθώς και μια βίαιη, ζιγκ- Ο Pierrot Le Fou είναι ένα από τα ψηλότερα σημεία του γαλλικού νέου κυματισμού και ήταν ο τελευταίος φαραγγός του Godard, με την ευγενική χρωματική απεικόνιση του κινηματογράφου Raoul Coutard και του Belmondo και της Karina με τον πιο ζωντανό τρόπο. πριν κινηθεί όλο και περισσότερο σε ριζοσπαστικό κινηματογράφο.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ εδώ.

Αγάπη στην πρώτη πάλη

Πέμπτη, 10 Μαρτίου @ 5 * και 8 μ.μ.
Παρασκευή, 11 Μαρτίου @ 2 μ.μ.
* που παρουσιάστηκε από τον Wendy Yoder, Τμήμα Κλασικών & Σύγχρονων Γλωσσών της UofL

Μεταξύ των φίλων του και της οικογενειακής επιχείρησης, το καλοκαίρι του Arnaud φαίνεται να είναι ειρηνικό. Ειρηνικό έως ότου τρέχει στη Madeleine, τόσο όμορφη όσο είναι στρογγυλή, ένα συγκεκριμένο κομμάτι από τεντωμένους μύες και προφητείες κατά των προφητικών. Δεν περιμένει τίποτα. προετοιμάζεται για το χειρότερο. Παίρνει τα πράγματα καθώς έρχονται, θέλει ένα καλό γέλιο. Αγωνίζεται, τρέχει, κολυμπά, ωθεί τον εαυτό της στο όριο. Δεδομένου ότι δεν τον έχει ζητήσει τίποτα, πόσο μακριά θα πάει μαζί της; Είναι μια ιστορία αγάπης. Ή μια ιστορία επιβίωσης. Ή και τα δύο. Παρακολουθήστε το τρέιλερ εδώ.