Γρήγορος οδηγός για Δελχί Μετρό ταξίδι με τρένο

Πώς να ταξιδέψετε γύρω από το Δελχί με το τρένο και να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα

Θέλετε να πάρετε το τρένο στο Δελχί; Είναι ένας από τους φθηνότερους και πιο βολικούς τρόπους να περάσετε την πόλη. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι με τρένο στο δίκτυο τρένων του Δελχί Metro.

Επισκόπηση του μετρό του Δελχί

Το Δελχί διαθέτει ένα εξαιρετικό, κλιματιζόμενο δίκτυο τρένων που ονομάζεται Μετρό. Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2002 και παρέχει συνδεσιμότητα με το Faridabad, το Gurgaon, το Noida και το Ghaziabad. Επί του παρόντος, το δίκτυο έχει πέντε κανονικές γραμμές (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο και ιώδες) συν τη γραμμή του Airport Express (Orange).

Υπάρχουν 160 σταθμοί, οι οποίοι είναι ένας συνδυασμός υπόγειου, υπόγειου και υπερυψωμένου σταθμού.

Η ανάπτυξη του Μετρό πραγματοποιείται σε φάσεις που διαδίδονται πάνω από 20 χρόνια, με κάθε φάση να διαρκεί 3-5 χρόνια. Όταν τελειώσει, θα ξεπεράσει το London Underground σε μήκος.

Το δίκτυο Metro ξεκίνησε με την κόκκινη γραμμή, η οποία ενώνει το βορειοανατολικό Δελχί και το βορειοδυτικό Δελχί. Η φάση Ι ολοκληρώθηκε το 2006 και η φάση ΙΙ το 2011. Η φάση ΙΙΙ, με πρόσθετες τρεις νέες γραμμές (Pink, Magenta και Grey), συμπεριλαμβανομένων δύο γραμμών δακτυλίου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη του 2016. Εντούτοις, αυτό καθυστέρησε και ολόκληρος ο διάδρομος δεν θα καταστεί πλήρως λειτουργικός μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Η τέταρτη φάση, με έξι νέες ακτινικές γραμμές σε απομακρυσμένες περιοχές, εγκρίθηκε στα μέσα του 2016.

Τι είναι αξιοσημείωτο για το μετρό του Δελχί είναι ότι είναι το πρώτο σιδηροδρομικό σύστημα στον κόσμο για να πάρει πιστοποίηση των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Εισιτήρια μετρό, χρονοδιάγραμμα και ασφάλεια

Αεροδρόμιο του Δελχί Μετρό Express

Για να ταξιδέψετε στο αεροδρόμιο του Δελχί , υπάρχει μια ειδική γραμμή του Airport Metro Express που καλύπτει την απόσταση από το Νέο Δελχί στο αεροδρόμιο σε λιγότερο από 20 λεπτά (σε αντίθεση με τη συνήθη ώρα ή περισσότερο χρόνο ταξιδιού). Είναι επίσης δυνατό να ελέγξετε τις αποσκευές σας προτού επιβιβαστείτε στο τρένο, εάν ταξιδεύετε με μία από τις πλήρεις αεροπορικές εταιρείες (Jet Airways, Air India και Vistara).

Μάθετε περισσότερα για τη γραμμή Delhi Airport Metro Express.

Χάρτης του μετρό του Δελχί

Οι γραμμές για το μετρό Delhi μπορούν να προβληθούν σε αυτό το downloadable και εκτυπώσιμο χάρτη του Δελχί Metro.

Χρησιμοποιώντας το μετρό Delhi για αξιοθέατα

Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό, το μετρό είναι ένας φθηνός τρόπος να φτάσετε για να δείτε τα αξιοθέατα του Δελχί. Η Κίτρινη Γραμμή, η οποία εκτείνεται από βορρά προς νότο, καλύπτει πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα. Είναι ιδιαίτερα βολικό για όσους θέλουν να παραμείνουν στο αριστοκρατικό νότιο Δελχί, μακριά από τη φασαρία, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να εξερευνήσουν τα παλιά μέρη της πόλης στα βόρεια.

Σημαντικοί σταθμοί στην Κίτρινη Γραμμή, από βορρά προς νότο, και τα σημεία ενδιαφέροντός τους περιλαμβάνουν:

Άλλοι σημαντικοί σταθμοί σε άλλες γραμμές είναι το Khan Market για ψώνια (ανατολικά της Κεντρικής Γραμματείας για τη Violet Line), το Pragati Maidan για τον Τάφο του Humayun (ανατολικά της αγοράς Khan στη μπλε γραμμή) και το Akshardham (ανατολικά στην μπλε γραμμή).

Οι τουρίστες θα πρέπει επίσης να σημειώσουν ότι άνοιξε το Μάιο του 2017 η ειδική Γραμμή Κληρονομιάς (η οποία αποτελεί επέκταση της γραμμής Violet και συνδέει την Κεντρική Γραμματεία με την Πύλη του Κασμίρ). Αυτή η γραμμή του μετρό έχει τρεις σταθμούς που παρέχουν άμεση πρόσβαση στην Πύλη του Δελχί, τον Jama Masjid και Κόκκινο Φρούριο στο Παλιό Δελχί. Επιπλέον, ο σταθμός Kashmere Gate παρέχει μια ανταλλαγή μεταξύ των γραμμών Violet, Red και Yellow.