Πώς να φτάσετε από το Βαρανάσι στο Κατμαντού στο Νεπάλ

Βαρανάσι προς Κατμαντού με απευθείας λεωφορείο, τρένο και αεροπλάνο

Ταξιδεύοντας από το Βαρανάσι στο Καθαμάντου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να φτάσετε στο Νεπάλ από την Ινδία. Όλες οι επιλογές είναι δυνατές: απευθείας λεωφορείο, τρένο και αεροπλάνο. Ακολουθεί μια επισκόπηση του καθενός για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Βαρανάσι προς Κατμαντού Πτήσεις

Αν και είναι δυνατόν να πετάξετε από το Βαρανάσι στο Κατμαντού είτε με την Jet Airways είτε με την Air India, δεν είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή. Επί του παρόντος, όλες οι πτήσεις περνούν μέσω Δελχί.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις, καθιστώντας το ταξίδι μακρύ και δαπανηρό. Η ταχύτερη διάρκεια είναι περίπου 6 ώρες, με ελάχιστο κόστος περίπου 12.000 ρουπίες, με την Jet Airways.

Βαρανάσι προς Τσαντ Κατμαντού

Για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, ένα ταξίδι συνδυασμού τρένων και λεωφορείων από το Βαρανάσι προς το Κατμαντού θεωρείται συχνά η καλύτερη επιλογή. Δεν υπάρχει απευθείας τρένο για το Κατμαντού, γι 'αυτό θα πρέπει να πάρετε ένα τρένο για να Gorakhpur στο Uttar Pradesh (περίπου τρεις ώρες από τα σύνορα στο Sunauli), ένα τζιπ ή λεωφορείο στα σύνορα, και στη συνέχεια ένα άλλο τζιπ ή λεωφορείο για να Κατμαντού από εκεί .

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Βαρανάσι είναι γνωστός ως Varanasi Junction και ο κωδικός του είναι BSB. Είναι ένα σημαντικό ινδικό σιδηροδρομικό κέντρο και εισιτήρια Foreign Tourist Quota είναι διαθέσιμα εκεί. Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Gorakpur είναι γνωστός ως Gorakpur Junction και ο κωδικός του είναι GKP. Αυτός ο σταθμός είναι η έδρα του Βορειοανατολικού Σιδηροδρόμου.

Το καλύτερο τρένο από το Βαρανάσι προς το Γκοράκπουρ είναι το 15003 Chauri Chaura Express . Είναι ένα ολονύκτιο τρένο που αναχωρεί καθημερινά στις 12.35 π.μ. στο Γουαρασιά Junction και θα σας μεταφέρει στο Γκοραχπούρ στις 6.55 π.μ., ακριβώς για να πάρετε ένα τζιπ ή λεωφορείο προς τα σύνορα, να διασχίσετε και να πάρετε ένα πρωινό τζιπ ή λεωφορείο για το Κατμαντού. Το τρένο έχει όλες τις κατηγορίες ταξιδιού.

Το κόστος είναι 1.164 ρουπίες στην AC First Class, 699 ρουπίες σε AC 2 Tier, 495 ρουπίες σε AC 3 Tier και 170 ρουπίες στην κατηγορία Sleeper. Βλέπε πληροφορίες για το τρένο.

Το 15017 Kashi Express είναι μια άλλη επιλογή για να φτάσετε από το Varanasi στο Gorakhpur. Ωστόσο, αυτό το τρένο τρέχει κατά τη διάρκεια της ημέρας (αναχωρεί στις 1.20 μ.μ. και φτάνει στις 7.10 μ.μ.), που απαιτούν μια παραμονή στο φρικτό Gorakhpur τη νύχτα. Αναμείνετε να πληρώσετε 170 ρουπίες στην κατηγορία Sleeper μέχρι 699 ρουπίες σε AC 2 Tier για το ταξίδι με το τρένο. Βλέπε πληροφορίες για το τρένο.

Βαρανάσι προς λεωφορεία του Κατμαντού

Μια νέα άμεση κλιματιζόμενη υπηρεσία λεωφορείων του Βαρανάσι-Κατμαντού, η οποία ονομάζεται "Bharat-Nepal Maitri Bus Seva" (υπηρεσία ιδιωτικών λεωφορείων Ινδίας-Νεπάλ), δρομολογήθηκε στις αρχές Μαρτίου 2015. Δυστυχώς, αναβλήθηκε η λειτουργία της τον Αύγουστο του 2015, κακοδιοίκηση, αλλά ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά και αναφέρεται ως το Κατμαντού Σέβα.

Η υπηρεσία εκτελείται από την κρατική εταιρεία οδικών μεταφορών του Uttar Pradesh. Είναι ένα λεωφορείο AC της Volvo με καθίσματα (όχι ένα λεωφορείο υπνοδωματίου) που διαρκεί περίπου 21 ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι. Αναχωρεί από το Βαρανάσι κάθε δεύτερη μέρα στις 10 μ.μ. και φτάνει στο Κατμαντού στις 7 μ.μ. την επόμενη μέρα.

Η διαδρομή περνά μέσω των Azamgarh, Gorakhpur και Sunauli, και Bhairahawa. Το ναύλο από το Βαρανάσι στο Κατμαντού είναι 1.500 ρουπίες. Δεν υπάρχουν τουαλέτες στο λεωφορείο, αλλά παρέχονται ξεκούραση στο μπάνιο κάθε λίγες ώρες κατά μήκος της διαδρομής.

Τα εισιτήρια μπορούν να κρατηθούν στο διαδίκτυο στο RedBus.in, στον ιστότοπο UPSRTC ή στο περίπτερο λεωφορείων στο Βαρανάσι (που βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά του σιδηροδρομικού σταθμού Varanasi Junction). Οι αλλοδαποί, σημειώνουν ότι ο ιστότοπος RedBus δεν δέχεται διεθνείς κάρτες αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Amazon Pay.

Τι να κάνετε στο Κατμαντού

Αξίζει να μείνετε λίγος για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του Κατμαντού. Αυτά τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Κατμαντού περιλαμβάνουν την κληρονομιά, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό, την πνευματικότητα και τα ψώνια.