Ινδία Nepal Sunauli Συμβουλές διέλευσης συνόρων

Πώς να διασχίσετε την Ινδία Nepal Sunauli Border

Τα σύνορα Sunauli είναι το πιο δημοφιλές σημείο εισόδου από την Ινδία προς το Νεπάλ και το αντίστροφο, όταν ταξιδεύουν στην ξηρά. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα ωραίο γι 'αυτό. Δεν είναι καθόλου καλό. Από την ινδική πλευρά, το Sunauli είναι μια σκονισμένη πόλη σε ένα φτωχό και αφιλόξενο μέρος του Uttar Pradesh. Ο δρόμος είναι γεμάτος με φορτωμένα φορτηγά και υπάρχουν παντού. Συνιστάται να κάνετε το πέρασμα των συνόρων το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να το κάνετε αυτό.

Sunauli διέλευση συνόρων από την ινδική πλευρά

Αν φτάσετε στα σύνορα Sunauli στην ινδική πλευρά, πιθανότατα θα έρθετε με το λεωφορείο από το Βαρανάσι ή το Gorakhpur (τον κοντινότερο σιδηροδρομικό σταθμό, 3 ώρες μακριά). Τα λεωφορεία κατεβαίνουν τους επιβάτες σε χώρο στάθμευσης μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα. Μπορείτε να περπατήσετε, αλλά αν δεν θέλετε, να διαπραγματευτείτε ένα ποδήλατο rickshaw για να σας μεταφέρει. Αγνοήστε οποιονδήποτε προσπαθεί να πουλήσει εισιτήρια λεωφορείων, είναι πολύ καλύτερο να τα πάρετε στην πλευρά του Νεπάλ.

Πρώτη στάση είναι το ινδικό γραφείο μετανάστευσης, στα δεξιά σας πριν από τα σύνορα, για να πάρετε μια σφραγίδα αναχώρησης στο διαβατήριό σας. Δεύτερη στάση είναι το γραφείο μετανάστευσης του Νεπάλ, και πάλι στο δεξί σας χέρι, σε μικρή απόσταση μετά τα σύνορα. Οι ιταλικές θεωρήσεις κατά την άφιξη εκδίδονται εκεί. Τέλος, θα θελήσετε να οργανώσετε ταξίδια. Τα Pokhara και το Kathmandu είναι περίπου η ίδια απόσταση, περίπου 8 ώρες ή περισσότερο.

Υπάρχουν μερικές επιλογές για να φτάσετε εκεί: κοινόχρηστο τζιπ ή minivan ή λεωφορείο. Υπάρχει σταθμός λεωφορείων στο Bhairawa, περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα (πάρτε ένα ποδήλατο rickshaw). Ωστόσο, πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες θα σας προσεγγίσουν με τις προσφορές μεταφοράς πριν από αυτό.

Τα ημερήσια λεωφορεία από το Sunauli φεύγουν το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί, ώστε να περάσουν νωρίς.

Τα νυχτερινά λεωφορεία, αναχωρούν το απόγευμα, διαρκούν περισσότερο και φτάνουν στον προορισμό τους το επόμενο πρωί. Θα χάσετε επίσης την εκπληκτική θέα!

Sunauli Border Crossing από την πλευρά του Νεπάλ

Οι περισσότεροι άνθρωποι φθάνουν στην πλευρά του Νεπάλ στα σύνορα το απόγευμα, αφού έλαβαν πρωινό λεωφορείο από το Κατμαντού. Αφού εκκαθαρίσετε τη μετανάστευση, συνεχίστε για περίπου 5 λεπτά και θα βρείτε στάση κρατικού λεωφορείου στα δεξιά σας (αναζητήστε λεωφορεία με μπλε λωρίδα). Συνεχίστε και πληρώστε όταν είστε στο πλοίο. Τα λεωφορεία προς Gorakhpur θα αναχωρήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, περίπου κάθε μισή ώρα. Παρόλο που είναι λιγότερο από άνετα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί πράκτορες λεωφορείων παραβιάζονται. Τα κοινά τζιπ τρέχουν επίσης στο Gorakhpur, αλλά μην αφήνετε μέχρι το πλήρες ... πολύ γεμάτο. Συχνά, μια δωδεκάδα ανθρώπων θα στρογγυλοποιηθεί και θα γεμίσει! Το λεωφορείο, αν και μειωμένο, είναι συνήθως μια καλύτερη (και φθηνότερη) επιλογή.

Πρόσθετες συμβουλές και προειδοποιήσεις ταξιδιού