Απόκριες στην Ελλάδα

Γιορτάστε αυτές τις ξεχωριστές αμερικανικές διακοπές στην Αθήνα και στα νησιά

Η Αρχαία Ελλάδα μας έδωσε θέαμα, δράμα και ίσως την πρώτη ιστορία φαντασμάτων του κόσμου όταν ο Ρωμαίος συγγραφέας Πλίνι ο Νέος έγραψε για το φάντασμα ενός γέρου με μια μακρά γενειάδα που στοιχειώνει το σπίτι του στην Αθήνα τον 1ο αιώνα μ.Χ., αλλά οι σύγχρονοι Έλληνες ουδέποτε αγκάλιασε αποκριές όπως ένα μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου.

Μια ελληνική πεποίθηση ότι οι ψυχές των καλών ανθρώπων μένουν στον παράδεισο για την αιωνιότητα και επιστρέφουν στη Γη για μια μέρα κάθε χρόνο μπορεί να έχουν μεταμορφωθεί στην Χριστιανική ημέρα των Αγίων την 1η Νοεμβρίου, καθιστώντας τον πρόδρομο της αποκριάς.

Άλλοι λογαριασμοί αποδίδουν την προέλευση της γιορτής στο φεστιβάλ της Σέλχαιν, όταν οι άνθρωποι φορούσαν κοστούμια για να τρομάζουν τα φαντάσματα τη νύχτα πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά την 1η Νοεμβρίου.

Στη σύγχρονη Αθήνα, τα μπαρ χρησιμοποιούν τις λαϊκές διακοπές ως λόγο για να ρίξουν ζωντανά πάρτι κοστουμιών γεμάτα κολακευτικές διακοσμήσεις και μενού με θέμα, αλλά η σύγχρονη παραδοσιακή βόρεια αμερικανική παράδοση ή θεραπεία βασίζεται μόνο στους εκπατριστές που διοργανώνουν εκδηλώσεις αποκριών για τα παιδιά τους.

Απόκριες στην Αθήνα

Η ετήσια Spooktacular Halloween Night σε έξι σκυλιά τρέχει όλη τη νύχτα στις 31 Οκτωβρίου και πάνω από 2.000 άτομα παρακολούθησαν το πάρτι το 2017. Το νυχτερινό κέντρο στην οδό Αβραμιώτου 6-8 στη συνοικία Μοναστηράκι μετατρέπεται σε πύλη στον κόσμο του πνεύματος με ζωντανή μουσική, άφθονο ντεκόρ, άγρια ​​κοστούμια, και κοκτέιλ τοποθέτησης του μοτίβου.

Το μπαρ Galaxy του τελευταίου ορόφου στο Hilton ρίχνει ένα πάρτι αποκριών, το οποίο συνοδεύεται από έναν διαγωνισμό κοστουμιών, ποτά Zombie και από μπροστά και από το κέντρο της Ακρόπολης.

Όλοι στο κοστούμι παίρνουν ένα δωρεάν ποτό (χωρίς δικαιολογίες με επιτόπου ζωγραφική προσώπου), και το πρόσωπο με το καλύτερο κοστούμι συνολικά κερδίζει μια ελεύθερη νύχτα σε ένα executive δωμάτιο.

Τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια και να κερδίσουν βραβεία στο ετήσιο Αποκριές Καρναβάλι στην πανεπιστημιούπολη των Αμερικανικών Σχολών της Αμερικής. Όλα τα έσοδα ωφελούν τα κλαμπ και τις δραστηριότητες του σχολείου.

Το Hard Rock Cafe ρίχνει μια μπάλα Lil 'Monsters με κόλπο ή θεραπεία και άλλες θεματικές δραστηριότητες.

Επισκεφθείτε την αλυσίδα καταστημάτων Epilegin σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα για αποκριάτικες στολές και μάσκες, καθώς και άλλες εποχιακές διακοσμήσεις.

Απόκριες στην Κέρκυρα

Το περίφημο Pink Palace στο νησί της Κέρκυρας δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία για πάρτι. Κάθε χρόνο, το οικονομικό hostel-like hotel βάζει σε ένα ελληνορθόδοξο γλέντι αποκριών, υπόσχεται παραδοσιακά κοκτέιλ σε ελληνικό στιλ με μια εκδοχή του Halloween. Πορτοκάλι ούζο, καθένας;

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, κλείστε τις ημερήσιες εκδρομές σας στην Αθήνα ή προγραμματίστε σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα.