Συμβουλές Σχεδιασμού για Ταξίδι στη Βραζιλία τον Μάρτιο

Τα ταξίδια του Μαρτίου παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά σενάρια ανάλογα με το Καρναβάλι και το Πάσχα. Εάν κάποια από αυτές τις αργίες είναι το Μάρτιο, οι ταξιδιώτες θα αντιμετωπίσουν πολυήμερες κρατήσεις πακέτων και για τις δύο. Αν δεν υπάρχει κανένας από αυτούς τον Μάρτιο, πολλά ξενοδοχεία στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς θα χρεώνουν τιμές για την υψηλή περίοδο, αλλά διανέμουν τους επισκέπτες από την ανάγκη να κλείσουν πολλές διαμονές ταυτόχρονα.

Αυτό επιτρέπει στους ταξιδιώτες του Μαρτίου να έχουν την ευκαιρία να χορεύουν πιο συχνά από τον έναν προορισμό στον άλλο κατά τη διάρκεια του μήνα.

Αν και κάποια κολέγια ξεκινούν μόνο το έτος το Μάρτιο, τα περισσότερα παιδιά μέχρι το γυμνάσιο έχουν επιστρέψει στο σχολείο για πάνω από ένα μήνα. Είναι ακόμα το καλοκαίρι μέχρι την τρίτη εβδομάδα του μήνα (και με κάθε τρόπο ακόμα μια βροχερή εποχή σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας)? Ωστόσο, η πιθανότητα να έχετε μια ολόκληρη παραλία μόνο για τον εαυτό σας αυξάνεται σημαντικά αυτή τη στιγμή του έτους, ειδικά τις καθημερινές.

Οι ντόπιοι θα αναζητούν ακόμα την τελευταία θερινή θερμότητα τα σαββατοκύριακα, γι 'αυτό ελέγξτε με ξενοδοχεία τα υψηλότερα ποσοστά από την Πέμπτη ή Παρασκευή έως Κυριακή, μια πρακτική που μπορεί να ισχύει και σε άλλες εποχές.

Μάρτιος Καιρός

Η έκτακτη δραστηριότητα που προκάλεσε το El Niño και η παγκόσμια αλλαγή του κλίματος από την πλευρά του, τον καιρό του Μαρτίου στη Βραζιλία είχε πάντοτε τη δυνατότητα καταιγίδων το καλοκαίρι και υψηλό δείκτη βροχοπτώσεων μαζί με ζεστό καιρό. Για τα στιγμιαία γραφήματα μέσου όρου / θερμοκρασίας για τις βροχοπτώσεις για τα πρωτεύοντα της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του έτους, βλ. Χάρτες καιρού της CPTEC.

Σε γενικές γραμμές, οι beachgoers που αναζητούν τις λιγότερες πιθανότητες βροχής θα πρέπει να επικεντρωθούν στην έκταση της ακτής μεταξύ Búzios και Νότια Bahia.

Εάν ελέγξετε τους χάρτες CPTEC για τις βορειοανατολικές παραθαλάσσιες πρωτεύουσες της Βραζιλίας, όπως η Natal ή η Fortaleza, θα δείτε πώς εξακολουθούν να εμφανίζουν μέσες τιμές θερμοκρασίας αλλά έχουν ήδη εισέλθει στη βροχόπτωση τους τον Μάρτιο.

Μάρτιος Διακοπές

Αν το Καρναβάλι ή το Πάσχα δεν είναι το Μάρτιο, ο μήνας χαρακτηρίζεται από τοπικές και όχι εθνικές αργίες. Το Ρίο ντε Τζανέιρο, για παράδειγμα, τιμά την ίδρυση της πόλης την 1η Μαρτίου (η πόλη ιδρύθηκε το 1565).

Εκδηλώσεις Μαρτίου

Η απότομη πτώση του αριθμού των τουριστών αμέσως μετά το Καρναβάλι ώθησε το Σαλβαντόρ να δημιουργήσει ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ που ονομάζεται Espicha Verão ("Καλοκαιρινό ράντισμα"), γνωστό και ως Praia 24 Horas. Ίσως άλλες πόλεις στη Βραζιλία θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.