Αμερικανικά τρόφιμα και ποτά θα χάσετε στη Βραζιλία

Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε πόσο παίρνετε καθημερινά, απλά, άνετα αμερικανικά τρόφιμα για δεδομένο μέχρι να φύγετε από τη χώρα σας. Αν και θα είστε ευτυχείς να δείτε πόσα από τα τρόφιμα που γνωρίζετε μπορούν να βρεθούν στη Βραζιλία - υπάρχει ακόμα okra και τα φιλιά του Hershey - είναι πιθανό να είσαι για κάποιες σοβαρές επιθυμίες για φαγητό.

Όπως γνωρίζει κάθε εκπατριστής, όσο περισσότερο μένετε στο εξωτερικό, τόσο πιο οξείες είναι αυτές οι επιθυμίες, μέχρι το σημείο που κάθε βίβλος φίλου και συγγενής να γίνει πιθανό πακέτο διάσωσης.

Μάθετε ποια τρόφιμα αξίζει να κάνετε στη βαλίτσα σας είτε γιατί δεν μπορούν να βρεθούν, είναι δύσκολο να βρεθούν, είναι πολύ ακριβά για να επιδοθούν σε τιμές εισαγωγής ή που δεν γευτούν ακριβώς το ίδιο.

  1. Φυστικοβούτυρο

    Μπορεί να γνωρίζετε καλά ότι το φυστικοβούτυρο δεν είναι καθολική προτίμηση. Στη Βραζιλία, πολλές συνταγές περιλαμβάνουν φιστίκια, αλλά το φυστικοβούτυρο έχει τόσο μικρή σημασία στην καθημερινή διατροφή σε σύγκριση με αυτό που αντιπροσωπεύει στις ΗΠΑ ότι υπάρχει μόνο ένα μεγάλο εμπορικό σήμα στην αγορά.

    Ίσως να είναι ωραία με τη γεύση του Amendocrem, αλλά η άλλη με πιο γευστική γεύση μπορεί να θέλει να φέρει μερικά αμερικανικά φυστικοβούτυρο μαζί με αυτά.

    Υπάρχει επίσης εταιρεία με έδρα τη Santos, η οποία κατασκευάζει βούτυρο φυστικοβούτυρου (ελέγξτε τα προϊόντα Produtos για "paste de amendoim").

    Ωστόσο, εάν ζείτε στη Βραζιλία ή παραμείνετε κάπου όπου έχετε πρόσβαση σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, δεν χρειάζεται να εξαρτάτε από τα προϊόντα που αγοράσατε κατά την αγορά, όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια που παράγονται από τη Βραζιλία και να φτιάξετε το δικό σας φυστικοβούτυρο.

  1. Tortillas και Taco Shells

    Η Βραζιλία δεν έχει τόσο μεγάλη μεξικανική κοινότητα όσο οι ΗΠΑ και η απουσία ψηλών σωρών tortillas μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε στα τοπικά σούπερ μάρκετ. Εάν έχετε ένα εκλεκτό παιδί που περνάει από μια σοβαρή φάση taco μόνο, εργάζεται σε αυτό πριν ταξιδέψει στη Βραζιλία.

    Ορισμένα σούπερ μάρκετ έχουν εισαγάγει taco shells - αλλά ένα μικρό χαρτοκιβώτιο κοστίζει περίπου $ 5. Μπορείτε να κατευνάσετε το Tex-Mex και το μεξικάνικο μπλε σε μέρη όπως τα μεξικάνικα εστιατόρια του São Paulo ή το Taco & Chilli στο Ρίο ντε Τζανέιρο . Ή αγοράστε τις προμήθειές σας από σπάνιες περιοχές όπως η Villa Buena, επίσης στο Σάο Πάολο.

    Εάν μένετε σε ένα δωμάτιο με κουζίνα, μπορείτε να αποθηκεύσετε στην πλησιέστερη αγορά του δρόμου και να φτιάξετε το δικό σας guacamole και salsa.

  1. Cranberries

    Μπορείτε να βρείτε χυμό βακκίνιων στη Βραζιλία σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και στο Lojas Americanas. Ωστόσο, φέρτε τη δική σας σάλτσα από βακκίνια, εάν ξοδεύετε τις διακοπές στη Βραζιλία. Ή, εάν έχετε πρόσβαση σε μια κουζίνα, μπορείτε να αξιοποιήσετε ευχάριστα την τοπική πραγματικότητά σας και να δημιουργήσετε μια φανταστική εναλλακτική λύση χρησιμοποιώντας το νόστιμο jaboticaba (σεζόν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο , υπάρχει ακόμη και ένα φεστιβάλ jaboticaba στη Sabará, MG το Νοέμβριο) expat συγγραφέας από μια κουζίνα στη Βραζιλία έχει κάνει.

    Η μειοψηφία των Βραζιλιανών που αναγνωρίζουν την ύπαρξη των βακκίνων μπορεί να τους αναφέρει στα αγγλικά. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πορτογαλική λέξη για το cranberry - oxicoco , προφέρεται oks-see-CO-co - δεν είναι παρά ένα σκοτεινό αίνιγμα.

  2. Βακκίνια

    Αν και τα βακκίνια είναι απολύτως μοναδικά (γνωρίζετε κάτι που μοιάζει, μυρίζει ή γεύεται αρκετά σαν αυτά;), θα βρείτε μερικές γευστικές εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το άγχος του χωρισμού: Σταφύλια Moscatel το καλοκαίρι (λίγο δύσκολο να βρεθεί) για τις συνταγές σας muffin? και πορφυρό acai, αναμειγνύεται και τρώγεται από την κουταλιά ή μεθυσμένος ως παχύ χυμό.

  3. Συμπυκνωμένο γάλα

    Οι Βραζιλιάνοι καταναλώνουν κάθε χρόνο εντυπωσιακές ποσότητες συμπυκνωμένου γάλακτος. Αλλά το γάλα που έχει εξατμιστεί ποτέ δεν έχει πιάσει πραγματικά τον τρόπο που έχει στις ΗΠΑ. Δοκιμάστε μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ για το ένα εμπορικό σήμα: Itambé Chef Gourmet.

  1. Σάλτσα μπάρμπεκιου

    Όταν το Κάνσας (ή το Τέξας, ή το Τενεσί) είναι πολύ μακριά? αν ξαφνικά κουραστείτε από καρυκεύματα της Βραζιλίας? και εάν τοπικές αμερικανικές σάλτσες μπάρμπεκιου, όπως το Wessel, δεν το κόβετε, ίσως χρειαστεί να έχετε ένα λαθρεμπόριο για έκτακτες ανάγκες.

  2. Σιρόπι από σφένδαμο

    Θα το βρείτε, αλλά όχι παντού, και θα σας κοστίσει. Καλέστε το Casa Santa Luzia ή δοκιμάστε σούπερ μάρκετ με μια καλή επιλογή εισαγωγών όπως ο Pão de Açúcar.

  3. Νοστιμιά

    Ο σκληρότερος χρόνος που βρίσκετε να απολαύσετε μέχρι στιγμής μπορεί να ήταν σε ένα σούπερ μάρκετ που δεν γνωρίζατε. Στη Βραζιλία, όπου τα ζεστά σκυλιά είναι ντυμένα με μουστάρδα και κέτσαπ (ή, σε μια πιο βραζιλιάνικη εκδοχή, με μαϊντανό, μαριναρισμένη σάλτσα και πατάτες), η απόλαυση είναι πιο δύσκολη από τα κανονικά τουρσιά. Ψάξτε για αυτά τα εμπορικά σήματα: Hemmer, μια εταιρεία με έδρα το Blumenau, και Companhia das Ervas.

  1. Καραμέλα καλαμποκιού

    Ναι, θα συναντήσετε αρκετά μπαρ καραμελών και άλλες γλυκές απολαύσεις στις οποίες είστε συνηθισμένοι στη Βραζιλία. Αλλά από όλες τις καραμέλες που δεν θα βρείτε, καλαμπόκι καραμέλας είναι μεταξύ αυτών των οποίων η απουσία θα αισθανθείτε τα περισσότερα, ειδικά εάν συνδέεστε έντονα με τις παιδικές αναμνήσεις της πτώσης και της αποκριάς . Είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα στη Βραζιλία αρκετά σαν καλαμπόκι καραμέλα.

  2. Αποβουτυρωμένο γάλα

    Είτε πρόκειται για το είδος που πωλείται σε χαρτοκιβώτια, είτε για την αφυδατωμένη έκδοση που πωλείται σε κουτιά ή συσκευασίες κενού, το βραζιλιάνικο αποβουτυρωμένο γάλα είναι σαν το νερό για το πραγματικό πράγμα. Μπορώ να συγχωρήσω μόνο όταν πρόκειται για αυτό το θέμα, το οποίο μπορεί να πάρει σοβαρή απευαισθητοποίηση ή την προσθήκη καφέ και ζάχαρης, ή μίγματα σοκολάτας όπως Nescau, για να το συνηθίσετε (αν το κάνετε ποτέ).

  3. Ρίζα μπύρας

    Ακόμη και αν το αγαπάτε, προσπαθήστε να το θεωρήσετε ως επίκτητη γεύση. Η μπύρα ρίζας δεν υπάρχει στη Βραζιλία και λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση των περισσότερων Βραζιλιανών που έχουν συναντήσει τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι παράγεται τοπικά και οι εισαγωγές φαίνεται να απουσιάζουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

    Εν τω μεταξύ, δοκιμάστε μία από τις σόδες της Βραζιλίας που έχουν αποκτηθεί - Gengibirra, ένα ποτό με βάση το τζίντζερ.