Οι λεπτομέρειες μιας Περουβιακής Κάρτας DNI

Το Documento Nacional de Identidad, ή η Περουβιανή ταυτότητα

Βασικές πληροφορίες κάρτας DNI

Αρχίζοντας από την ηλικία των 17 ετών, κατά νόμο, κάθε ενήλικος Περουβιανός πολίτης πρέπει να έχει μια κάρτα Documento Nacional de Identidad ("Εθνικό Έγγραφο Ταυτότητας"), κοινώς γνωστή ως DNI - προφέρεται κάτι σαν deh-ene-ee).

Οι Περουβιανοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τα δελτία ταυτότητάς τους πριν συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διαδικασία εγγραφής είναι αρκετά εύκολη και απαιτεί μόνο την παρουσία ενός πρωτότυπου πιστοποιητικού γέννησης σε ένα γραφείο του Εθνικού Μητρώου Ταυτοποίησης και Αστικού Δικαίου (RENIEC).

Κάθε κάρτα ταυτότητας DNI περιέχει διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τον κάτοχό της, συμπεριλαμβανομένης φωτογραφίας, και το ονοματεπώνυμο και το επώνυμο, καθώς και τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης, την ημερομηνία γέννησης, την οικογενειακή κατάσταση και τα δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και τον ατομικό αριθμό ψηφοφορίας Οπτικός οδηγός για την κάρτα DNI).

Το 2013, η RENIEC εισήγαγε το νέο Documento Nacional de Identidad electrónico (DNIe), μια σύγχρονη κάρτα DNI που περιέχει ένα τσιπ που επιτρέπει την ψηφιακή υπογραφή και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών. Η κάρτα DNIe έγινε διαθέσιμη σε όλους τους Περουβιανούς το 2016 και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα κάρτα και τον τρόπο εγγραφής της στον ιστότοπο του Μητρώου.

Ξένους τουρίστες και ταυτότητες

Ως ξένος τουρίστας, προφανώς δεν θα έχετε - και δεν χρειάζεστε - μια κάρτα DNI. Παρόλα αυτά, μπορεί να σας ζητηθεί να παρουσιάσετε μια κάρτα DNI ή να την δείτε ως μια απαιτούμενη κατηγορία σε έντυπα, οπότε είναι καλό να γνωρίζετε ποιος είναι ακριβώς για να αποφύγετε τη σύγχυση.

Πολλά καταστήματα στο Περού απαιτούν μια κάρτα DNI για να ολοκληρώσουν μια αγορά, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα χρηματικά ποσά. Ορισμένα καταστήματα είναι παράξενα εμμονή με τη λήψη όλων των διαθέσιμων στοιχείων σας, τα οποία μπορούν να κάνουν ακόμη και τις πιο απλές από τις αγορές απογοητευτικά αργές. Το να μην έχετε κάρτα DNI δεν πρέπει να αποτελεί διανομέα, αλλά είναι πάντα βολικό να διαθέτετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε κάτι στον πωλητή (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αγορές, διαβάστε τις συμβουλές για αγορές στο Περού ).

Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να παρουσιάσετε μια κάρτα DNI κατά την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων ή λεωφορείων. Ως αλλοδαπός, κανονικά θα ερωτηθείτε εάν έχετε κάρτα DNI ή διαβατήριο, οπότε η τελευταία είναι προφανώς σχετική με σας. Ο αριθμός του διαβατηρίου σας θα πρέπει επίσης να είναι καλός για τη συμπλήρωση επίσημων εντύπων που απαιτούν έναν αριθμό ταυτότητας.

Πώς μπορείτε να πάρετε μια περουβιανή κάρτα DNI;

Για να πάρετε μια περουβιανή κάρτα DNI, πρέπει πρώτα να γίνετε Περουβιακός πολίτης. Για την ιθαγένεια, θα πρέπει πρώτα να ζήσετε στο Περού νόμιμα για λίγα χρόνια ως ξένος κάτοικος (για τον οποίο θα χρειαζόσαστε μια ξένη κάρτα κατοίκου γνωστή ως Carnet de Extranjeria). Στη συνέχεια, μπορείτε να εξετάσετε την αίτηση για ιθαγένεια, η οποία θα σας δώσει το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση και να έχετε ένα Documento Nacional de Identidad.

Έτσι, δεν χρειάζεται να φοβάστε αν σας ζητηθεί μια κάρτα DNI, εκτός αν σχεδιάζετε να κάνετε το Περού μόνιμο σπίτι σας. Παρόλο που, με τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε, μπορεί να θεωρήσετε μια μετακίνηση στο Περού τελικά.