Η πορνεία στο Περού: Νομική αλλά προβληματική

Ανθρώπινο εμπόριο και άλλα θέματα με Περουβιανό σεξουαλικό τουρισμό

Όταν ταξιδεύετε σε ορισμένες ξένες χώρες, μπορεί να εκπλήξει τους Αμερικανούς να μάθουν ότι η πορνεία είναι εξ ολοκλήρου νόμιμη σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Περού.

Αν και το επάγγελμα είναι εξαιρετικά ρυθμισμένο και όλες οι πόρνες πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στις τοπικές αρχές και να είναι άνω των 18 ετών, η πλειονότητα των πόρνων στη χώρα εργάζεται ανεπίσημα και δεν είναι επίσημα εγγεγραμμένη. Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τη σύζευξη με μη εγγεγραμμένες πόρνες, καθώς δεν φέρουν υγειονομική πιστοποίηση.

Επιπλέον, το Περού έχει υψηλό ποσοστό εμπορίας ανθρώπων και χρησιμεύει ως πηγή, σημείο διέλευσης και προορισμός πολλών ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα εμπορίας για σεξουαλική εργασία. Για να περιοριστεί η αύξηση των ποσοστών εμπορίας ανθρώπων και εκμετάλλευσης, η περουβιανή κυβέρνηση απαγόρευσε τον εχθρό ( proxenetismo ) το 2008. Η μετακόμιση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών έως έξι ετών, ενώ ο εκφοβισμός ενός ατόμου ηλικίας κάτω των 18 ετών τιμωρείται από πέντε 12 χρόνια στη φυλακή.

Οικόπεδα και άλλες ζώνες λειτουργίας

Η ασφαλέστερη επιλογή για τους σεξουαλικούς τουρίστες του Περού είναι να περάσουν από έναν νόμιμο χώρο, όπως ένα πορνεία ή ξενοδοχείο. Ωστόσο, οι χώροι αυτοί υπόκεινται επίσης σε αστυνομικές επιθεωρήσεις, επιδρομές και ενδεχόμενη απαγόρευση ορισμένων νόμων, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης χρήσης ξένων πόρνων στο Περού. οι παράνομοι οίκοι ανοχής είναι κοινά, ειδικά στις μεγάλες πόλεις του Περού.

Η πορνεία στο δρόμο είναι κοινή σε ορισμένες περιοχές πολλών μεγάλων πόλεων όπως η Λίμα ή το Κούσκο, αλλά σε αντίθεση με το Άμστερνταμ ή άλλους προορισμούς δημοφιλούς σεξουαλικού τουρισμού, στο Περού δεν υπάρχουν περιοχές κόκκινου φωτός.

Πολύ λίγες πόρνες του δρόμου λειτουργούν νόμιμα, αλλά οι αξιωματικοί της αστυνομίας συχνά κλείνουν τα μάτια στην παράνομη πορνεία, είτε πρόκειται για έναν άνευ αδείας πόλεμο είτε για streetwalking.

Τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες πόρνες χρησιμοποιούν διαφημίσεις - τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους ή δημοσιεύονται σε εφημερίδες ή σε απευθείας σύνδεση - για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους.

Η διαφήμιση μπορεί να είναι για ένα stripper ή masajista (μασέρ / μασέρ), αλλά η υπηρεσία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει σεξ. το οπτικό στυλ της κάρτας ή της αγγελίας κάνει συνήθως αυτό αρκετά ξεκάθαρο.

Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν συνδέσεις με πόρνες, που «προσφέρουν» ως ανεπίσημη υπηρεσία, τυπικά παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τους φωτογραφίες των διαθέσιμων γυναικών. Αν ο επισκέπτης ενδιαφέρεται, μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις για την πόρνη να επισκεφθεί την αίθουσα του ξενοδοχείου.

Παιδική πορνεία και εμπορία ανθρώπων στο Περού

Η παιδική πορνεία και η εμπορία ανθρώπων είναι οι πιο σκοτεινές και πιο τραγικές πτυχές της πορνείας στο Περού και οι δύο δυστυχώς είναι πάρα πολύ συνηθισμένες.

Σύμφωνα με την Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Περού το 2013 , το Περού θεωρείται "προορισμός για παιδεραστικό σεξουαλικό τουρισμό, με τις Λιμάνι, το Κούσκο, το Λορέτο και το Madre de Dios ως τις κύριες τοποθεσίες".

Η παιδική πορνεία είναι ένα κοινό και αυξανόμενο πρόβλημα σε περιοχές όπου συμβαίνουν παράνομες βραχίονες εξόρυξης χρυσού. Τα ανεπίσημα μπαρ, γνωστά στο τοπικό επίπεδο ως prostibares , αναπτύσσονται για να εξυπηρετήσουν την εισροή των ανθρακωρύχων και οι πόρνες που εργάζονται σε αυτά τα μπαρ μπορούν να είναι 15-χρονών ή νεότεροι.

Η εμπορία ανθρώπων συνδέεται με την πορνεία ενηλίκων και παιδιών. Οι διακινητές παρασύρουν όλο και περισσότερους ενήλικες και ανήλικες γυναίκες στην πορνεία, πολλοί από φτωχές περιοχές του Περού.

Αυτές οι γυναίκες υποσχόμαστε συχνά άλλες μορφές εργασίας, μόνο για να φθάσουν σε μια πόλη μακριά από το σπίτι όπου στη συνέχεια αναγκάζονται να πορνεία.