Βγαίνοντας στο Παρίσι: Κώδικες φόρεμα & τι να φορέσει το βράδυ

Αποφύγετε να γυρίζετε μακριά στην πόρτα

Οι πρώτοι επισκέπτες στη γαλλική πρωτεύουσα συχνά φοβούνται για το τι πρέπει να φορούν σε μια νυχτερινή έξοδο, είτε πρόκειται για ένα πολυτελές εστιατόριο είτε για ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Σκέφτοντας το Παρίσι να είναι ασυμβίβαστα κομψό και μοντέρνο, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι δεν μπορείτε να εμφανίσετε τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα γύρω από την πόλη με ένα μπλουζάκι και τζιν, αλλά αυτό είναι συχνά αναληθές.

Από την άλλη πλευρά, μερικοί ατυχείς τουρίστες εμφανίζονται σε πιο επιλεκτικά εστιατόρια ή νυχτερινά κέντρα που αγωνίζονται προσεκτικά σιδερωμένα επιχειρηματικά περιστασιακά ρούχα, μόνο για να γυρίσουν στην πόρτα από ένα κοροϊδευτικό bouncer, ή απλά είπαν ότι δεν υπάρχουν περισσότερα τραπέζια - όταν μπορείτε να δείτε μερικές ωραίες, άδειες ακριβώς μπροστά σας.

Αυτή είναι μια κατάσταση από μια sitcom (και μία που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε).

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τους τυπικούς κώδικες ενδυμασίας (ή την έλλειψή τους) σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ γύρω από την πόλη. Προσφέρουμε επίσης πολλές συμβουλές για το πώς βεβαιωθείτε ότι φοράτε κατάλληλη ενδυμασία, όπου και αν επιλέξετε να περιφέρεται μετά το σκοτάδι.

Εστιατόρια και μπαρ

Στη συντριπτική πλειοψηφία των εστιατορίων και μπαρ στη γαλλική πρωτεύουσα, κολλήσει με την επαγγελματική περιστασιακή ενδυμασία - οτιδήποτε από ένα απλό φόρεμα και σακάκι ή σακάκι, φούστα ή παντελόνι ή ακόμη και όμορφα σιδερωμένο, καθαρό τζιν και ένα πουκάμισο / απολύτως ωραία. Ιδιαίτερα στα παραδοσιακά παραδοσιακά μπαρ και τις μπρασερί που δεν έχουν αναρριχητή, δεν υπάρχει κανένας κώδικας ενδυμασίας που να ισχύει παρά μόνο από τα "πουκάμισα που απαιτούνται". Οι ντόπιοι είναι συχνά πιο περιστασιακοί από ό, τι νομίζετε: ενώ τείνουν, κατά μέσο όρο, να είναι αρκετά κομψοί και καλοί, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να εντοπίζουν οι ντόπιοι που φορούν τζιν, σακάκια και συζητούν για μια νύχτα περιστασιακής ποτά με φίλους ή δείπνο στη γειτονιά bistrot.

Αυτό, βέβαια, προδίδει τα αυθεντικά στερεότυπα για τους Παρισινούς ως αυτοματοποιημένους μόδας.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να προτείνουμε να μην εμφανιστεί καν ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο που φοράει τρύπα και τζιν, αν δεν νομίζετε ότι μπορείτε πραγματικά να τραβήξετε ένα βλέμμα του Vivienne Westwood / neo-punk χωρίς να κοιτάξετε παραπλανητικά.

Συμβουλεύουμε επίσης να φορέσετε τα πάνινα παπούτσια και την αγκαλιά, αλαζονική ενδυμασία, αν θέλετε να μπερδέψετε - και να μην ταυτοποιηθεί αμέσως ως τουρίστας.

Τα καπέλα και τα καπέλα του μπέιζμπολ είναι μπερδεμένα σε πολλές γωνίες, αλλά σε ένα περιστασιακό μπαρ ή μπρασερί που παίζουν ζωντανά αθλητικά παιχνίδια, δεν πρέπει να δημιουργούν φρύδια. Γενικά, πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα καπέλα και τα καπέλα όταν τρώτε σε ένα εστιατόριο, αν και - ακόμη και ένα που φαίνεται αρκετά απλό και / ή συχνάζουν με hats-donning hipsters.

Πότε είναι επίσημη ενδυμασία για τα εστιατόρια και τα μπαρ;

Αν σκοπεύετε να φάτε ή να απολαύσετε κοκτέιλ σε ένα πιο ακριβό, πιο αποκλειστικό εστιατόριο ή κοκτέιλ μπαρ στο Παρίσι , είναι γενικά ασφαλέστερο να αποφύγετε τα τζιν (ακόμη και τα ωραιότερα) και άλλες πιο απλές φόρεμα, μόνο στην περίπτωση. Κάποια μέρη επιβάλλουν σιωπηρούς κώδικες ενδυμασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες τους δεν τις αναφέρουν ρητά - αλλά μπορεί να σας πει κανείς ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος αν προσπαθήσετε να πάρετε ένα σημείο και δεν είστε ντυμένοι με τα επιθυμητά πρότυπα.

Εάν κάνετε μια κράτηση σε ένα εστιατόριο ή ένα επιλεκτικό μπαρ, ίσως είναι καλή ιδέα να καλέσετε μπροστά για να ρωτήσετε αν χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο ενδυμασία. Μετά από όλα, ακόμα κι αν αφήσετε και οδηγήσατε στο τραπέζι σας, μπορεί να νιώσετε εκτός τόπου και αμήχανα αν φοράτε ένα παλιό ζευγάρι τζιν και οι υπόλοιποι προστάτες είναι ντυμένοι στα εννιά.

Η κατώτατη γραμμή για τα πιο φημισμένα εστιατόρια και πιο αποκλειστικά μπαρ όπως το The Hemingway Bar στο Ritz ή οποιοδήποτε μπαρ που απαιτεί κράτηση; Επιλέγοντας semiformal σε επίσημη ενδυμασία: αυτό σημαίνει ένα φόρεμα, φούστα, ή καλά σιδερωμένα παλτά, ένα ωραίο πουκάμισο ή κορυφή, μπουφάν και πιο επίσημα υποδήματα.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένες να φορούν τακούνια και οι άνδρες δεν αναμένεται γενικά να αθλητικές σχέσεις , ακόμα και σε πιο φημισμένα εστιατόρια - ένα πουκάμισο και σακάκι είναι εντάξει. Και πάλι, όμως, συνιστάται να ελέγχετε μπροστά τους κώδικες φόρεμα σε pricier εστιατόρια και μπαρ, ακριβώς για να είναι σίγουροι.

Τέλος, εάν έχετε κάνει κράτηση για μια επίσημη κρουαζιέρα δείπνου στο Σηκουάνα (ένα από τα 10 κορυφαία αξιοθέατα που σας προτείνουμε σε μια πρώτη επίσκεψη στο Παρίσι ) σιγουρευτείτε ότι τηρείτε τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω για τα ακριβότερα εστιατόρια. Τα περισσότερα από αυτά απαιτούν σπορ φόρεμα για επίσημο φόρεμα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Η σκηνή της λέσχης: Πώς να αποφύγετε τους σκλάβους

Είτε σχεδιάζετε μια βραδιά με φίλους σε μια αποκλειστική λέσχη που είναι γνωστή για τα αξιοθέατα και τα fashionistas της (σκεφτείτε το Silencio Club του David Lynch ), είτε χτυπώντας ένα salsa bar για μια νύχτα συναρπαστικού χορού και τάπας, τα κλαμπ μπορεί να είναι λίγο δύσκολα όρους της γνώσης του τι να φορέσει.

Στην πραγματικότητα λειτουργούν κατά περίπτωση: μερικά από τα πιο μοντέρνα νυχτερινά κέντρα επιτρέπουν τζιν και πιο casual ενδυμασία, αλλά οι bouncers συχνά θα αποφασίσουν αυθαίρετα αν θα σας επιτρέψουν να εξαρτάται από το εάν τα τζιν αυτά είναι μαζί με άλλα κομμάτια σε ένα τρόπο που μοιάζει αρκετά "αριστοκρατικό". Έτσι δεν θέλετε να αναλάβετε κανέναν κίνδυνο.

Η καλύτερη προσέγγιση, τότε; Εάν πηγαίνετε clubbing και είναι γνωστό ότι είναι ένας bouncer στην πόρτα, το βήμα επάνω. Eschew τα τζιν και τα μπλουζάκια και τα αθλητικά παπούτσια (ακόμα και trendier) για πιο επίσημη φθορά.

Τι γίνεται με τα τακούνια; Ορισμένες λέσχες είναι γνωστές σεξιστικές και περιμένουν τις γυναίκες να φορούν τακούνια, γι 'αυτό για εκείνες τις γυναίκες που προτιμούν να αθληθούν λιγότερο αγωνιώδη υποδήματα, μπορούν μερικές φορές να συναντηθούν με δυσάρεστη αγωγή από τους bouncers, δυστυχώς. Θα ήθελα να μπορούσαμε να αναφερθούμε με άλλο τρόπο, αλλά το Παρίσι εξακολουθεί να είναι ένας τόπος όπου ο σοβινισμός είναι ζωντανός και καλά σε ορισμένες γωνιές και κάποια ιδρύματα στην πρωτεύουσα εφαρμόζουν κώδικες φόρεμας που θα θεωρηθούν ως απλώς σεξιστές σε άλλα μέρη.

Cabaret, Θέατρο, Όπερα & Εκθέσεις: Τι να φοράτε;

Τέλος, αν είστε έτοιμοι για ένα βράδυ σε ένα παραδοσιακό καμπαρέ , την φιλαρμονική, το θέατρο ή την όπερα, ισχύουν κάποιες βασικές συμβουλές. Είναι γενικά καλύτερο να αποφεύγεται η αθλητική περιστασιακή φθορά, ειδικά στην όπερα, τη Φιλαρμονική του Παρισιού και το θέατρο. Αυτά τα είδη χώρων απαιτούν γενικά επίσημο ενδύμα: ένα φόρεμα ή φούστα και μπλούζα για γυναίκες, πουκάμισο, παλτά και σακάκι για άνδρες (και πάλι οι δεσμοί συχνά θεωρούνται προαιρετικοί στη Γαλλία για την επίσημη ενδυμασία των ανδρών). Οι γυναίκες μπορούν να φορούν διαμερίσματα, αλλά πρέπει να είναι ωραία και σωστά συντηρημένα (δηλαδή να μην είναι ξεφλουδισμένα και να φοριούνται).

Διαβάστε σχετικές: Παρίσι για τους λάτρεις της μουσικής - Opera, Classical & More

Cabarets όπως το Moulin Rouge είναι γενικά λίγο πιο ευέλικτο με τους κώδικες φόρεμα, επειδή προσελκύουν τόσους πολλούς τουρίστες. Παρ 'όλα αυτά, εάν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε ένα βραδινό show, συνιστάται ακόμα πιο επίσημη φθορά. Όπως πάντα, σε περίπτωση αμφιβολίας ελέγξτε με τον χώρο.