Ένας πλήρης οδηγός για τη Φιλαρμονική του Παρισιού (Philharmonie de Paris)

Ένας νέος ναός για λάτρεις της μουσικής

Ένας διάσημος νεοφερμένος στην παριζιάνικη μουσική σκηνή, το Philharmonie de Paris (Φιλαρμονική του Παρισιού) άνοιξε τον Ιανουάριο του 2015 με ενθουσιασμό. Ένας εξαιρετικά σύγχρονος χώρος αφιερωμένος στην προώθηση των μουσικών τεχνών σε ένα ανοιχτό και εκλεκτικό πνεύμα, η Φιλαρμονική στεγάζει τρεις αίθουσες συναυλιών πλήρους μεγέθους, μουσικό μουσείο και εξαιρετική αρχιτεκτονική. Το ποικίλο πρόγραμμα συναυλιών και εκθέσεων γιορτάζει είδη τόσο διαφορετικά όσο η κλασσική, μπαρόκ, τζαζ, παγκόσμια μουσική, ροκ ή πειραματική μουσική.

Διαβάστε τις σχετικές: Παρίσι για τους λάτρεις της μουσικής (Καλύτεροι χώροι και εκδηλώσεις)

Με κτίρια σχεδιασμένα από τους σύγχρονους Γάλλους αρχιτέκτονες Jean Nouvel και Christian Portzamparc, η Φιλαρμονική αντικαθιστά και επεκτείνει την υπάρχουσα Cité de la musique προσθέτοντας μια νέα αίσθηση δυναμισμού και σύγχρονης σημασίας στην περιοχή και χαρακτηρίζοντάς την ως σημαντικό σημείο για τις μουσικές τέχνες πόλη του φωτός.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Η Φιλαρμονική βρίσκεται στο βορειοανατολικό 19ο διαμέρισμα του Παρισιού και είναι η τελευταία προσθήκη στο σύγχρονο συγκρότημα σύγχρονων τεχνών, πολιτισμού και αναψυχής, γνωστό ως "La Villette". Το ακρωτήριο-μεγάλο συγκρότημα περιλαμβάνει βοτανικούς κήπους και πάρκο, ένα μουσείο επιστήμης και βιομηχανίας που ονομάζεται La Cite des Sciences , εγκαταστάσεις για παιδιά, και πολλά άλλα.

Διαβάστε τα σχετικά: 15 Μεγάλα πράγματα που κάνουν με τα παιδιά στο Παρίσι

Κοντινά αξιοθέατα και αξιοθέατα:

Ενώ οι τουρίστες σπάνια μπαίνουν σε αυτό το βόρειο τμήμα του ανατολικού Παρισιού - είναι πολύ μακριά από το κέντρο και προσφέρουν μια σχετική έλλειψη τουριστικών αξιοθέατων "μεγάλου εισιτηρίου", συνιστώ ανεπιφύλακτα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτή την περιοχή εκτός δρόμου Παρίσι με μερικά από τα παρακάτω αξιοθέατα και δραστηριότητες:

Διαβάστε τις σχετικές: Κορυφαίες παραθαλάσσιες γειτονιές για εξερεύνηση

Ώρες Λειτουργίας και Εισιτήρια Αγοράς:

Ο κύριος χώρος και το μουσείο μουσικής είναι ανοιχτά κατά τους ακόλουθους χρόνους:

Για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων online και να περιηγηθείτε σε τρέχουσες και επερχόμενες παραστάσεις στην Philharmonie, επισκεφθείτε τη σελίδα αυτή στην επίσημη ιστοσελίδα. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα, όταν είναι δυνατόν, ειδικά επειδή η ζήτηση σε αυτόν τον τόπο είναι σήμερα πολύ υψηλή.

Τα κτίρια / αρχιτεκτονική:

Η Φιλαρμονική αποτελείται από δύο κύρια κτίρια, όπως η υπάρχουσα αίθουσα συναυλιών Cité de la musique και το διάστημα που άνοιξε το 1995. Η νέα δομή, το πνευματικό τέχνασμα του γαλλικού αρχιτεκτονικού σούπερ σταρ Jean Nouvel, αναφέρεται ως "Philharmonie I". Πρόκειται για ένα τεράστιο, ύψωμα 52 μέτρων, το οποίο μοιάζει με λόφο που απλώνεται πάνω από το καταπράσινο Parc de la Villette. Οι γωνιώδεις, επίπεδες επιφάνειες της πρόσοψης μοιάζουν με γεωλογικές κατασκευές. με προσοχή, ένα μοτίβο που μοιάζει με κοπάδια πτηνών χαρίζει το κτίριο, ενισχύοντας ένα οικολογικό θέμα.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πανοραμική θέα από την επεκτατική ταράτσα του κτιρίου Philharmonie I.

Διαβάστε τα σχετικά: Τα καλύτερα σημεία για Πανοραμική θέα στο Παρίσι

Το εκθεσιακό μουσείο

Το εκθεσιακό μουσείο του ξενοδοχείου στη Φιλαρμονική διαθέτει περίπου 7.000 μουσικά όργανα και αντικείμενα τέχνης και εμφανίζει περίπου 1.000 από αυτά σε μια εποχή γύρω από συγκεκριμένα θέματα και περιόδους. Ανάμεσα στους θησαυρούς είναι οι κιθάρες του Georges Brassens και των πιάνων του Fredric Chopin. Τα προσωρινά εκθέματα αποτίουν φόρο τιμής σε μορφές τόσο διαφορετικά όσο τα αστέρια ροκ, οι συνθέτες ή οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν εμπνεύσει τους μουσικούς.

Διαβάστε σχετικές: Top 10 Μουσεία στο Παρίσι

Εστιατόρια και καφέ στη Φιλαρμονική

Αυτός ο χώρος προσφέρει πολλές επιλογές για να απολαύσετε ένα ποτό, σνακ ή πλήρες γεύμα. Υπάρχει ένα πανοραμικό εστιατόριο στον έκτο όροφο του κτηρίου "Philharmonie I" , ιδανικό για επίσημο γεύμα ή δείπνο (άνοιγμα στις 15 Σεπτεμβρίου 2015).

Για σνακ και καφέ , η καφετέρια του κάτω ορόφου στο ίδιο κτίριο είναι καλό για μικρότερα διαλείμματα. Τέλος, κάτω από την πόρτα του κεντρικού κτηρίου βρίσκεται ένα μεγαλύτερο καφέ-εστιατόριο, το Cafe des Concerts , και διαθέτει μια ευχάριστη βεράντα με καθίσματα σε εξωτερικούς χώρους.

Μου άρεσε αυτό;

Για τους λάτρεις της μουσικής, το Παρίσι προσφέρει μια ποικιλία χώρων παγκόσμιας κλάσης. Όποια και αν είναι τα γούστα σας ή ο προϋπολογισμός σας, θα βρείτε κάτι για σας. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για την τολμηρά σύγχρονη Βασιλική της Όπερας, η οποία φιλοξενεί μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Ευρώπης. Εάν είστε λάτρης τζαζ ή ροκ, εν τω μεταξύ, διαβάστε τα καλύτερα καλοκαιρινά πανηγύρια στο Παρίσι για τους τόνους ιδεών για την απόκτηση παραστάσεων στο ζεστό υπαίθριο περιβάλλον.