Παραδοσιακοί βιβλιοπώλες στο Παρίσι

Αναζητήστε βιβλία στον υπαίθριο χώρο

Είστε στην αγορά για ένα καλό βιβλίο ή δύο για το αεροπλάνο, ή για μια σπάνια έκδοση ενός αγαπημένου μυθιστορήματος ή έργου μη μυθοπλασίας; Το Παρίσι αριθμεί πάνω από 200 ανεξάρτητους βιβλιοπώλες εξωτερικού, ή " bouquinistes ", προσφέροντας περίπου 300.000 συλλεκτικά, καινούρια και μεταχειρισμένα βιβλία και περιοδικά κάτω από ανοιχτούς ουρανούς. Τα εικονιστικά ζωγραφισμένα πράσινα μεταλλικά εξωτερικά έργα έχουν απεικονιστεί σε πολυάριθμους διάσημους πίνακες του Παρισιού, κυρίως από την εποχή των ιμπρεσιονιστών.

Όπου είστε στη διάθεση για μια απλή βόλτα και περιηγηθείτε ή ελπίζετε να βρείτε μερικούς ωραίους παλιούς τόμους, μια επίσκεψη στους bouquinistes θα πρέπει να αποτελεί μέρος του ταξιδιού του εραστή του βιβλίου στην πρωτεύουσα.

Κάποιο Ιστορικό

Η παράδοση εκτείνεται μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν η αναγέννηση ξεκίνησε σε μια πρωτοφανή εποχή αλφαβητισμού, και οι βιβλιοπώλες "κακοποιών" τελικά δημιούργησαν μόνιμα μέρη επιχειρηματικής δραστηριότητας δίπλα και κοντά στον ποταμό Σηκουάνα . Καθώς η ζήτηση για βιβλία μεγάλωσε μεταξύ ενός πληθυσμού που μπόρεσε να διαβάσει όλο και περισσότερο, η παράδοση άκμασε και, όπως συμβαίνει συχνά στο Παρίσι, κολλήθηκε.

Διαβάστε Σχετικές: 10 Παράξενα και συναρπαστικά γεγονότα για το Παρίσι

Ενώ οι υπαίθριοι βιβλιοπώλες της πόλης αντιμετωπίζουν συνεχείς απειλές από την έλευση αλυσίδων βιβλιοπωλείων, παραμένουν μία από τις πιο πολύτιμες κληρονομιές της πόλης. Μια ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή βόλτα στους πάγκους των bouquinistes είναι μια πραγματική απόλαυση, ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να βρουν συλλεκτικούς και σπάνιους τίτλους.

Μετά την περιήγηση σε μερικές περιπτώσεις, έχω διαπιστώσει ότι οι τιμές είναι συνήθως λογικές, ακόμη και για τις πρωτότυπες εκδόσεις κλασικών έργων λογοτεχνίας ή μη-φαντασίας. Έτσι, εάν ελπίζετε να βρείτε ένα μοναδικό δώρο για το αγαπημένο βιβλίο σας ή μια ωραία παλιά έκδοση για να στεγάσετε τη συλλογή σας, δεν θα πρέπει απαραιτήτως να πληρώσετε το κορυφαίο δολάριο.

Ομοίως, είναι πολύ εύκολο να συμβεί σε παλιά περιοδικά που θα μπορούσαν να κάνουν εξαιρετικά είδη συλλογής: το Παρίσι, το 1963 και το Jean-Paul Belmondo για το εξώφυλλο, θα μπορούσε να κερδίσει την καρδιά οποιουδήποτε με αγάπη για γαλλικά αναμνηστικά και vintage αντικειμένων.

Διαβάστε σχετικές: Πώς να βρείτε μοναδικά δώρα στο Παρίσι και να αποφύγετε Cliche Trinkets

Τι δεν μπορείτε να βρείτε σε αυτά τα παραδοσιακά περίπτερα;

Το ένα πραγματικό μειονέκτημα για την αγορά βιβλίων από αυτούς τους γοητευτικούς παραδοσιακούς πωλητές; Η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων που πωλούνται στα περίπτερα είναι διαθέσιμα μόνο στα γαλλικά, περιορίζοντας τις επιλογές για όσους δεν είναι άπταιστα στη γαλλική γλώσσα. Παρόλα αυτά, η περιστασιακή περιήγηση μπορεί να είναι μια απόλυτη ευχαρίστηση και μπορεί να διαπιστώσετε ότι αξίζει τον κόπο να διαθέτετε έναν ειδικό τόμο για τη φωτογραφία, την οπτική κουλτούρα, την ταινία ή μια εικονογραφημένη ιστορία στα γαλλικά, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε κάθε λέξη.

Τοποθεσίες βιβλιοθηκών σε Σημείο Ενέργειας και Ώρες λειτουργίας

Οι περισσότεροι βιβλιοπώλες είναι ανοιχτοί καθημερινά από τις 11:30 π.μ. έως την δύση του ηλίου και κλείνουν κατά τη διάρκεια των γαλλικών αργιών και σε περίπτωση ισχυρών βροχοπτώσεων ή καταιγίδων. Μπορούν να βρεθούν τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερή όχθη ( rive gauche και rive droite ) του Σηκουάνα.

Μάθετε περισσότερα : Λεπτομερή ιστορία των παριζιάνικων μπουκινιστών

Περισσότερα μέρη στην πόλη για να βρείτε αυτό το ιδιαίτερο "bouquin" (βιβλίο):