Παρίσι Ταξιδιωτικός Οδηγός

Αποκτήστε όλα τα βασικά για διακοπές στο Παρίσι

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, είναι γεμάτη με χιλιάδες ξενοδοχεία, αξιοθέατα, καταστήματα και εστιατόρια. Εάν πρόκειται για μια πρώτη επίσκεψη ή ακόμα και αν γνωρίζετε την πόλη, αυτός ο οδηγός στοχεύει να σας βοηθήσει να εστιάσετε στο πού να μείνετε, πού να φάτε, πού να πάτε και περισσότερες βασικές πληροφορίες που χρειάζεστε πριν πάτε στο Παρίσι.

Να πάρει εκεί

Το Παρίσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, γεγονός που καθιστά αρκετά εύκολη την πρόσβαση.

Είναι ένας σημαντικός κόμβος για πολλές αεροπορικές εταιρείες και αποτελεί μια εξαιρετική αφετηρία ή ενδιάμεση στάση κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκών διακοπών. Δεδομένου ότι είναι τόσο δημοφιλής, υπάρχουν επίσης πολλές μεγάλες ευκαιρίες για αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή ή πακέτα διακοπών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τριγυρίζω

Το Παρίσι χωρίζεται σε συνοικίες ή συνοικίες. Αυτά τα διαμερίσματα λειτουργούν σε κυκλική σπείρα που αρχίζει στο κέντρο της πόλης και ξετυλίγεται προς τα έξω. Η πόλη χωρίζεται επίσης από τον ποταμό Σηκουάνα και οι δύο πλευρές είναι η αριστερή όχθη και η δεξιά όχθη.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Παρίσι είναι εκτεταμένες, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών τρένων του Μετρό, του συστήματος τρένων της Γαλλίας που τρέχει σε σημεία έξω από την πόλη, ενός συστήματος λεωφορείων και πολλά άλλα.

Συμβουλευτείτε τους παρακάτω πόρους για περισσότερες πληροφορίες:

Που να μείνω

Υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχεία στο Παρίσι, τα οποία μπορούν να κάνουν ένα αρκετά δύσκολο έργο για να απομονώσετε το σωστό για εσάς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καθορίσετε ποια αξιοθέατα επιθυμείτε να δείτε και ποια αρκτικόλεξα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (ο παραπάνω σύνδεσμος του χάρτη θα σας βοηθήσει). Μόλις το κάνετε αυτό, αναζητήστε διαμονή εντός αυτού του διαμερίσματος ή κοντά.

Πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα βρίσκονται μέσα στα πρώτα πέντε διαμερίσματα.

Αφού το κάνετε αυτό, πρέπει να αποφασίσετε πόσα χρήματα θα δαπανήσετε και εάν το δωμάτιό σας πρέπει να είναι πολυτελές ή βασικό. Η γαλλική κυβέρνηση ρυθμίζει τις βαθμολογίες αστέρων, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Θα πληρώσετε το λιγότερο (και ως εκ τούτου το λιγότερο) με ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων. Τα ξενοδοχεία τριών αστέρων είναι συνήθως αρκετά προσιτά και αρκετά άνετα για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Ή μπορείτε να το ζήσετε σε καταλύματα τεσσάρων αστέρων.

Για βοήθεια σχετικά με την εύρεση ενός τόπου διαμονής, επισκεφτείτε αυτές τις σελίδες:

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε ένα ξενοδοχείο σε Παρίσι με TripAdvisor

Πού να φάτε και να πίνετε

Μια από τις μεγάλες επιδοτήσεις σε μια επίσκεψη στο Παρίσι είναι σίγουρα το φαγητό. Μερικά από τα καλύτερα γκουρμέ εστιατόρια στον κόσμο βρίσκονται εδώ. Ακόμη και φθηνή καφέ που τρώει ή τροφή πωλητή κρέπα δρόμου είναι υπέροχη.

Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε κάποια έρευνα πρώτα για το πού θέλετε να δειπνήσετε. Για μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια, μπορείτε να κάνετε κρατήσεις online. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον υπάλληλό σας να σας βοηθήσει με κρατήσεις κρατήσεων ή για προτάσεις σχετικά με το πού θα φάτε. Σημειώστε ότι στο Παρίσι, το δείπνο είναι συνήθως αργότερα από ό, τι στις ΗΠΑ και είναι γύρω στις 7 ή 8 μ.μ. Αντίθετα από τις μικρότερες γαλλικές πόλεις όπου μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ένα ανοιχτό εστιατόριο μεταξύ του μεσημεριανού και του δείπνου, πάντως υπάρχει πάντα στο Παρίσι για να αρπάξει ένα δάγκωμα.

Προσέξτε για τις μπρασερί που έχουν όλες τις ώρες λειτουργίας του δωματίου, αν και μπορεί να υπάρχει περιορισμένο μενού μεταξύ των κύριων χρόνων γεύματος.

Το Παρίσι είναι επίσης γεμάτο με πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τζαζ κλαμπ και καφέ διασκέδασης.

Για βοήθεια σχετικά με την πλοήγηση στον κόσμο της κουζίνας της Γαλλίας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Παρίσι Αξιοθέατα

Η πόλη του φωτός έχει πολλά από τα πιο αξιοθέατα του κόσμου, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και η Αψίδα του Θριάμβου. Είναι αδύνατο να τα δείτε όλα, αλλά πρώτα να κάνετε την εργασία σας και να δώσετε προτεραιότητα. Με μια αριθμημένη λίστα, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα πιο σημαντικά. Τότε, οτιδήποτε χάνετε θα είναι λιγότερο σημαντικό.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια αξιοθέατα είναι πιο σημαντικά, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα:

Ρομαντικό Παρίσι

Το Παρίσι είναι ιδανικό για μια ρομαντική απόδραση, ένα μήνα του μέλιτος και ταξίδι επετείου, μυστικά σχέδια για πρόταση ή οποιαδήποτε επιχείρηση για ένα ζευγάρι. Μάθετε πώς να σχεδιάσετε μια επίσκεψη με το γλυκό σας με τους παρακάτω συνδέσμους:

Μείνετε συνδεδεμένοι

Ακόμα και κατά τη διάρκεια διακοπών στο Παρίσι, ίσως χρειαστεί να μείνετε σε επαφή με την εργασία, τους φίλους ή την οικογένειά σας κατά την επίσκεψή σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, όμως. Υπάρχουν πολλές καφετέριες στον κυβερνοχώρο, η wi-fi (ασύρματη σύνδεση στο internet) εμφανίζεται όλο και περισσότερο, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να νοικιαστούν και οι κλήσεις προς το σπίτι είναι σχετικά φθηνές από τα δημόσια τηλέφωνα (με τηλεφωνικές κάρτες ή τηλεκατευθυνόμενα) παντοπωλείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

Έξω από το Παρίσι

Η Γαλλία δεν είναι μόνο για το Παρίσι από οποιοδήποτε τέντωμα. Μάθετε για εκδρομές εκτός του Παρισιού με:

Άλλοι πόροι

Υπάρχουν πολλοί άλλοι διαθέσιμοι πόροι σε αυτόν τον ιστότοπο και πολλοί άλλοι για το ταξίδι σας. Ορισμένοι πόροι που πρέπει να δείτε είναι: