Όλα για το μουσείο Jean-Jacques Henner στο Παρίσι

Ένα ήσυχο κόσμημα αφιερωμένο σε ένα κλασικό γαλλικό ζωγράφο

Οι περισσότεροι τουρίστες δεν έφτασαν ποτέ σε μια από τις ωραιότερες συλλογές ενός καλλιτέχνη του Παρισιού, το Musée Nationale Jean-Jacques Henner. Αυτό είναι μια ντροπή: όχι μόνο το μουσείο στεγάζει μια εξαιρετική μόνιμη έκθεση του γαλλικού ζωγράφου και του μοναδικού έργου του πορτραίτου. βρίσκεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα που είναι ένα από τα μοναδικά ιδιόκτητα σπίτια ανοιχτά στο κοινό στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκτός από το να θαυμάζει τα κλασικά εμπνευσμένα έργα τέχνης του υποτιμημένου Henner - περίπου 2.200 ζωγραφιές, σχέδια, σκίτσα, γλυπτά και αντικείμενα από την καθημερινότητά του - οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν το στούντιο του καλλιτέχνη, μαθαίνοντας περισσότερα για το πώς δούλευε.

Ποιος ήταν ο Jean-Jacques Henner;

Γεννημένος στη βόρεια γαλλική (και περιοδικά γερμανική) περιοχή της Αλσατίας το 1829, ο Henner ήταν ένα κομμάτι εικονοκλάστης: δεν μπορεί να χωρέσει εύκολα σε ένα μοναδικό σχολείο τέχνης ή κίνησης. Ήταν αμέσως ένας κλασικιστής που εργάστηκε για να αναβιώσει, στους πίνακές του, μερικές από τις τεχνικές ιταλικών και ολλανδικών κυρίων αιώνων - συμπεριλαμβανομένου του βεροσκούρου - και ενός (περιθωριακού) συνεισφέροντος στο ιμπεριαλιστικό κίνημα, το οποίο οι περισσότεροι επικριτές βρήκαν βαθιά συγκλονιστικές και δυσάρεστη στα πρώτα της χρόνια.

Έχοντας σπουδάσει στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι πριν από την εκπαίδευση ως μαθητευόμενος στη Ρώμη, ο Henner είχε έντονο ενδιαφέρον για κλασικά θέματα όπως βιβλικές σκηνές και ρεαλιστικές προσωπογραφίες στην παράδοση μεγάλων ολλανδών δασκάλων όπως ο Rembrandt. Αλλά έσπρωξε επίσης το φάκελο της γεύσης με αισθησιακό σκηνικό και πικρία γυμνά, όπως η φημισμένη ζωγραφική "The Chaste Susannah". Οι πίνακες τοπίου του, συμπεριλαμβανομένου ενός από τον Βεζούβιο της Ιταλίας, πρόσφεραν μερικές φορές μια τολμηρή, ιμπρεσιονιστική άποψη του κόσμου.

Περισσότερο γνωστός και γνωστός κατά τη διάρκεια του χρόνου του από ό, τι είναι τώρα, ο Henner κέρδισε πολλά βραβεία και βραβεία από το γαλλικό ίδρυμα τέχνης για όλη του τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της Legion of Honor.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας του μουσείου

Βρίσκεται σε μια ήσυχη, καταπράσινη γειτονιά του κατοικημένου 17ου διαμερίσματος του Παρισιού, το μουσείο απέχει πολύ από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, προσφέροντας μια απόδραση από τον θόρυβο, τις αναταραχές και τα πλήθη.

Μπορείτε να κάνετε ένα ολόκληρο το πρωί το απόγευμα ή το απόγευμα της επίσκεψής σας, κάνοντας μια βόλτα στο καταπράσινο Parc Monceau ακριβώς κάτω από την οδό - των οποίων οι πράσινοι λωρίδες και οι επίσημοι κήποι έχουν εμπνεύσει, κατά τα άλλα, πολλούς ζωγράφους και συγγραφείς.

Διεύθυνση

43 avenue de Villiers, 17ο διαμέρισμα
Μετρό: Malesherbes (γραμμή 3), Wagram (γραμμή 3), ή Monceau (γραμμή 2)? Γραμμή RER (σταθμός Pereire)
Τηλ .: +33 (0) 1 47 63 42 73

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός από την Τρίτη, από τις 11:00 έως τις 18:00. Επίσης, κλείνει τις πόρτες του στις μεγάλες δημόσιες / τραπεζικές αργίες της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας των Χριστουγέννων και της Βαστίλης (14 Ιουλίου).

Τιμές εισόδου: Οι επισκέπτες μπορούν να συμβουλευτούν τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων για αυτό το μουσείο εδώ. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες κάτω των 18 ετών και για τους κατόχους διαβατηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηλικίας κάτω των 26 ετών. Για τους υπόλοιπους, η είσοδος στη μόνιμη συλλογή είναι δωρεάν την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα - και κατά τη διάρκεια της ετήσιας ευρωπαϊκής κληρονομιάς Ημέρα εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε κάθε Σεπτέμβριο σε δύο ημέρες.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα κοντά στην εξερεύνηση

Η Μόνιμη Συλλογή: Στιγμιότυπα για την Εξέταση

Το μουσείο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μόνιμη συλλογή του πρώτου έργου του Henner, από τα νεανικά του πειράματα μέχρι τα ολοένα και πιο φιλόδοξα έργα του, ζωγραφισμένα ενώ ήταν μαθητευόμενος στη Villa Medici στη Ρώμη της Ιταλίας. Περιλαμβάνει επίσης έργα από την μεταγενέστερη περίοδο και τα τελευταία παρισινά χρόνια.

Η συλλογή προσφέρει στους επισκέπτες μια οικεία ματιά στις περίπλοκες τεχνικές του καλλιτέχνη, δείχνοντας πως κάποια από τα ωραιότερα έργα του εξελίχθηκαν από σκίτσα και σχέδια, καθώς και αντίγραφα.

Μεταξύ των ωραιότερων έργων της συλλογής είναι εκείνα που απεικονίζουν θρησκευτικές σκηνές , όπως ο "Χριστός με δωρητές" (περίπου το 1896-1902) που δημιούργησε η Henner χρησιμοποιώντας κλασικές τεχνικές, ενώνοντας μαζί τρία ξεχωριστά κομμάτια καμβά για να σχηματίσουν τη σύνθεση.

Σκηνές από την ιστορία και από τους γνωστούς δυτικούς μύθους είναι εμφανείς σε εξαιρετικά έργα όπως η «Ανδρομέδα» (1880), της οποίας η πολυτελή χρυσή παλέτα και η εικονιστική απόδοση του γυναικείου σώματος θυμίζει τον Γκούσταβελ Κλίμ.

Τα πανέμορφα πορτραίτα, τα αυτοπροσωπογραφίες και τα γυμνά του Henner - συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής μελέτης για την "Ηρώδη", "Η Παναγία με Ομπρέλα" (πορτρέτο της Madame X) και ένα αντίγραφο αυτοπροσωπογραφίας στο Μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας που απεικονίζονται παραπάνω) αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της συλλογής, όπως και τα τοπία της Ιταλίας και της Αλσατίας που διασυνδέουν τις κλασσικές και ιμπρεσιονιστικές τεχνικές με σπάνια αποτελέσματα.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν μια πιο οικεία αίσθηση της καθημερινής ζωής του καλλιτέχνη προβάλλοντας αντικείμενα που ανήκαν στον Henner, όπως έπιπλα, κοστούμια, εξοπλισμό ζωγραφικής και άλλα αντικείμενα.

Πού αλλού να δουν τα έργα του Henner στο Παρίσι;

Εκτός από την εκτεταμένη συλλογή στο Μουσείο Henner, πολλοί από τους πιο εικονικούς πίνακες του Αλσατιού καλλιτέχνη είναι μόνιμα εμφανισμένοι στο Musée d'Orsay: οι "The Chaste Susannah", "The Reader", "Feminine Nudes" και " Ο Ιησούς στον τάφο του ". Εν ολίγοις: αν είστε fan, υπάρχουν περισσότερα για σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.