Γλωσσάρι Παρισιού: Τι σημαίνει "RER";

Όλοι οι τρένα για το τρένο υψηλής ταχύτητας της πόλης

Σε ένα πρώτο ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα, πολλοί επισκέπτες βρίσκονται λίγο συγκεχυμένοι από το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Φτάνουν συχνά στο Παρίσι στο σταθμό Gare du Nord μέσω του αεροδρομίου, σε ένα τρένο που αναφέρεται ως "RER B". Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει να υποθέσουν ότι το εν λόγω τρένο είναι μέρος του κύριου δικτύου μετρό της πόλης - - όταν στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος ενός ξεχωριστού περιφερειακού συστήματος. Αλλά τι ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ του μετρό και του RER - και γιατί το θέμα αυτό για τους επισκέπτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

Ορισμός: Το "RER" είναι ένα αρκτικόλεξο για το Réseau Express Régional ή το Regional Express Network και αναφέρεται στο σύστημα ταχείας διέλευσης που εξυπηρετεί το Παρίσι και τα γύρω προάστιά του. Ο RER έχει σήμερα πέντε γραμμές, AE, και λειτουργεί από μια εντελώς διαφορετική εταιρεία από το μετρό του Παρισιού . Για το λόγο αυτό και μερικοί άλλοι, οι ταξιδιώτες βρίσκουν συχνά το RER ένα σύγχρονο και ελαφρώς δύσκολο σύστημα χρήσης. αλλά μπορεί να είναι πολύ βολικό για να φτάσετε γρήγορα από τη μία πλευρά της πόλης στο άλλο ή για ημερήσιες εκδρομές έξω από το Παρίσι . Μάθετε όλα σχετικά με τον τρόπο πλοήγησης στο RER χωρίς άγχος ή σύγχυση, διαβάζοντας περαιτέρω.

Προφορά: στα γαλλικά, ο RER προφέρεται ως "ΕΣΔ-ΕΕ-ΗΜΥ". Είναι λίγο δύσκολο για μη γηγενείς γαλλικούς ομιλητές, βεβαίως! Μπορείτε να είστε ελεύθεροι να το προφέρετε όπως θα κάνατε στα αγγλικά όταν απευθυνθείτε στο μεταφορικό προσωπικό, αλλά προετοιμαστείτε να ακούσετε ότι είπε ο γαλλικός τρόπος - όταν στη Ρώμη και όλοι.

Πού πηγαίνουν τα τρένα;

Οι 5 γραμμές υψηλής ταχύτητας του RER μεταφέρουν χιλιάδες καθημερινά δρομολόγους και τουρίστες σε κοντινούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής περιοχής La Defense. το Chateau de Versailles και το Disneyland Paris. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ημερήσιες εκδρομές σε κοντινή απόσταση από το Παρίσι .

Περισσότερα για την RER και τη δημόσια συγκοινωνία του Παρισιού

Για να αποφύγετε περιττό άγχος και να εξασφαλίσετε ότι θα περάσετε την πόλη σαν έναν πραγματικό pro, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή λαβή στις δημόσιες συγκοινωνίες στη γαλλική πρωτεύουσα μπροστά από το επόμενο ταξίδι σας.

Διαβάστε τους παρακάτω πόρους για να αποκτήσετε μια αίσθηση του τρόπου λειτουργίας των μεταφορικών συστημάτων της πόλης και μάθετε περισσότερα σχετικά με την αγορά ημερήσιων και εβδομαδιαίων διαδρομών προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Για ακόμα πιο πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στην πόλη του φωτός και τόνους συμβουλών για το πού να πάτε και τι να δείτε, καθώς και χρήσιμα αστάρια για τον παρισινό πολιτισμό και τη γαλλική γλώσσα, δείτε τον πλήρη οδηγό μας για αρχάριους στο Παρίσι .