Αβαείο του Γουέστμινστερ την παραμονή των Χριστουγέννων

Για πολλούς ανθρώπους που δεν παρευρίσκονται τακτικά στην εκκλησία, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι η νύχτα που τους αναγκάζει να σκεφτούν την αληθινή έννοια της εποχής των Χριστουγέννων.

Έχω πάει στην υπηρεσία παραμονής των Χριστουγέννων στο Abbey του Westminster και σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να σας ενημερώσω τι να περιμένετε. Όπως και με όλες τις υπηρεσίες στο Westminster Abbey , θα δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό και θα ακούσετε την αγγελική χορωδία.

Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι
Πρώτον, δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός για να παρευρεθείτε στην υπηρεσία εκκλησίας.

Είναι πολύ σαφές ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Μωρό, είναι κρύο μέσα
Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι μόνο ένα τουριστικό αξιοθέατο αλλά μια λειτουργική εκκλησία, επομένως παρακαλώ αφαιρέστε το καπέλο σας μόλις μπείτε μέσα. Θα σας υπενθυμίσω! Αλλά είναι κρύο μέσα, έτσι ώστε να μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το παλτό σας ή / και το μαντήλι.

Καθίσματα
Όταν εισέλθετε, θα οδηγηθείτε σε σειρές καρέκλες, οπότε είναι καλύτερο να εισέλθετε με τους φίλους σας, ώστε να μπορείτε να καθίσετε μαζί.

Δωρεάν φυλλάδιο
Σε κάθε καρέκλα υπάρχει ένα φυλλάδιο σχετικά με την υπηρεσία. Αυτό είναι δωρεάν και χρησιμεύει ως εύχρηστος οδηγός για να σας ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει και πότε. Σας λέει πότε πρέπει να καθίσετε, πότε να σταθείτε, πότε να τραγουδήσετε, κλπ.

Τραγούδι
Ναι, εμπλέκονται τραγούδια και όλοι συμμετέχουν για τους ύμνους που τείνουν να είναι τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε, όπως 'O Come All Ye Faithful', 'Silent Night' και 'Hark the Herald Angels Sing'. Όλοι οι στίχοι βρίσκονται στο φυλλάδιο.

Δεν υπάρχει φωτογραφία
Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και μην τραβάτε φωτογραφίες.

Θα το αναφέρω και πάλι, είναι μια λειτουργική εκκλησία και όχι τουριστικό αξιοθέατο.

Μια μεγάλη υπηρεσία
Ήμουν έκπληκτος πόσο καιρό η υπηρεσία ήταν, αλλά το φυλλάδιο των 15 σελίδων θα έπρεπε να ήταν μια ένδειξη για το πόσο καιρό θα διαρκέσει για. Η υπηρεσία ξεκινά στις 11:30 μ.μ., ώστε να φτάσει από τις 23:00 και να μην εισέλθει αργά. θα σας αφήσει μέσα, αλλά νομίζω ότι είναι αγενής να φτάσει αργά και να αποσπά την προσοχή άλλων.

Η υπηρεσία διαρκεί περίπου 90 λεπτά, οπότε γνωρίζετε ότι θα βρίσκεστε στο εσωτερικό τουλάχιστον μέχρι την 1η π.μ. Μην σκεφτείτε "Θα έρθω για λίγο και μετά θα φύγω" καθώς αυτό είναι ενοχλητικό και πάλι, αισθάνομαι ότι είναι κακοί τρόποι.

Παιδιά
Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, αλλά εξετάζουν το αργό χρονοδιάγραμμα, πόσο κρύο μπορεί να είναι τόσο μέσα όσο και έξω εκείνη την εποχή του χρόνου και πόσο καιρό διαρκεί η υπηρεσία. Δεν θα συνιστούσα να φέρνουν μικρά παιδιά, αλλά είδα πολλά αφιερωμένα παιδιά που ήξεραν πώς να συμπεριφέρονται στην εκκλησία και ήταν ακόμα ξύπνιοι στο τέλος.

Δωρεές
Στο τέλος της υπηρεσίας, το όργανο παίζει και είναι καιρός να καταθέσει. Στις εξόδους υπάρχουν κληρικοί που περιμένουν να σφίξουν το χέρι σας και να σας ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα και επίσης να συλλέξουν δωρεές (χρήματα) που χωρίζονται μεταξύ της Μονής και της οριζόμενης φιλανθρωπίας τους.

Μάθετε περισσότερα για τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο .