Πρέπει να αγοράσω μια κάρτα Oyster για τα παιδιά μου;

Συμβουλές για την αγορά εισιτηρίων για παιδιά στο υπόγειο του Λονδίνου

Εάν επισκέπτεστε το Λονδίνο με παιδιά ηλικίας μεταξύ 11 και 15 ετών, τα ταξίδια γύρω από την πόλη μπορούν να γίνουν πολύ πιο απλά με την αγορά καρτών Visitor Oyster. Οι κάρτες ενηλίκων μπορούν να αγοραστούν από πολλές χώρες πριν φύγετε από το σπίτι σας και μόλις φτάσετε στο Λονδίνο, μπορείτε να ζητήσετε από το μέλος του προσωπικού του Transport for London (TfL) να υποβάλει έκπτωση Νέων Επισκεπτών στην κάρτα του παιδιού σας. Μπορείτε να αγοράσετε μια κανονική κάρτα Oyster στο Heathrow και να χρησιμοποιήσετε είτε τον τύπο κάρτας Oyster για να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick (αν και όχι Luton ή Stanstead).

Τι είναι μια κάρτα Oyster;

Μια κάρτα Oyster είναι ένα πλαστικό εισιτήριο με το σχήμα, το μέγεθος και τη λειτουργία μιας έξυπνης κάρτας. Όπως μια έξυπνη κάρτα, βάζετε χρήματα στην κάρτα και ενώ ταξιδεύετε, τα τέλη που κανονικά πληρώνετε σε μετρητά αφαιρούνται. Από τη στιγμή που αγοράστηκε, η κάρτα Oyster καλύπτει όλες τις μαζικές μεταφορές στο Λονδίνο , το υπόγειο (Tube), το σιδηρόδρομο Transport for London (TfL) και τις περισσότερες εθνικές σιδηροδρομικές γραμμές στο Λονδίνο, London Overground, λεωφορεία του Λονδίνου και Dockland Light Rail (DLR). Μπορεί να αγοραστεί σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση. μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και καλύπτει τα αξιοθέατα σε όλο το Λονδίνο, περιοχές 1-9.

Η κάρτα Oyster Visitor κοστίζει £ 5 για ενεργοποίηση και στη συνέχεια επιλέγετε πόσα πίστωση θέλετε να προσθέσετε σε £ 5 έως € 50. Αν εξαντλήσετε χρήματα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά: στο τέλος του ταξιδιού σας, μπορείτε να πάρετε πίσω την αχρησιμοποίητη πίστωση. Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση μιας κάρτας για την αγορά ενός εισιτηρίου είναι σημαντικά φθηνότερη από τα μετρητά.

Επιπλέον, η ημερήσια τιμή έχει ένα "ανώτατο όριο" ποσό, και αφού έχετε πληρώσει εκείνο το ανώτατο όριο ή κάνατε το τρίτο σας ταξίδι σε μια ημέρα, ταξιδεύετε δωρεάν για το υπόλοιπο της ημέρας. Μια κάρτα Visitor Oyster έρχεται επίσης με πολλές ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε εστιατόρια, καταστήματα και χώρους διασκέδασης.

Παιδιά και Στρείδια

Δεν χρειάζεστε κάρτα Oyster για μικρά παιδιά.

Στο Λονδίνο, τα παιδιά κάτω των 11 ετών ταξιδεύουν δωρεάν σε λεωφορεία και γραμμές τραμ και στο Tube , DLR, London Overground, Tfl Rail και κάποια National Rail, μέχρι τέσσερα παιδιά κάτω των 11 ετών ταξιδεύουν δωρεάν εάν είναι με ενήλικες. Η αγορά ξεχωριστής κάρτας Oyster για το παιδί σας ηλικίας 11-15 ετών μπορεί να είναι βολική, επειδή η έκπτωση Young Visitor είναι το ήμισυ της έκπτωσης ως προς το κόστος των ενηλίκων.

Όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από το Λονδίνο, μπορείτε να επιστρέψετε το υπόλοιπο, να το κρατήσετε για το επόμενο ταξίδι ή να δώσετε την κάρτα σε έναν φίλο που θα χρησιμοποιήσει.

Κάρτες ταξιδιού χαρτιού

Αν δεν θέλετε να μεταβείτε στη διαδρομή έξυπνης κάρτας, μπορείτε να επιλέξετε για μια κάρτα Travelcard, ένα εισιτήριο χαρτιού που μπορείτε να αγοράσετε από μια μηχανή εισιτηρίων σε οποιοδήποτε σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου. Μια κάρτα ταξιδίου είναι ένα κατ 'αποκοπήν εισιτήριο που καλύπτει όλο το ταξίδι σας για μία ημέρα ή μία εβδομάδα ή περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι καταβάλλετε ένα κατ 'αποκοπή ποσό για εκείνη την ημέρα / εβδομάδα κ.λπ.

Το χαρτί Travelcard καλύπτει το ταξίδι με το τρένο, το λεωφορείο και τα τρένα υπεράριου Λονδίνου (τοπικά τρένα). τα ταξίδια μειώνονται, αλλά δεν υπάρχουν ειδικές προσφορές και τα χρήματα δεν επιστρέφονται. Χρησιμοποιούνται καλύτερα για ταξίδια μεγάλων ομάδων. Αυτά τα εισιτήρια τροφοδοτούν τους φραγμούς στους σταθμούς των σωλήνων και αναδύονται ξανά.