Συμβουλές για το ταξίδι από το αεροδρόμιο Heathrow στο κεντρικό Λονδίνο

Βρίσκεται 15 μίλια στα δυτικά του Λονδίνου, το Heathrow (LHR) είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα διεθνή αεροδρόμια στον κόσμο.

Πώς μπορώ να φτάσω στο κεντρικό Λονδίνο από το αεροδρόμιο Heathrow;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για να εξετάσετε όταν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο Heathrow στο κεντρικό Λονδίνο. Εξετάζουμε τις πιο δημοφιλείς διαδρομές παρακάτω.

Λαμβάνοντας τον σωλήνα

Η γραμμή Piccadilly συνδέει όλα τα τερματικά Heathrow (1, 2, 3, 4 και 5) με το κεντρικό Λονδίνο μέσω απευθείας εξυπηρέτησης.

Οι υπηρεσίες εκτελούνται συχνά (κάθε λίγα λεπτά) περίπου από τις 5 π.μ. έως τα μεσάνυχτα (περίπου) από Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 6 π.μ. έως τα μεσάνυχτα (περίπου) τις Κυριακές και τις αργίες. Όλοι οι αερολιμενικοί σταθμοί βρίσκονται στη ζώνη 6 (το κεντρικό Λονδίνο είναι ζώνη 1.) Το London Underground προσφέρει έναν από τους φθηνότερους τρόπους να ταξιδέψει από και προς το αεροδρόμιο Heathrow, αλλά το ταξίδι διαρκεί περισσότερο από άλλες επιλογές.

Διάρκεια: 45 λεπτά (Τερματικός σταθμός Heathrow 1-3 στο Hyde Park Corner)

Ταξιδεύοντας από το Heathrow Express

Το Heathrow Express είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ταξιδέψετε στο κεντρικό Λονδίνο. Το Heathrow Express τρέχει από τους τερματικούς σταθμούς 2, 3, 4 και 5 στον σταθμό Paddington. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 15 λεπτά και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο πλοίο (αν και θα πληρώσετε περισσότερα για το εισιτήριο από την αγορά ενός εισιτηρίου εκ των προτέρων). Οι κάρτες Travelcards και Oyster pay as you go δεν ισχύουν για το Heathrow Express.

Διάρκεια: 15 λεπτά

Ταξιδεύοντας από το Heathrow Connect

Το HeathrowConnect.com παρέχει επίσης υπηρεσία τρένου μεταξύ του αεροδρομίου Heathrow και του σταθμού Paddington μέσω πέντε ενδιάμεσων σταθμών στο Δυτικό Λονδίνο. Τα εισιτήρια είναι φθηνότερα από τα εισιτήρια του Heathrow Express καθώς το ταξίδι διαρκεί περισσότερο. Οι υπηρεσίες εκτελούνται κάθε 30 λεπτά (κάθε 60 λεπτά τις Κυριακές).

Τα εισιτήρια δεν μπορούν να αγοραστούν επί του σκάφους και πρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων. Το Oyster πληρώνει καθώς πηγαίνετε και οι Ζώνες 1-6 Travelcards ισχύουν μόνο για ταξίδια μεταξύ Paddington και Hayes & Harlington.

Διάρκεια: 48 λεπτά

Κορυφή Συμβουλή: Εάν περιμένετε ένα τρένο από το Paddington την Παρασκευή και είστε στην περιοχή πριν από το μεσημέρι, ίσως να θέλετε να κάνετε μια βόλτα 5 λεπτών για να δείτε τη γέφυρα Rolling .

Ταξιδεύοντας με Λεωφορείο

Το National Express εκτελεί δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ του αεροδρομίου Heathrow και του σταθμού Victoria κάθε 15-30 λεπτά σε ώρες αιχμής από τους τερματικούς σταθμούς 2, 3, 4 και 5. Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από τα τερματικά 4 ή 5 θα πρέπει να αλλάξουν στους τερματικούς σταθμούς 2 και 3.

Διάρκεια: 55 λεπτά από τα τερματικά 2 και 3. Τα ταξίδια διαρκούν περισσότερο από τους τερματικούς σταθμούς 4 και 5 καθώς οι επιβάτες πρέπει να αλλάξουν στους τερματικούς σταθμούς 2 και 3.

Το νυχτερινό λεωφορείο N9 προσφέρει μια υπηρεσία μεταξύ του αεροδρομίου Heathrow και του Aldwych και διαρκεί κάθε 20 λεπτά όλη τη νύχτα. Ο ναύλος μπορεί να πληρωθεί από την κάρτα Oyster καθιστώντας τον φθηνότερο τρόπο να ταξιδέψει μεταξύ του αεροδρομίου Heathrow και του κεντρικού Λονδίνου, αν και το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει για 90 λεπτά. Χρησιμοποιήστε τον προγραμματιστή ταξιδιού για να ελέγξετε τους χρόνους.

Διάρκεια: Μεταξύ 70 και 90 λεπτών

Ταξιδεύοντας με Ταξί

Συνήθως μπορείτε να βρείτε μια σειρά από μαύρες καμπίνες έξω από κάθε τερματικό σταθμό ή να πάτε σε ένα από τα εγκεκριμένα ταξί.

Οι ναύλοι είναι μετρημένοι, αλλά προσέξτε για επιπλέον χρεώσεις, όπως αργή νύχτα ή τέλη ταξιδιού το Σαββατοκύριακο. Η συμπλήρωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά το 10% θεωρείται ο κανόνας.

Διάρκεια: Μεταξύ 30 και 60 λεπτών, ανάλογα με την κίνηση

Ενημερώθηκε από την Rachel Erdos, Οκτώβριος 2016.