Καλύτερες παραλίες στο Χουα Χιν, Ταϊλάνδη

Το Hua Hin, μια παραθαλάσσια πόλη μόλις μερικές ώρες με το αυτοκίνητο, το τρένο ή το λεωφορείο από την Μπανγκόκ, φιλοξενεί μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Ταϊλάνδη . Η παραλία βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης στη νότια επαρχία του Prachuap Khiri Khan. Μπορείτε να περιμένετε μια μακρά, επίπεδη έκταση άμμου που πλαγιάζει απαλά στον ωκεανό και περιβάλλεται από μια μικρή πόλη με πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και ξενώνες καθώς και μέρη για να πιουν και να φάτε φρέσκα θαλασσινά.

Στην προηγούμενη ζωή του, το Χουά Χιν ήταν ένα τοπικό ψαροχώρι. Αλλά η ζάχαρη-μαλακή άμμος και τα κρυσταλλικά νερά έσυρε γρήγορα την προσοχή των κατοίκων της Μπανγκόκ και γρήγορα μεταμορφώθηκε σε μια πόλη του θερέτρου. Στη δεκαετία του 1920, η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης κτίζει ακόμη και τις καλοκαιρινές τους "κατοικίες" (περισσότερο σαν αρχοντικά) εδώ. Σήμερα, η περιοχή είναι γνωστή για τις παραλίες της παγκόσμιας κλάσης και kite-surfing spots.

Γύρω από το Χούα Χιν

Το Hua Hin είναι αρκετά μικρό που δεν θα χρειαστεί τίποτα περισσότερο από δύο πόδια για να περάσετε. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε περισσότερες παραλίες ή τις γύρω περιοχές, σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Αλλά σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τα οδικά έθιμα καθώς η οδήγηση στην Ταϊλάνδη δεν είναι τόσο οργανωμένη όσο ορισμένες δυτικές χώρες.

Ταξιδεύοντας στο Χούα Χιν

Το Hua Hin είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στην Μπανγκόκ. Υπάρχουν καθημερινά τρένα από το σταθμό Hua Lumpong της Μπανγκόκ που χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Υπάρχουν επίσης πολλά λεωφορεία (μικρά, μίνι-λεωφορεία) που φεύγουν κάθε μέρα από το νότιο λεωφορείο της Μπανγκόκ και από το μνημείο της Νίκης.

Όλες οι επιλογές ταξιδιού είναι πολύ προσιτές.

Που να μείνω

Το Hua Hin είναι γεμάτο από καταλύματα από διεθνείς αλυσίδες πέντε αστέρων έως φθηνά ξενώνες. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου - μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου - φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, ώστε να έχετε μια καλύτερη επιλογή για να διαλέξετε. Το Hua Hin Marriott Resort & Spa είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν κράτηση για τα σημεία Starwood, ενώ το V Villas Hua Hin MGallery από το Sofitel προσφέρει πολυτελείς σουίτες και βίλες, μερικές από τις οποίες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες.

Το Evason Hua Hin, ένα θέρετρο Six Senses, είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πολυτελές απόδραση σε 20 παραλιακές ακτές τροπικών κήπων.

Πότε να πάτε

Οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε είναι κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου. Εάν ταξιδεύετε μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, αναμένετε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι μήνες μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου είναι γνωστοί για έντονες βροχοπτώσεις.

Τι να περιμένεις

Το Hua Hin προσελκύει πολλούς ντόπιους τουρίστες και πολλούς Ευρωπαίους και κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου η παραλία μπορεί να συσκευαστεί. Γύρω από την πόλη, υπάρχουν πιθανώς τόσα πολλά γερμανικά και ιταλικά εστιατόρια, καθώς υπάρχουν ταϊλανδέζικα.

Τι να κάνω

Εάν δεν χαλαρώνετε στην παραλία ή στην πισίνα του θερέτρου σας, σκεφτείτε την ιππασία. Στο Hua Hin, υπάρχουν πάντα διαθέσιμα άλογα για ενοικίαση και οδηγοί που θα σας οδηγήσουν αν δεν είστε έμπειρος αναβάτης. Μπορείτε επίσης να περάσετε τα κοντινά βουνά ή να μεταβείτε λίγο πιο μακριά σε ένα από τα ομορφότερα εθνικά πάρκα της χώρας, τον Khao Sam Roi Yot.