Επισκεφτείτε το Pranburi στην Ταϊλάνδη

Το Pranburi, περίπου τριάντα λεπτά νότια του Hua Hin, είναι μια παραθαλάσσια παραλία στον Κόλπο του Σιάμ. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Hua Hin, ή τόσο εύκολο να φτάσετε ως Pattaya, προσφέρει λογικά θέρετρα, όμορφες παραλίες, ωραία θέα και ένα πολύ χαλαρό περιβάλλον.

Το Pranburi είναι μια παραλιακή πόλη στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ταϊλάνδης περίπου 20 μίλια νότια από το δημοφιλές θέρετρο της πόλης Hua Hin , έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής στους ντόπιους τουρίστες και τους διεθνείς επισκέπτες κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως και ο Cha-am στο βορρά, είναι πολύ λιγότερο ανεπτυγμένος από το Hua Hin, οπότε ενώ δεν υπάρχουν τόσα πολλά καταλύματα, δεν υπάρχουν και πολλά πλήθη.

Οι παραλίες του Pranburi είναι πολύ καλές από αυτές του Χουα Χιν και του Τσα-αμ, από την άποψη της καθαριότητας, της ανάπτυξης και της θέασης, και μπορεί να είναι καν υποψήφιος για μια από τις κορυφαίες παραλίες της Ταϊλάνδης . Εάν η παραλία είναι σημαντική για εσάς και θέλετε να πάτε κάπου χαλαρώνοντας, πάρτε το Pranburi πάνω από το Cha-am. Αξίζει το επιπλέον αυτοκίνητο από την Μπανγκόκ.

Γνωρίζοντας το Pranburi

Το κεντρικό, αστικό Pranburi είναι λίγο εσωτερικά από την παραλία και αυτή είναι η μόνη περιοχή που θα μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε δημόσια συγκοινωνία. Στην ίδια την ακτή, τα θέρετρα και τα μπανγκαλόου είναι απλωμένα έτσι θα πρέπει να κανονίσετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα εάν θέλετε να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε ποδήλατο γύρω από το Pranburi εάν επισκεφτείτε μόνο τις παραλίες κατά μήκος της ακτής.

Μετάβαση στο Pranburi

Το Pranburi βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια του Hua Hin και είναι περίπου 3 ½ ώρες με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα, ανάλογα με την κυκλοφορία.

Για να φτάσετε εκεί, μπορείτε να πάρετε ένα από τα καθημερινά τρένα από το σταθμό Hua Lumpong της Μπανγκόκ, στη συνέχεια να πάρετε ταξί ή αυτοκίνητο στο Pranburi, να πάτε απευθείας από την Μπανγκόκ ή να πάρετε ένα από τα πολλά κυβερνητικά και ιδιωτικά λεωφορεία που μεταβαίνουν από Μπανγκόκ προς Πρανμπούρι από το Νότιο Λεωφορείο της Μπανγκόκ Τερματικό. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικά μίνι λεωφορεία που κάνουν καθημερινά το ταξίδι από Μπανγκόκ προς Πρανμπούρι.

Αυτά διοικούνται από διάφορες εταιρείες, όπως η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από / προς το αεροδρόμιο και μπορούν να κανονιστούν με το ξενοδοχείο ή το θέρετρο σας.

Που να μείνω

Το Pranburi έχει ένα ενδιαφέρον μείγμα από πολυτελείς, πολυτελείς θέρετρα στην παραλία, με ολοένα και μεγαλύτερο άνοιγμα κάθε μέρα, και μερικά περισσότερα μέσα με τα πόδια, οικογενειακά προσανατολισμένα ξενοδοχεία και θέρετρα λίγο πιο νότια κατά μήκος της ακτής. Τα τουριστικά θέρετρα του Pranburi στο βόρειο τμήμα του Pranburi τείνουν να τροφοδοτούν ένα πλήθος με αεριωθούμενα αεροπλάνα (ή τουλάχιστον ένα wannabe τζετ-πλήθος), αν και είναι πιο οικεία και πολύ λιγότερο ακριβά από παρόμοιες ιδιότητες στο Phuket ή το Samui. Τα καταλύματα σε μεσαίες τιμές, πιο κοντά στο εθνικό πάρκο, τείνουν να εξυπηρετούν τοπικές και ξένες οικογένειες και συνταξιούχους από τη Βόρεια Ευρώπη. Για όσους θέλουν να το τραβήξουν λίγο, είναι επίσης δυνατό να μείνετε στο εθνικό πάρκο και να νοικιάσετε μια σκηνή στο στρατόπεδο στην παραλία ή να μείνετε σε ένα από τα μπανγκαλόου του πάρκου. Εάν ενδιαφέρεστε να μείνετε στο Khao Sam Roi Yot, ανατρέξτε στον οδηγό αυτό για να μείνετε στα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης .

Τι να περιμένεις

Η παραλία στο Pranburi είναι ένα από τα ομορφότερα στην περιοχή. Χάρη στη διασπορά μικρών νησιών και πετρώδους σχηματισμούς ακριβώς έξω από την ακτή, η θέα από την παραλία είναι πολύ όμορφη. Η άμμος είναι σκοτεινή και λίγο χονδροειδή, αλλά υπάρχουν αρκετοί φοίνικες.

Το Pranburi δεν έχει μια μεγάλη, πολυσύχναστη κεντρική παραλία όπως θα βρεθείτε στο Hua Hin ή σε οποιαδήποτε από τις άλλες πολύ δημοφιλείς παραλίες και νησιά της Ταϊλάνδης . Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά που συμβαίνουν στο Pranburi περιλαμβάνουν την παραμονή στις παραλίες ή το κολύμπι στην πισίνα του θερέτρου σας. Υπάρχουν διάσπαρτα τοπικά εστιατόρια και μπαρ που συνδέονται με τα θέρετρα, αλλά εκτός από αυτό, είναι μια αρκετά ήπια και ήσυχη περιοχή. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε με τα παιδιά ή αν δεν θέλετε να κάνετε περισσότερα από το να διαβάσετε ένα βιβλίο και να κολυμπήσετε στον ωκεανό. Αν ψάχνετε για ένα πάρτι, το Pranburi πιθανώς δεν είναι η σωστή παραλία για εσάς

Τι να κάνω

Εκτός από το περπάτημα στην παραλία ή το κολύμπι στην πισίνα του θερέτρου σας, που θα μπορούσε εύκολα να πάρει όλο το χρόνο σας, όταν είστε στο Pranburi, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε. Το Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yot, ακριβώς δίπλα στο Pranburi, είναι ένα από τα όμορφα παραθαλάσσια πάρκα της Ταϊλάνδης.

Το όνομα σημαίνει "τριακόσια κορυφές" χάρη στα πολυάριθμα μικρά ασβεστολιθικά βουνά του πάρκου. Υπάρχουν επίσης πανέμορφες, προστατευμένες παραλίες, έλη, σπήλαια και μονοπάτια και περιοχές παρακολούθησης πουλιών. Το Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yot είναι μια πολύ εύκολη διαδρομή από το Pranburi και αν και δεν είναι ένα τεράστιο πάρκο, είναι ένα εύκολο μέρος για να περάσετε μια ολόκληρη μέρα.