Ταϊλάνδη το φθινόπωρο

Καιρός και φεστιβάλ για την Ταϊλάνδη τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

Η επίσκεψη στην Ταϊλάνδη το φθινόπωρο έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις που πρέπει να εξεταστούν. Καθώς οι κορυφαίες εποχές των μουσώνων τον Σεπτέμβριο αρχίζουν να μειώνονται το Νοέμβριο, τα πλήθη βιάζονται να επωφεληθούν από τις ηλιόλουστες μέρες και τις μεγάλες διακοπές όπως ο Loi Krathong .

Παραδοσιακά, ο Νοέμβριος σηματοδοτεί την αρχή της πολυάσχολης περιόδου στην Ταϊλάνδη, αν και τα πράγματα δεν γίνονται πραγματικά απασχολημένα μέχρι τα Χριστούγεννα. Καθώς οι ταξιδιώτες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ταξιδεύουν πίσω στο σχολείο, πολλοί Ευρωπαίοι και Σκανδιναβοί που θέλουν να ξεφύγουν από το χειμώνα στις χώρες τους έρχονται στα νησιά.

Το Σεπτέμβριο και ο Οκτώβριος είναι συνήθως οι πιο υγροί μήνες στην Ταϊλάνδη, ωστόσο, υπάρχουν λίγα σημεία για να ξεφύγουν από τις καθημερινές καταιγίδες. Με λίγη τύχη και συνεργασία από τη Μητέρα Φύση, θα μπορούσατε να απολαύσετε πανοραμικές, πανέμορφες παραλίες σε νησιά κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου της Ταϊλάνδης - συνεχόμενες ηλιόλουστες ημέρες κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου δεν είναι ασυνήθιστες.

Ο καιρός για την Ταϊλάνδη το φθινόπωρο

Οι πτωτικοί μήνες του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου φέρνουν άνετες θερμοκρασίες, ωστόσο, είναι ένας μεταβατικός χρόνος για τον μουσόνιο. Η διαφορά στις βροχερές ημέρες σε σχέση με τις ηλιόλουστες ημέρες μπορεί να είναι πολύ έντονη από περιοχή σε περιοχή. Ορισμένα νησιά της Ταϊλάνδης , όπως το Koh Chang, θα βιώσουν πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές, ενώ τα νησιά λίγο πιο μακρύτερα προς τα νότια, όπως το Koh Samui, λαμβάνουν το ένα πέμπτο των βροχοπτώσεων. Το νησί Koh Lanta έχει τα δικά του μοναδικά μετεωρολογικά σχήματα .

Στην περίπτωση του Koh Chang, η αναμονή μέχρι τον Νοέμβριο για να επισκεφθείτε το νησί αντί να φτάσετε τον Οκτώβριο θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα έλειπε κοντά στα 300 χιλιοστά (11,8 ίντσες) μέσης βροχόπτωσης!

Από την άλλη πλευρά, η μέση βροχόπτωση του Koh Samui μεταπηδά στα 490 χιλιοστά (19,3 ίντσες) κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, όταν η Μπανγκόκ και άλλα μέρη είναι πολύ πιο ξηρά από πριν.

Οι θερμοκρασίες στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης ( Chiang Mai , Pai και Mae Hong Son) μπορούν να βουτήξουν αρκετά χαμηλά για να αισθάνονται ψυχρά τη νύχτα, ιδιαίτερα μετά από εφίδρωση όλο το απόγευμα.

Ο ουρανός είναι συχνά συννεφιασμένος, αλλά γενικά, ο βορράς λαμβάνει πολύ λιγότερη βροχή από την Μπανγκόκ ή τα νησιά στο νότο.

Φυσικά, η Μητέρα Φύση κάνει όπως θέλει. Ο Νοέμβριος θεωρείται "εποχή ώμων". Σε κάθε δεδομένο έτος, ο μουσώνος μπορεί να παραμείνει για λίγες επιπλέον εβδομάδες ή να στεγνώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ταϊλάνδη Καιρός τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ένας πολύ βροχερός μήνας στην Ταϊλάνδη, αν και οι θερμοκρασίες είναι ήπιες και ευχάριστες.

Μέρη με τη μεγαλύτερη βροχή:

Χώροι με λιγότερη βροχή:

Ταϊλάνδη Καιρός τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος προκαλεί μερικές φορές τον ποταμό Chao Phraya στη Μπανγκόκ για να πλημμυρίσει, επιδεινώνοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας διαταραχές.

Μέρη με τη μεγαλύτερη βροχή:

Χώροι με λιγότερη βροχή:

Ταϊλάνδη Καιρός τον Νοέμβριο

Νοέμβριος είναι μια μεγάλη επιλογή για την επίσκεψη στην Ταϊλάνδη, επειδή η βροχή αρχίζει να επιβραδύνεται, αλλά οι θερμοκρασίες είναι ήπια σε σύγκριση με τους καυτούς μήνες της άνοιξης.

Νοέμβριος είναι η αρχή της υψηλής περιόδου , ωστόσο, τα πράγματα δεν γίνονται πολύ απασχολημένοι μέχρι τον Δεκέμβριο.

Μέρη με τη μεγαλύτερη βροχή:

Χώροι με λιγότερη βροχή:

Loi Krathong και Yi Peng στην Ταϊλάνδη

Οι Loi Krathong και Yi Peng, σε ένα όμορφο γεγονός στην Ταϊλάνδη , γιορτάζονται κάθε χρόνο το Νοέμβριο. το φεστιβάλ είναι το αγαπημένο για πολλούς ταξιδιώτες και ντόπιους. Ένας εκθαμβωτικός αριθμός πυροσβεστικών φανών απελευθερώνεται καθ 'όλη τη διάρκεια του συμβάντος, προκαλώντας τον ουρανό να εμφανίζεται γεμάτος από αστραπιαία αστέρια. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες μικρά σκάφη που περιέχουν κεριά επιπλέουν σε ποτάμια ως μέρος της γιορτής Loi Krathong.

Η στάση στη γέφυρα Narawat στο Τσιάνγκ Μάι κατά τη διάρκεια του Loi Krathong είναι μια αξέχαστη εμπειρία, αν και θα σκοντάψετε για να κρατήσετε τη θέση σας και ίσως να αποφύγετε πολλά παράνομα πυροτεχνήματα πυροβόλησε από όλες τις κατευθύνσεις.

Από το πλεονέκτημα της γέφυρας, θα μπορείτε να βλέπετε κεραμίδια με κεριά να κυματίζουν κάτω από σας, φανάρια στον ουρανό πάνω από εσάς και πυροτεχνήματα - και τα δύο επιτρέπονται και απατεώνες - σε μια πλήρη πανοραμική εικόνα γύρω σας.

Yi Peng, επίσης γνωστή ως φεστιβάλ φανάρι, είναι μια γιορτή Lanna? φτάστε στο Τσιάνγκ Μάι , το Τσιάνγκ Ράι ή ένα από τα μικρότερα χωριά μεταξύ των περισσότερων ενεργειών. Όπως συμβαίνει με πολλά από τα φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη , οι ημερομηνίες αλλάζουν κάθε χρόνο λόγω του σεληνιακού ημερολογίου.

Άλλα φεστιβάλ πτώσης στην Ταϊλάνδη

Το χαοτικό-και-παράξενο Φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου σίγουρα δεν είναι όλα για τοfu και tempeh. Οι εθελοντές εκτελούν καταπληκτικά κατορθώματα αυτοτραυματισμού, όπως διάτρηση των προσώπων τους με σπαθιά και σουβλάκια. Οι συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση και αισθάνονται λίγο πόνο.

Το Φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ είναι στην πραγματικότητα μέρος του φεστιβάλ Taoist Nine Emperor Gods και γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αλλά στην Ταϊλάνδη, αναμφισβήτητα, ο τόπος που πρέπει να είναι για την τρέλα είναι το Πουκέτ. Ορισμένοι μικρότεροι εορτασμοί κρατούνται από τον πληθυσμό της Κίνας στην Μπανγκόκ.

Ημερομηνίες για το φεστιβάλ χορτοφαγίας του Πουκέτ αλλάζουν ετησίως. η εκδήλωση αρχίζει την παραμονή του ένατου σεληνιακού μήνα για τα κινεζικά ημερολόγια (συνήθως μεταξύ τέλους Αυγούστου και αρχές Οκτωβρίου).

Το Halloween γιορτάζεται σε κάποιο βαθμό στην Μπανγκόκ με κοστούμια και εορταστικές εκδηλώσεις. Εάν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, κάντε μια βόλτα στην οδό Khao San Road για να δείτε μερικά ενδιαφέροντα κοστούμια αναμεμιγμένα σε όλο το διαφορετικό πλήθος.

Περισσότερα για Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη το φθινόπωρο

Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη το φθινόπωρο λίγο πριν από την πολυάσχολη εποχή, έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Θα πρέπει να ασχοληθείτε με λιγότερα πλήθη (πολλά backpackers και οικογένειες με παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο), οπότε η εύρεση εκπτώσεων για τη στέγαση είναι λίγο πιο εύκολη .

Ένα μειονέκτημα του ταξιδιού κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά την περίοδο των βροχών είναι η αυξημένη όχληση από τα κουνούπια. Μάθετε μερικά κόλπα για να προστατεύεστε από τους κακοδιατηρημένους θησαυρούς στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ένα άλλο μειονέκτημα των ταξιδιών κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών είναι ότι η κατάδυση σε πολλές περιοχές μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη όσο συνήθως, λόγω απορροής και ιζήματος που μειώνει την ορατότητα. Ευτυχώς, τα καταδυτικά καταστήματα στη Νοτιοανατολική Ασία είναι συνήθως ειλικρινείς με τους πελάτες και θα σας προειδοποιήσουν μπροστά από το χρόνο.

Η κατασκευή μπορεί να είναι περισσότερο ένα ζήτημα κατά τη διάρκεια της πτώσης στην Ταϊλάνδη ως αγώνες θέρετρα για να τελειώσει τα έργα πριν από την πολυάσχολη περίοδο αρχίζει το Δεκέμβριο. Διαβάστε σχόλια για καταγγελίες ή σκεφτείτε να κάνετε κράτηση μόνο μία νύχτα σε ένα μέρος και στη συνέχεια να επεκτείνετε εάν ο θόρυβος από την κατασκευή δεν αποτελεί πρόβλημα. Μεγάλα τμήματα ακτών σε νησιά όπως το Koh Lanta πρακτικά ανοικοδομούνται κάθε εποχή. οι στέγες και οι μπαμπού δομές συχνά δεν επιβιώνουν από τις εποχιακές καταιγίδες.