Οδηγός για τις πιο ζεστές σκηνές για να ακούσετε ζωντανή τζαζ στο Μανχάταν

Αν και η τζαζ προερχόταν από τη Νέα Ορλεάνη στα τέλη του 19ου αιώνα, σύντομα βρήκε νέο σπίτι στη Νέα Υόρκη όταν ο Δούκας Ellington μετακόμισε στο Μανχάταν στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ο Ellington ακολουθήθηκε από έναν στρατό μουσικών τζαζ που μεταμόρφωσαν αποτελεσματικά τη Νέα Υόρκη στην πρωτεύουσα της τζαζ του κόσμου.

Στη δεκαετία του 1940 αναπτύχθηκε και διαδόθηκε στη Νέα Υόρκη ο Bebop (ένας ταχύτερος και πιο σύνθετος τύπος τζαζ) από τους Dizzy Gillespie, Charlie Parker και Thelonious Monk (μεταξύ άλλων). Στη δεκαετία του 1950, ο Miles Davis εγχύει νέα ενέργεια στη σκηνή της τζαζ της Νέας Υόρκης με την εφεύρεση της "δροσερής τζαζ". Στα τέλη της δεκαετίας του '50, ο John Coltrane βοήθησε να αγκυροβολήσει την "ελεύθερη τζαζ" στη Νέα Υόρκη.

Αν και πολλοί από τους αρχικούς συλλόγους όπου το είδος αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε έκλεισε πολύ καιρό πριν, το Μανχάταν είναι ακόμα ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ακούσει μια ζωντανή παράσταση τζαζ. Ακολουθεί μια λίστα των αγαπημένων μας χώρων που προσφέρουν τακτικές τζαζ παραστάσεις: