Ποιος τύπος ηλεκτρικής εξόδου χρησιμοποιείται στην Ισλανδία;

Η διαφορά μεταξύ προσαρμογείς ισχύος, μετατροπείς και μετασχηματιστές

Αν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στην Ισλανδία και πρέπει να χρεώσετε το φορητό ή το κινητό σας τηλέφωνο, τότε τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές μπορούν να δεχτούν υψηλότερη τάση. Οι εξόδους της Ισλανδίας εκπέμπουν 220 βολτ έναντι των ΗΠΑ όπου η παραγωγή είναι μισή.

Το φις θα είναι διαφορετικό, οπότε θα χρειαστείτε ένα ειδικό ηλεκτρικό προσαρμογέα ή ίσως χρειαστείτε μετατροπέα, ανάλογα με τη συσκευή και το ηλεκτρικό ρεύμα που μπορεί να αντέξει η συσκευή σας.

Οι ηλεκτρικές συσκευές στην Ισλανδία χρησιμοποιούν το Europlug / Schuko-Plug (τύποι CEE), το οποίο έχει δύο στρογγυλές προεξοχές.

Προσαρμογείς έναντι μετατροπέων

Δεν είναι πολύ δύσκολο να μάθετε εάν χρειάζεστε έναν προσαρμογέα έναντι ενός μετατροπέα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πίσω μέρος του φορητού σας υπολογιστή (ή οποιαδήποτε συσκευή) για σημάνσεις ισχύος. Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας απλός προσαρμογέας, τότε η σήμανση εισόδου ισχύος θα πρέπει να λέει "Είσοδος: 100-240V και 50 / 60H", που σημαίνει ότι η συσκευή δέχεται μεταβλητή τάση ή χερτς (και μπορεί να δεχθεί 220 βολτ). Αν το βλέπετε αυτό, τότε σημαίνει ότι θα χρειαστείτε μόνο έναν προσαρμογέα για να αλλάξετε το σχήμα του βύσματος τροφοδοσίας σας ώστε να ταιριάζει σε μια πρίζα στην Ισλανδία. Αυτοί οι προσαρμογείς ρεύματος είναι σχετικά φθηνοί. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές θα δέχονται 220 βολτ.

Εάν σκοπεύετε να φέρετε μικρές συσκευές, ίσως να μην είναι αρκετό να αλλάξετε το σχήμα του προσαρμογέα σας. Ενώ οι περισσότερες προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές τα τελευταία χρόνια δέχονται τόσο τις τάσεις των ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη, μερικές παλαιότερες, μικρότερες συσκευές δεν λειτουργούν με τα βαριά 220 βολτ στην Ευρώπη.

Πάλι, ελέγξτε την ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής. Εάν δεν λέει 100-240V και 50-60 Hz., Τότε θα χρειαστείτε ένα "μετασχηματιστή step-down", που ονομάζεται επίσης μετατροπέας.

Περισσότερα για τους μετατροπείς

Ένας μετατροπέας θα μειώσει τα 220 βολτ από την πρίζα για να παρέχει μόνο 110 βολτ για τη συσκευή. Λόγω της πολυπλοκότητας των μετατροπέων και της απλότητας των προσαρμογέων, αναμένεται να βρεθεί μια μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ των δύο.

Οι μετατροπείς έχουν πολύ περισσότερα εξαρτήματα σε αυτά που χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν την ηλεκτρική ενέργεια που περνά μέσα από αυτά. Οι προσαρμογείς δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά, απλά μια δέσμη αγωγών που συνδέουν το ένα άκρο με το άλλο για να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια.

Λύση συσκευής

Βεβαιωθείτε ότι προτού συνδέσετε στον τοίχο χρησιμοποιώντας "μόνο έναν προσαρμογέα" που η συσκευή σας μπορεί να χειριστεί την τάση. Αν συνδέετε και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι υπερβολικό για τη συσκευή σας, θα μπορούσε να τηγανίσει τα εξαρτήματα της συσκευής σας και να το καταστήσει ακατάλληλο.

Πού να πάρετε μετατροπείς και προσαρμογείς

Μετατροπείς και προσαρμοστές διατίθενται στην Ισλανδία στο αφορολόγητο κατάστημα στο αεροδρόμιο Keflavík καθώς και σε μερικά μεγάλα ξενοδοχεία, ηλεκτρονικά καταστήματα, καταστήματα αναμνηστικών και βιβλιοπωλεία.

Σημείωση σχετικά με τα στεγνωτήρια μαλλιών

Αν έρχεστε από τις ΗΠΑ, μην φέρετε ένα στεγνωτήρα μαλλιών στην Ισλανδία. Είναι δύσκολο να ταιριάζουν με έναν κατάλληλο μετατροπέα λόγω της αστρονομικής κατανάλωσης ενέργειας. Ίσως να είναι καλύτερο να ελέγξετε εάν το κατάλυμά σας στην Ισλανδία έχει ένα στο δωμάτιο, οι περισσότεροι κάνουν. Ορισμένες πισίνες συνήθως διαθέτουν στεγνωτήρες μαλλιών για χρήση σε αποδυτήρια. Αν χρειάζεστε απολύτως ένα στεγνωτήρα μαλλιών και το ξενοδοχείο σας δεν έχει ένα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αγοράσετε ένα φτηνό όταν φτάσετε στην Ισλανδία.