Βόλτα στην Σαββατο

Περιοχή Bay of San Francisco

Αν ζείτε μέσα ή κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, αυτά τα μέρη είναι όλα μέσα σε μια ώρα οδήγησης, κοντά στο σπίτι - και θα μπορούσατε να διαχειριστείτε τα περισσότερα από αυτά με τη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Εάν δεν έχετε διερευνήσει ακόμα το Σαν Φρανσίσκο , ξεκινήστε με το σχέδιο απόδραση αυτού του πρώτου χρονοδιακόπτη . Αν αγαπάτε ταινίες και ταινίες, μπορείτε να εξερευνήσετε το Σαν Φρανσίσκο στις ταινίες με αυτό το σχέδιο - ή πάρτε ένα γρήγορο ταξίδι στο Japantown .

Το Berkeley είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μοναδικά καταστήματα, θέατρο και καλό φαγητό.

Στον Νότιο κόλπο, ο αξιολάτρευτος Los Gatos υπήρξε ένα σημείο αποδράσεων για τους San Franciscans από τις αρχές του εικοστού αιώνα.

Περάστε τα βουνά για να εξερευνήσετε τη Σάντα Κρουζ με το περίπατο, τη σέρφινγκ παράδοση, τις πανέμορφες παραλίες και τη ζωντανή μουσική σκηνή.

Στα μισά της διαδρομής μεταξύ Σάντα Κρουζ και Σαν Φρανσίσκο, το Half Moon Bay είναι ένα καλό μέρος για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο που ξοδεύτηκε στην εξερεύνηση της ακτής.

Βόρεια του Σαν Φρανσίσκο

Βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, μπορείτε να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στη χώρα του Κρασιού. Αλλά μην σταματήσετε εκεί. Εξερευνήστε την οπισθοδρόμηση της κομητείας Sonoma ή οδηγείτε κατά μήκος της εθνικής οδού της ακτής μέχρι το Mendocino.

Μπορείτε να δείτε την ανατολική πόλη της Νάπας , να πάτε βόρεια σε χαλαρή, χαρούμενη Calistoga για γευσιγνωσία κρασιού και χαλαρωτικό λουτρό λάσπης ή να ρίξετε μια ματιά στην κοιλάδα της Νάπα .

Το Sonoma Wine Country είναι πολύ μεγαλύτερο από τη Νάπα, με περιοχές τόσο ποικίλες όσο το τοπίο που καταλαμβάνουν. Η κοιλάδα Sonoma κοντά στην πόλη Sonoma είναι γεμάτη από οινοποιεία και αγροκτήματα, με μερικές νόστιμες θέσεις για ένα γεύμα.

Για να βοηθήσετε στο σχεδιασμό του ταξιδιού σας, χρησιμοποιήστε τον οδηγό για να κάνετε πράγματα στο Sonoma Valley .

Κοντά στην ακτή, οι ρωσικές ποτάμιες πόλεις είναι κοντά σε όμορφα δάση και ξυλοπόδαρα.

Στο βόρειο άκρο του Sonoma, το Healdsburg προσφέρει ένα γοητευτικό κέντρο της πόλης και είναι κοντά στις κοιλάδες Dry Creek και Anderson για γευσιγνωσία κρασιών.

Μπορείτε ακόμη να πάτε λίγο πιο μακριά από το πεπατημένο μονοπάτι με ένα ταξίδι στο Sonoma Backroads: Sebastopol και Occidental .

Στην ακτή της επαρχίας Marin, ένα ταξίδι στο Point Reyes είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεφύγετε από όλα και να δείτε μερικά θεαματικά παραθαλάσσια τοπία. Ακόμη πιο βόρεια, δοκιμάστε το γοητευτικό και ρομαντικό Mendocino - ή δείτε τη χαριτωμένη μικρή πόλη Eureka με την αρχιτεκτονική της σε βικτοριανό στιλ και τα γύρω δάση. Ακόμα πιο βόρεια είναι η Crescent City, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερα πράγματα να κάνετε .

Πηγαίνετε βόρεια μέσω της κοιλάδας Napa, και θα είστε στο Lake County , ένας από τους άγνωστους προορισμούς της Καλιφόρνια. Θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στην Καλιφόρνια εκεί, καθώς και μερικά συναρπαστικά, up-and-coming οινοποιεία, επίσης.

Πηγαίνοντας βόρεια στο I-5 θα σας μεταφέρει στο όρος Shasta και τη λίμνη Shasta, την οποία ονομάζω Shasta Country . Το τοπίο της περιοχής είναι εκπληκτικό.

Επίσης στην περιοχή είναι το Lassen Volcanic Park , το σπίτι ενός τρελαδού τοπίου που δημιουργήθηκε από ένα ηφαίστειο που ξέσπασε τελευταία το 1915.

Νότια του Σαν Φρανσίσκο

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να πουν ότι μια τετραώροφη οδήγηση νότια από το Σαν Φρανσίσκο σας πηγαίνει πολύ μακριά, από τη "βόρεια" Καλιφόρνια στο νότο, αλλά αν ψάχνετε μόνο ένα ωραίο μέρος για να ξεφύγετε, ποιος νοιάζεται για το τι σκέφτονται οι γεωγραφικοί καθαροί ;

Πηγαίνοντας νότια στην Highway One, μπορείτε να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο σε κάθε μια από τις πόλεις στο νότιο άκρο του Monterey Bay: Monterey , Pacific Grove ή Carmel .

Συνεχίστε λίγο πιο νότια από το Monterey και Carmel και μπορείτε να εξερευνήσετε την πανέμορφη ακτή Big Sur .

Νότια του Big Sur, οι χαριτωμένες μικρές πόλεις Cambria και Cayucos είναι και οι δύο καλές θέσεις για να χαλαρώσετε, να πετάξετε και να περπατήσετε στην παραλία. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο από ένα ταξίδι στο Κάστρο Hearst .

Το αγαπημένο σημείο απόδραση νότια του Bay Area είναι το Paso Robles , ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και πιο συναρπαστικός προορισμός κρασιού και τροφίμων της Καλιφόρνια.

Για κάτι από την πεπατημένη διαδρομή, σκεφτείτε μια επίσκεψη στην παλιά ισπανική αποστολή Σαν Αντόνιο και μείνετε νύχτα στο ράντσο του William Randolph Hearst σε ένα ταξίδι στην κοιλάδα των Oaks και Hacist Hacienda .

Την Κεντρική Καλιφόρνια και τη Σιέρα

Πηγαίνετε ανατολικά και στο εσωτερικό για να εξερευνήσετε τη χώρα του βουνού και την υψηλή έρημο της Καλιφόρνιας.

Το ορεινό τοπίο μπορεί να είναι θεαματικό, αλλά αν φτάσετε στα βουνά στην ανατολική Καλιφόρνια, θα βρείτε μερικά από τα πιο δραματικά αξιοθέατα του κράτους (και υπό επισκέψεις).

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite είναι ένα τοπικό αγαπημένο, αλλά είναι επίσης εκπληκτικό για μένα πόσοι ντόπιοι του Bay Area δεν ήταν ποτέ εκεί. Εάν είστε ένας από αυτούς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το διορθώσετε.

Εάν προτιμάτε να απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο σας χωρίς πλήθη, δοκιμάστε το Sequoia και το Kings Canyon . Ο φυσιοδίφης John Muir ονομάζεται Kings Canyon ακόμα πιο εντυπωσιακό από το Yosemite, και τα γιγαντιαία sequoia δέντρα είναι μεγαλύτερα εκεί, πάρα πολύ.

Μπορείτε επίσης να "παγιδευτείτε" σε θεαματικό ύφος στο Sequoia High Sierra Camp - και δεν χρειάζεται καν να περάσετε πολύ μακριά για να φτάσετε εκεί.

Πριν φτάσετε στα μεγάλα βουνά, θα μπορούσατε να σταματήσετε στα σπίτια της Σιέρα για μια χώρα ματιά στο χρυσό , με τα χρυσά στρατόπεδα του 1850 και τις χαριτωμένες μικρές πόλεις.

Πιθανότατα γνωρίζετε για τα ταξίδια χειμερινών σκι, αλλά η λίμνη Tahoe το καλοκαίρι είναι πολύ διασκεδαστική.

Χρειάζεστε ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο για να ξεφύγετε από την υψηλή έρημο ανατολικά της Σιέρα. Και πρέπει να πάτε όταν τα βουνά περνούν μακριά από το χιόνι. Αξίζει καλά την προσπάθεια: η λίμνη Mono, Bodie και Mammoth είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη για να δείτε σε όλο το Χρυσό Κράτος.