Το Εθνικό Πάρκο Sequoia και το Φαράγγι των Βασιλέων

Οδηγός για την επίσκεψη Sequoia και Kings Canyon - Διακοπές Σαββατοκύριακου ή Διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας

Όταν ο γνωστός φυσιοδίφης John Muir έγραψε για τους εθνικούς δρυμούς Sequoia και Kings Canyon το 1891 - πολύ πριν από την εγκατάστασή τους - είπε: «Στην απέραντη έρημο της Σιέρα προς τα νότια της περίφημης κοιλάδας Yosemite, υπάρχει μια ακόμα μεγαλόσωμη κοιλάδα του ίδιου είδος."

Τα δύο εθνικά πάρκα, που διοικούνται από κοινού, αποτελούν έναν από τους πιο θεαματικούς και λιγότερο επισκέφθηκε θησαυρούς της Καλιφόρνιας. Σε αυτά, θα βρείτε το δέντρο του στρατηγού Sherman, το μεγαλύτερο δέντρο στον πλανήτη. Όρος Whitney, το υψηλότερο σημείο στις παρακείμενες Ηνωμένες Πολιτείες. Kings Canyon, με μερικά μέτρα το βαθύτερο φαράγγι της χώρας, και τη δεύτερη μεγαλύτερη ελεύθερη περιοχή άγριας οδού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για λόγους απλούστευσης, αναφερόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia, στο Εθνικό Πάρκο Kings Canyon, στο Εθνικό Δρυμό Sequoia και στο Εθνικό Μνημείο Giant Sequoia από κοινού ως "Εθνικό Πάρκο Sequoia" στις παρακάτω περιγραφές.

Σκηνές από Sequoia και Kings Canyon

Ελέγξτε το: 12 υπέροχες απόψεις του Sequoia και του φαραγγιού των βασιλιάδων

Γιατί πρέπει να πάτε; Θα σας αρέσει το Sequoia και το Kings Canyon;

Το Sequoia και το Kings Canyon είναι δημοφιλείς με τους φωτογράφους και όσους αγαπούν το ύπαιθρο. Το τοπίο είναι αρκετά παρόμοιο με το Yosemite, αλλά είναι πολύ λιγότερο γεμάτο, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε από την καθημερινή ζωή.

Καλύτερος χρόνος για να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia

Το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και είναι σπάνια γεμάτο, λαμβάνοντας μόνο περίπου το ένα τρίτο των επισκεπτών που απειλούν να ξεπεράσουν το Yosemite. Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα, ακόμα και στα μέσα του καλοκαιριού, μπορείτε να βρείτε δωμάτια ξενοδοχείων.

Η άνοιξη και το καλοκαίρι μπορούν να φανερώσουν φανταχτερά άνθη αγριολούλουδου και οι καταρράκτες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους το καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο, θα βρείτε πολύχρωμο φύλλωμα κατά μήκος του ποταμού στο Kings Canyon. Οι χειμερινοί επισκέπτες θα βρουν τους γιγαντιαίους sequoias στολισμένοι στο χιόνι, αλλά θα χάσουν την ευκαιρία να δουν το μαγευτικό Kings Canyon και Crystal Cave, τα οποία είναι κλειστά από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μην χάσετε

Εάν έχετε μόνο μια μέρα, τα τεράστια δέντρα redwood είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Γενικό Σέρμαν Δέντρο ή τον Γενικό Γραμματέα κάνοντας μια μικρή βόλτα από τον κεντρικό δρόμο, αλλά δεν είναι τα μοναδικά μεγάλα πράγματα που μπορείτε να δείτε ή να κάνετε. Δείτε περισσότερα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε .

Γύρω από το Εθνικό Πάρκο Sequoia

Όταν οδηγείτε από τη μία θέση στην άλλη, αναμένετε να φτάσετε κατά μέσο όρο σε 25 mph ή λιγότερο. Χρειάζονται περίπου 1 έως 1,5 ώρες για να οδηγηθείτε από το Grant Village μέχρι το Roads End στο Kings Canyon. Εάν περνάτε απλά στο δρόμο σας προς Yosemite, είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Εθνικό Πάρκο Sequoia στο Εθνικό Πάρκο Yosemite μέσω CA Hwy 41.

Χειμερινό χιόνι μερικές φορές κλείνει το δρόμο μεταξύ του Giant Forest και Grant Village, και θα πρέπει πάντα να έχετε αλυσίδες μαζί σας το χειμώνα. Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ξέρετε . Όταν ο δρόμος είναι κλειστός, δεν θα μπορείτε να μπείτε στο Sequoia National Park από το CA Hwy 180. Καλέστε 449-565-3341 για ένα καταγεγραμμένο μήνυμα σχετικά με τις οδικές συνθήκες.

Αν έχετε μεγάλο RV ή ρυμουλκείτε κάτι, το όριο μεγέθους για μεμονωμένα οχήματα έχει μήκος 40 πόδια. Είναι 50 πόδια για ένα όχημα και ρυμουλκούμενη μονάδα σε συνδυασμό.

Ορισμένοι δευτερεύοντες δρόμοι έχουν μικρότερους περιορισμούς, όπως και τα 12 μίλια μεταξύ του Potwisha Campground και του Giant Forest.

Συμβουλές για την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Sequoia

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Εβδομάδας Εθνικών Πάρκων τον Απρίλιο, η είσοδος είναι δωρεάν σε περισσότερα από 100 πάρκα σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Sequoia.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Εβδομάδας των Εθνικών Πάρκων. Η είσοδος είναι επίσης δωρεάν σε επιλεγμένες άλλες ημέρες που διαφέρουν ανά έτος. Θα βρείτε τη λίστα του τρέχοντος έτους εδώ.

Αν φτάσετε εκτός εποχής, μην ξεχάσετε να είσθε ελεύθερη μόνο επειδή δεν βρήκατε έναν κυβερνήτη στο κιόσκι εισόδου. Το κέντρο πληρωμών μεταφέρεται στο Grant Village το χειμώνα και θα πρέπει να σταματήσετε να πληρώσετε το τέλος ή τον κίνδυνο να σταματήσετε από έναν κυβερνήτη.

Δεν θα βρείτε αντλίες αερίου σε κανένα από τα εθνικά πάρκα, αλλά μπορείτε να αγοράσετε βενζίνη στη λίμνη Hume, το Stony Creek και το Kings Canyon Lodge. Ωστόσο, θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ό, τι αν γεμίσετε στο Fresno ή Three Rivers στο δρόμο σας προς το πάρκο.

Ο εθνικός δρυμός Sequoia έχει πρόβλημα αρκούδας. Για να αποφύγετε τη ζημιά στο όχημά σας, ακολουθήστε όλες αυτές τις προφυλάξεις πολύ προσεκτικά.

Οι κινητές συσκευές ενδέχεται να μην λειτουργούν παντού.

Εάν η συνεχής επικοινωνία είναι σημαντική, ελέγξτε το χάρτη κάλυψης του παροχέα σας και αφήστε τον αριθμό τηλεφώνου του ξενοδοχείου με τους ανθρώπους πίσω στο σπίτι.

Στα εθνικά πάρκα, τα κατοικίδια ζώα επιτρέπονται μόνο σε κατασκηνώσεις, χώρους πικ-νικ και σε άλλες ανεπτυγμένες περιοχές. Στο Εθνικό Δάσος, μπορούν να πάνε μονοπάτια μαζί σας, αλλά πρέπει να είναι σε ένα λουρί λιγότερο από 6 πόδια μακριά.

Η ανύψωση ποικίλλει στο Sequoia αλλά ξεκινά από περισσότερα από 6.000 πόδια. Πριν φύγετε, ρίξτε μια ματιά στις υψηλές συμβουλές ανύψωσης και στη λίστα ελέγχου των πραγμάτων που πρέπει να ακολουθήσετε . Θα σας βοηθήσει να σας κρατήσουμε καλά και άνετα.

Οι δασικές πυρκαγιές είναι πάντα μια δυνατότητα το καλοκαίρι. Μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του αέρα και να ταξιδέψουν στα βουνά. Είναι καλή ιδέα να τα ελέγξετε πριν πάτε στην Sequoia. Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης του πόρου είναι ο Κρατικός Χάρτης Πυρκαγιάς της Καλιφόρνια. Απλά γνωρίζοντας τη θέση της φωτιάς δεν αρκεί. Από την εμπειρία μου, είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιες είναι οι συνθήκες σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Το καλύτερο στοίχημά σας μπορεί να είναι να πάει παλιό σχολείο: τηλεφωνήστε στο ξενοδοχείο σας ή μια τοπική τουριστική επιχείρηση και ρωτήστε.

Best Bites: Εθνικός Δρυμός Sequoia

Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία στα πάρκα έχουν καφετέριες ή εστιατόρια. Το ένα στο Wuksachi Village είναι ιδιαίτερα ωραίο (απαιτούνται κρατήσεις). Όταν είναι διαθέσιμο, το μπάρμπεκιου του Wolverton μπορεί να είναι το καλύτερο γεύμα στο πάρκο: χυμώδη μπάρμπεκιου και κοτόπουλο με όλα τα φυτά που σερβίρονται σε ένα κατάστρωμα δίπλα σε ένα λουλούδι γεμάτο λιβάδι.

Που να μείνω

Ελέγξτε τον οδηγό μας για την εύρεση ξενοδοχείων και κατασκηνώσεων.

Να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia

Εθνικά πάρκα Sequoia & Kings Canyon
47050 Γενική οδός
Τρία Ποτάμια, CA
Δικτυακός τόπος

Για να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia και το Kings Canyon, οι περισσότεροι επισκέπτες παίρνουν το US Hwy 99. Προερχόμενοι από το Λος Άντζελες και το νότο, βγείτε στο CA Hwy 198 στο Visalia και ακολουθήστε το μέσω των Three Rivers στην είσοδο του Ash Mountain, από τον US Hwy 99. Αυτός είναι ο πιο γραφικός τρόπος εισόδου, αλλά αυτός ο στρεπτικός δρόμος δεν είναι κατάλληλος για οχήματα με μήκος μεγαλύτερο από 22 πόδια.

Ερχόμενοι από το Σακραμέντο και το βορρά, βγείτε από το US Hwy 99 στο Φρέσνο και πάρτε το CA Hwy 180 ανατολικά. Θα χρειαστούν περίπου 1,5 ώρες για να φτάσετε στην είσοδο του Foothills.

Βοήθεια για τη διατήρηση του Εθνικού Πάρκου Sequoia

Η Sequoia Parks Conservancy συνεργάζεται με την υπηρεσία Park για να την βοηθήσει να την αποκαταστήσει, να τη διατηρήσει και να την υποστηρίξει. Μπορείτε να κάνετε δωρεά στο διαδίκτυο ή να γίνετε εθελοντής.