Αλυσίδες χιονιού στην Καλιφόρνια

Απαιτήσεις για την χειμερινή οδήγηση στην Καλιφόρνια

Νόμος της Καλιφόρνια για τις αλυσίδες χιόνι

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αλυσίδες ή καλώδια χιονιού ή τα γνωρίζετε με διαφορετικό όνομα, είναι συσκευές τοποθετημένες στα ελαστικά κίνησης ενός οχήματος για να προσθέσετε έλξη όταν οδηγείτε μέσα από χιόνι και πάγο. Συνήθως αγοράζονται για να ταιριάζουν με το μέγεθος του ελαστικού (διάμετρος και πλάτος πέλματος).

Από την 1η Νοεμβρίου έως την 1η Απριλίου στην Καλιφόρνια, όλα τα οχήματα υποτίθεται ότι φέρουν αλυσίδες ελαστικών (ή καλώδια) όταν μπαίνουν σε μια περιοχή ελέγχου της αλυσίδας, ακόμα κι αν δεν χιονίζει αυτή τη στιγμή.

Οι συνέπειες της μη κατοχής τους σε αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πρόστιμα, χρεώσεις για αποζημιώσεις από ατύχημα και χρεώσεις ρυμούλκησης αν ο αστυνομικός σας σταματήσει και αποφασίσει ότι το πιο ασφαλές είναι να ρυμουλκήσετε το όχημά σας από την περιοχή χιονιού.

Εάν είστε επισκέπτης, μπορεί να ακούγεται αρκετά απογοητευτικό και ίσως να αναρωτηθείτε πώς θα μπορείτε να δείτε το Εθνικό Πάρκο Yosemite ή άλλα μέρη της Καλιφόρνιας εάν σχεδιάζετε μια επίσκεψη το χειμώνα. Γι 'αυτό έγραψα αυτόν τον οδηγό.

Εάν το χιόνι μπορούσε να προβλεφθεί με ακρίβεια, θα ήταν εύκολο να γνωρίζουμε τι να κάνουμε, αλλά ο καιρός μπορεί να αλλάξει γρήγορα στα βουνά. Μια κίνηση που ξεκινάει από ένα ηλιόλουστο απόγευμα στο Σαν Φρανσίσκο θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαζόταν μόνο αλυσίδες, αλλά θα έπρεπε να τα βάζετε σε μια βιασύνη.

Επίπεδα απαίτησης αλυσίδας χιονιού της Καλιφόρνιας

Όταν χιονίζει, αυτά είναι τα επίπεδα των απαιτήσεων της αλυσίδας χιονιού (αναφέροντας το Τμήμα Μεταφορών).

Θα τους βλέπετε σε πινακίδες όπως αυτή που προαναφέρθηκε.

Απαιτείται μία (R1): Αλυσίδες, διατάξεις πρόσφυσης ή ελαστικά χιονιού απαιτούνται στον κινητήριο άξονα όλων των οχημάτων, εκτός από οχήματα τεσσάρων τροχών / οχημάτων όλων των τροχών.

Απαίτηση δύο (R2): Απαιτούνται αλυσίδες ή διατάξεις πρόσφυσης σε όλα τα οχήματα εκτός από τα οχήματα τεσσάρων τροχών / όλων των τροχών με ελαστικά από το χιόνι και στους τέσσερις τροχούς.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα οχήματα τεσσάρων τροχών / όλων των τροχών πρέπει να φέρουν διατάξεις έλξης στις περιοχές ελέγχου της αλυσίδας.)

Απαίτηση Τρία (R3): Αλυσίδες ή διατάξεις έλξης απαιτούνται σε όλα τα οχήματα, χωρίς εξαιρέσεις.

Ποιες είναι οι πιθανότητες του χιονιού;

Αυτό είναι δύσκολο να το πω. Σε μερικά χρόνια, μπορεί να χιονίσει πολύ λίγο και σε άλλες, η εποχή του χιονιού αρχίζει νωρίς ή σέρνει στην άνοιξη. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσε να χιονίσει ήδη από το Νοέμβριο, αλλά στα περισσότερα χρόνια τα χιονοδρομικά κέντρα της Σιέρα πρέπει να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χιονιού τους μόνο για να ανοίξουν με την ημέρα των ευχαριστιών, η οποία είναι κοντά στο τέλος του μήνα. Μέχρι τον Απρίλιο, η εποχή του χιόνι συνήθως τελειώνει.

Αλυσίδες χιονιού και Εθνικό πάρκο Yosemite

Οι συνθήκες υπαγορεύουν όταν απαιτούνται αλυσίδες στο Yosemite, γεγονός που καθιστά δύσκολο να γνωρίζουμε πότε θα τα χρειαστείτε. Ο ιστότοπος Yosemite συνιστά έντονα να έχετε αλυσίδες μαζί σας από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, αλλά θα μπορούσαν να χρειαστούν ήδη από τον Σεπτέμβριο ή μέχρι το Μάιο.

Οι κανονισμοί για το πάρκο απαιτούν να ΠΡΕΠΕΙ να μεταφέρετε αλυσίδες κατά την οδήγηση σε καθορισμένες περιοχές ελέγχου αλυσίδας, σημειωμένες με ένα σύμβολο που λέει "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΛΥΣΙΔΙΑ" - ακόμα κι αν οδηγείτε ένα όχημα τεσσάρων τροχών.

Αν δεν αρχίσει να χιονίζει, κανείς δεν είναι πιθανό να σας σταματήσει και να ψάξει το όχημά σας για να δει αν έχετε αλυσίδες μαζί σας. Για να έχετε τις πιο πρόσφατες οδικές συνθήκες στο Yosemite, καλέστε το 209-372-0200.

Κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας, οι κυβερνήτες του Εθνικού Πάρκου Yosemite μπορούν να κλείσουν τους δρόμους σε όλους τους αυτοκινητιστές που δεν έχουν αλυσίδες στα ελαστικά τους. Και στη σπάνια περίπτωση που μπήκατε χωρίς αλυσίδες και το χιόνι ξεκινά όταν δεν το περίμεναν, μπορεί να έχετε ένα εισιτήριο κυκλοφορίας και / ή το όχημά σας να μπορεί να ρυμουλκηθεί από την περιοχή χιονιού με δικά σας έξοδα.

Η κοιλάδα Yosemite είναι χαμηλότερη από τα βουνά και αν πάρετε το CA Hwy 140 μέσω της Mariposa, ίσως να μην συναντήσετε χιόνι ακόμα κι αν πέφτει σε υψηλότερα υψόμετρα.

Ένας άλλος τρόπος να φτάσετε στο Yosemite όταν χιονίζει και δεν έχετε αλυσίδες είναι να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε μια στάση λεωφορείου YARTS (Yosemite Area Rapid Transit) στο CA Hwy 140 έξω από την περιοχή ελέγχου της αλυσίδας και να πάρετε το λεωφορείο μέσα και έξω από Yosemite (απαιτείται χρέωση). Ελέγξτε τις διαδρομές και τις στάσεις στην ιστοσελίδα YARTS.

Αλυσίδες χιονιού και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Λίγα, αν οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων κάνουν αλυσίδες χιονιού διαθέσιμες στους ενοικιαστές, αλλά μπορείτε να τις βρείτε για ενοικίαση στο Reno, Νεβάδα, το οποίο σερβίρει το Lake Tahoe ski area. Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαγορεύουν τη χρήση αλυσίδων ή τους επιτρέπουν, αλλά σας κρατούν υπεύθυνες για τυχόν ζημιές που προκαλούν, γι 'αυτό θα πρέπει να ελέγξετε με τη δική σας για να είστε βέβαιοι.

Για να μάθετε αν έχετε ελαστικά χιονιού στην ενοικίαση σας, κοιτάξτε στον τοίχο του ελαστικού για τα γράμματα MS, M / S, M + S ή τις λέξεις MUD AND SNOW - ή μια εικόνα ενός βουνού με νιφάδα χιονιού. Μπορεί να είστε σε θέση να οδηγήσετε χωρίς αλυσίδες στις συνθήκες R-1 και R-1, αν τις έχετε.

Θα μπορούσατε να αγοράσετε αλυσίδες για την ενοικίαση σας σε ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Ένα σετ θα κοστίσει $ 40 ή περισσότερα. Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα δεν δέχονται επιστροφές (ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούνται) εκτός αν αγόρασα σαφώς το λάθος μέγεθος.

Μπορείτε να νοικιάσετε αλυσίδες σε ορισμένες τοποθεσίες. Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων της NAPA στην οδό Joe Howard 4907 της Mariposa νοικιάζουν ή τα πουλάει - και έτσι κάνουν μερικά από τα πρατήρια καυσίμων στην πόλη. Μπορείτε να τα βρείτε και σε Coarsegold και Oakhurst. Εάν αγοράζετε ή ενοικιάζετε, προσπαθήστε να τους βρείτε για να τους δείξετε πώς να τις τοποθετήσετε ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας αντί να θυμάστε τις βιαστικές προφορικές οδηγίες.

Εγκαταστάτες αλυσίδων στους αυτοκινητόδρομους

Αν έχετε αλυσίδες αλλά δεν γνωρίζετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε, κρατήστε μερικά μετρητά μαζί σας εάν ταξιδεύετε σε περιοχές όπου μπορεί να χρειαστούν.

Στις πιο πολυσύχναστες αυτοκινητοδρόμους, οι αλυσοπρίοντες (οι οποίοι ονομάζονται "πιθήκους αλυσιδωτές") ανοίγουν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας σαν μανιτάρια μετά από μια μεγάλη βροχή. Χρεώνουν για να βάλουν τις αλυσίδες σας για σας, και πάλι για να τους πάρει μακριά. Αναμείνετε να πληρώσετε 50 ή περισσότερα δολάρια εάν πληρώσετε και για τις δύο υπηρεσίες.

Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, οι περισσότεροι λένε ότι αξίζει το κόστος για να αποφύγετε να αγωνίζεστε σε καιρό. Μερικοί από τους εγκαταστάτες πωλούν επίσης αλυσίδες. Η CalTrans τους εκδίδει άδειες, πρέπει να περάσουν μια δοκιμασία που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αλυσίδας και την τοποθέτηση σε ένα αυτοκίνητο σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Και θα φέρουν ένα σήμα.

Επισκεφτείτε την Καλιφόρνια το χειμώνα

Εάν διαβάζετε σχετικά με τις απαιτήσεις της αλυσίδας χιονιού, θα πάρω μια άγρια ​​εικασία ότι σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Καλιφόρνια το χειμώνα. Αυτοί οι πόροι μπορεί να βοηθήσουν: