Ολλανδική κρουαζιέρα σε λουλούδια με κρουαζιέρες Viking River

Ολλανδική ιστορία και η Tulipmania

Μια κρουαζιέρα ποταμού άνοιξη στις Κάτω Χώρες για να δείτε τις τουλίπες και άλλα λουλούδια βολβών είναι μια καταπληκτική εμπειρία κρουαζιέρας. Περνούσαμε στην βόλτα Viking Europe του Viking River Cruises από το Άμστερνταμ, απολαμβάνοντας τα θεαματικά λουλούδια, τα γραφικά χωριά, τους ανεμόμυλους και άλλες θαυμάσιες τοποθεσίες της Ολλανδίας και της Ολλανδίας.

Σημείωση του συντάκτη: Το Viking River Cruises χρησιμοποιεί μερικά από τα νέα Viking Longships για τα ολλανδικά τουριστικά δρομολόγια του τουλίπα τώρα. Παρόλο που τα ποτάμια είναι διαφορετικά, η εμπειρία του ποταμού κρουαζιέρας εξακολουθεί να είναι τόσο ευχάριστη όσο ήταν όταν πήρα αυτή την κρουαζιέρα πριν από αρκετά χρόνια.

Ελάτε μαζί μου σε αυτό το ημερολόγιο ταξιδιών της ολλανδικής κρουαζιέρας τουλίπας.

Ήμουν στο Άμστερνταμ δύο φορές, αλλά ποτέ δεν είχε εξερευνήσει την υπόλοιπη χώρα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα στην Ολλανδία απ ​​'ό, τι η μεγαλύτερη πόλη της! Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα.

Καταρχήν, η Ολλανδία αποτελεί μόνο 2 από τις 12 ολλανδικές επαρχίες των Κάτω Χωρών. Μεγάλο μέρος της χώρας είναι "τεχνητό", έχοντας ανακτηθεί από τη θάλασσα τους τελευταίους αιώνες. Σχεδόν το ένα τέταρτο των 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, και πολύ περισσότερο από τις Κάτω Χώρες βρίσκεται σε ή ακριβώς πάνω από τη στάθμη της θάλασσας - μην ανησυχείτε για την ασθένεια του υψομέτρου εδώ! Υπάρχουν πάνω από 2400 χιλιόμετρα αναχώματα για να διατηρηθεί το θαλασσινό νερό έξω, μερικά από τα οποία είναι πάνω από 25 μέτρα ύψος.

Η ιστορία της Ολλανδίας πηγαίνει πίσω 250.000 χρόνια. Τα στοιχεία των κατοίκων των σπηλαίων που χρονολογούνται από το παρελθόν βρέθηκαν σε λατομείο κοντά στο Μάαστριχτ. Άλλοι πρώτοι άποικοι της περιοχής έχουν εντοπιστεί πριν από 2000 χρόνια.

Αυτοί οι αρχαίοι άνθρωποι έχτισαν τεράστιες εκσκαφές λάσπης ως περιοχές διαβίωσης που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις συχνές θαλάσσιες πλημμύρες της πατρίδας τους. Πάνω από 1000 από αυτά τα ανάχωμα εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα γύρω από την επίπεδη ύπαιθρο, κυρίως κοντά στο Drenthe στην επαρχία Friesland. Οι Ρωμαίοι εισέβαλαν στις Κάτω Χώρες και κατέλαβαν τη χώρα από το 59 π.Χ. στον τρίτο αιώνα μ.Χ., ακολουθούμενος τους επόμενους αιώνες από τους Γερμανούς Φράγκους και τους Βίκινγκς.

Οι Κάτω Χώρες άνθισαν κατά τον 15ο αιώνα. Πολλοί έμποροι έγιναν πλούσιοι ταπετσαρίες πώλησης, ακριβά ρούχα, έργα τέχνης και κοσμήματα. Οι Κάτω Χώρες, όπως τους αποκαλούνταν, έγιναν διάσημες για τη ναυπηγική τους δραστηριότητα, την αλατισμένη ρέγγα και τη μπύρα.

Ο 17ος αιώνας ήταν χρυσός για τις Κάτω Χώρες. Το Άμστερνταμ αναπτύχθηκε ως το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης και οι Κάτω Χώρες ήταν σημαντικές τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά. Η Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας, η οποία ιδρύθηκε το 1602, ήταν η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία του 17ου αιώνα και η πρώτη πολυεθνική εταιρεία στον κόσμο. Η Ολλανδική Εταιρεία Δυτικής Ινδίας ιδρύθηκε το 1621 και ήταν το κέντρο του εμπορίου των δουλεμπόρων καθώς τα πλοία της πλέουν μεταξύ Αφρικής και Αμερικής. Οι εξερευνητές από τις δύο αυτές εταιρείες ανακάλυψαν ή κατέκτησαν χώρες ανά τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τον Μαυρίκιο έως το Μανχάταν.

Οι Κάτω Χώρες τελικά κατέστησαν ανεξάρτητο βασίλειο και κατάφεραν να παραμείνουν ουδέτεροι κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Δυστυχώς, η χώρα δεν μπορούσε να παραμείνει ουδέτερη κατά τη διάρκεια του Β ' Η Γερμανία εισέβαλε στην ύπαιθρο το Μάιο του 1940 και οι Κάτω Χώρες δεν απελευθερώθηκαν μέχρι 5 χρόνια αργότερα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες φρίκης από τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της ισοστάθμισης του Ρότερνταμ, της λιμοκτονίας κατά τη διάρκεια του Χειμώνα της Πείνας και της καταστάσεως των Ολλανδών Εβραίων, όπως η Άννα Φρανκ.

Τα μεταπολεμικά χρόνια είδαν τις Κάτω Χώρες να επιστρέφουν στο εμπόριο. Αυτές οι δεκαετίες μετά τον πόλεμο είδαν επίσης την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά των ολλανδικών ακτών και την επιστροφή παραγωγικών εκμεταλλεύσεων. Πολλές από τις ολλανδικές παγκόσμιες αποικίες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους κατά τα μεταπολεμικά χρόνια. Σήμερα οι Κάτω Χώρες θεωρούνται εξαιρετικά φιλελεύθερες χώρες, με ευρεία κοινωνικά προγράμματα, προσωπικές ελευθερίες και υψηλή ανοχή για τα ναρκωτικά.

Τώρα που ξέρετε λίγο από την ιστορία και τη γεωγραφία των Κάτω Χωρών, ας ρίξουμε μια ματιά στην ολλανδική κρουαζιέρα Journey στην Ευρώπη των Βίκινγκ.

Καθώς πετάξαμε όλη τη νύχτα σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, προσπάθησα να ονειρευτώ πεδία με τουλίπες και σιγά σιγά να ανεβαίνω ανεμόμυλους.

Tulipmania

Μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά η τουλίπα προκάλεσε οικονομική καταστροφή στην Ολλανδία το 1637 που δεν είχε δει ποτέ πριν.

Οι τουλίπες ξεκίνησαν απλά ως αγριολούλουδα στην Κεντρική Ασία και καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Τουρκία. (Η λέξη τουλίπα είναι τουρκική για ένα τουρμπάνι.) Ο Carolus Clusius, διευθυντής του παλαιότερου βοτανικού κήπου στην Ευρώπη που βρίσκεται στο Leiden, ήταν ο πρώτος που έφερε τους βολβούς στις Κάτω Χώρες. Αυτός και άλλοι κηπουροί βρήκαν γρήγορα ότι οι βολβοί ήταν πολύ κατάλληλοι για το δροσερό, υγρό κλίμα και το εύφορο δέλτα.

Τα όμορφα λουλούδια ανακαλύφθηκαν γρήγορα από τους εύπορους Ολλανδούς και έγιναν άγρια ​​δημοφιλείς. Στα τέλη του 1636 και στις αρχές του 1637, μια μανία για τους βολβούς σάρωσε τις Κάτω Χώρες. Η κερδοσκοπική αγορά και πώληση οδήγησε την τιμή μέχρι που κάποιες λαμπτήρες τουλίπας κοστίζουν περισσότερο από ένα σπίτι! Ένας μόνος λαμπτήρας κέρδισε το αντίστοιχο μισθό των 10 ετών για τον μέσο ολλανδό εργαζόμενο. Μεγάλο μέρος της κερδοσκοπικής διαπραγμάτευσης έγινε σε παμπ, έτσι το αλκοόλ τροφοδότησε την τουλίπα. Το κατώτατο σημείο έπεσε από την αγορά τον Φεβρουάριο του 1637, με πολλούς εμπόρους και πολίτες να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Μερικοί κερδοσκόποι έμειναν με απωλεσμένους βολβούς ή με βολβούς που βρίσκονταν σε "layaway". Η ιδέα των επιλογών προέκυψε από αυτήν την καταστροφή, και ο όρος tulipmania εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια επενδυτική φρενίτιδα.

Page 2>> Περισσότερα για το Viking Europe Ολλανδικό Ταξίδι>>

Ανεμόμυλοι

Οι πρώτοι ανεμόμυλοι στην Ολλανδία χτίστηκαν τον 13ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν για να αλέσουν το αλεύρι. Μέσα σε εκατό χρόνια, οι Ολλανδοί είχαν βελτιώσει τον σχεδιασμό του ανεμόμυλου και τα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για να αντλήσουν νερό. Σύντομα εκατοντάδες ανεμόμυλοι διασταυρώθηκαν με τα δίχτυα που είχαν θέα στα επίπεδα εδάφη και άρχισε η μαζική αποστράγγιση της γης. Η επόμενη μεγάλη βελτίωση ήταν η εφεύρεση του μύλου περιστρεφόμενου πώματος. Η κορυφή αυτών των ανεμόμυλων περιστρέφεται με τον άνεμο, επιτρέποντας στο μύλο να λειτουργεί μόνο από ένα άτομο.

Παρόλο που η άντληση νερού για την αποστράγγιση της γης ήταν η πιο διάσημη χρήση των ελαιοτριβείων, οι ανεμόμυλοι χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την κοπή ξύλου, την παραγωγή πηλού για αγγεία και ακόμη και τη σύνθλιψη χρωμάτων χρωμάτων. Μέχρι τα μέσα του 1800, πάνω από 10.000 ανεμόμυλοι λειτουργούσαν σε όλη την Ολλανδία. Ωστόσο, η εφεύρεση της ατμομηχανής έκανε τους ανεμόμυλους άνευ αντικειμένου. Σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 1000 ανεμόμυλοι, αλλά ο Ολλανδός λαός αναγνωρίζει ότι αυτοί οι ανεμόμυλοι και οι ικανότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία τους πρέπει να διατηρηθούν. Η ολλανδική κυβέρνηση διαθέτει τριετή σχολή για να εκπαιδεύσει χειριστές ανεμόμυλων, οι οποίοι πρέπει επίσης να διαθέτουν άδεια.

Amsterdam

Μετά την πτήση σχεδόν 9 ωρών, φτάσαμε στο Άμστερνταμ νωρίς το πρωί. Η Juanda και εγώ είχαμε μια ημέρα και μισό για να εξερευνήσουμε το Άμστερνταμ προτού επιβιβαστούμε στην Ευρώπη των Βίκινγκ.

Δεδομένου ότι ήμασταν μια μέρα νωρίς για την κρουαζιέρα μας, πήραμε ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Το αεροδρόμιο Schiphol είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, οπότε υπήρχαν πολλά ταξί.

Μετά από περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο, αφαιρέσαμε τις αποσκευές μας στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε για να εξερευνήσουμε την πόλη.

Η επιλογή ενός ξενοδοχείου για μία μόνο νύχτα ήταν μια πρόκληση, ειδικά για ένα βράδυ του Σαββάτου κατά την εαρινή τουριστική περίοδο. Θέλαμε να μείνουμε σε ένα μέρος που θα μας έδινε μια αίσθηση της ατμόσφαιρας και του πολιτισμού του Άμστερνταμ, έτσι αποφεύγαμε τα ξενοδοχεία αλυσίδας που υπόσχονται συνέπεια, αλλά όχι απαραίτητα μια ενδιαφέρουσα ολλανδική ατμόσφαιρα.

Ελέγξαμε πρώτα σε μικρά ξενοδοχεία ή διανυκτερεύσεις, αλλά γρήγορα διαπίστωσα ότι πολλοί από αυτούς χρειάζονταν διαμονή τουλάχιστον 2 ή 3 διανυκτερεύσεων. Χρησιμοποιώντας κάποιους από τους Ολλανδούς οδηγούς μου και ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ελπίζω να βρω ακριβώς αυτό που ψάχναμε - το Ambassade Hotel. Η Ambassade βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κατασκευάστηκε από 10 σπίτια με κανάλια. Το ξενοδοχείο διαθέτει 59 δωμάτια και υπόσχεται να «προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της σύγχρονης εποχής αλλά με την πολύτιμη κληρονομιά μιας περασμένης εποχής».

Αφού κάθονταν για ώρες, ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε από το ξενοδοχείο με τα πόδια και να κάνουμε κάποια εξερεύνηση. Δεδομένου ότι η Viking Europe επρόκειτο να διανυκτερεύσει στο Άμστερνταμ και το πακέτο κρουαζιερόπλοιων περιλάμβανε μια περιήγηση στα κανάλια και στο Rijksmuseum , αποθηκεύσαμε αυτά τα δύο "must-dos" για μετά το check in με το πλοίο. Δεδομένου ότι το ξενοδοχείο μας ήταν κοντά στο σπίτι Anne Frank , περπατήσαμε εκεί πρώτα. Είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., από τις 1 Απριλίου. Οι γραμμές είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορείτε να οργανώσετε μια οργανωμένη περιήγηση. Πηγαίνοντας νωρίς το πρωί ή μετά το δείπνο σας βοηθάει να μην περιμένετε λίγο.

Μετά από λίγο περπάτημα ή περιήγηση στο σπίτι της Άννας Φρανκ, κατευθυνθήκαμε προς τον κεντρικό σταθμό για να επισκεφτούμε το τουριστικό κέντρο εκεί κοντά και να αγοράσουμε μερικά εισιτήρια τραμ.

Το τραμ κύκλου είναι μια γραμμή τραμ που ξεκινά από το κέντρο του Άμστερνταμ προς τις δύο κατευθύνσεις, περνώντας από τα περισσότερα αξιοθέατα και ξενοδοχεία. Με τον αριθμό 20 του τραμ, είναι εύκολο να μετακινηθείτε από ένα έλξη σε άλλο χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε γραμμές.

Δεδομένου ότι ο καιρός ήταν θλιβερός, κατευθυνθήκαμε σε ένα από τα άλλα μουσεία εκτός από το Rijksmuseum. Το Άμστερνταμ διαθέτει πολλά αξιοθέατα και μουσεία για όλα τα γούστα. Δύο μουσεία βρίσκονται σε μια μεγάλη περιοχή πάρκων σε κοντινή απόσταση από το ένα το άλλο και το Rijksmuseum. Το Μουσείο Vincent van Gogh περιλαμβάνει 200 ​​από τις ζωγραφιές του (δωρεές του αδελφού του Theo van Gogh) και 500 σχέδια καθώς και έργα άλλων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου αιώνα. Βρίσκεται κοντά στο Rijksmuseum. Δίπλα στο μουσείο van Gogh, το μουσείο σύγχρονης τέχνης Stedelijk γεμίζει με διασκεδαστικά έργα από μοντέρνους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Απεικονίζονται σημαντικές κινήσεις του περασμένου αιώνα, όπως ο μοντερνισμός, η ποπ τέχνη, η ζωγραφική της δράσης και ο νεορεαλισμός.

Το Ολλανδικό Μουσείο Αντίστασης (Verzetsmuseum), απέναντι από το ζωολογικό κήπο, παρουσιάζει τις ολλανδικές αντιδράσεις στις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τα κινηματογραφικά κλιπ προπαγάνδας και οι ιστορίες των προσπαθειών για την απόκρυψη τοπικών Εβραίων από τους Γερμανούς φέρνουν στη ζωή τους τρόπους ζωής σε μια κατεχόμενη πόλη. Είναι ενδιαφέρον το μουσείο επίσης κοντά στην τοποθεσία του πρώην θεάτρου του Schouwburg, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος κράτησης για τους Εβραίους που περιμένουν τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το θέατρο είναι πλέον μνημείο.

Μετά από τη διανυκτέρευση και το περπάτημα ή την περιήγηση στην πόλη για λίγο, κατευθυνθήκαμε πίσω στο ξενοδοχείο και καθαρίσαμε για δείπνο. Το Άμστερνταμ διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από κουζίνες. Δεδομένου ότι ήμασταν κουρασμένοι από τη διανυκτέρευση μας, φάγαμε ένα ελαφρύ δείπνο κοντά στο ξενοδοχείο μας. Την επόμενη μέρα ήμασταν εκτός της Viking Europe.

Page 3>> Περισσότερα για την Viking Europe Dutch Cruise Journey>>

Προσχώρησα στην Viking Europe τη δεύτερη μέρα στο Άμστερνταμ. Μερικοί από τους συμπολίτες μας περάσαμε τρεις ημέρες στο Άμστερνταμ, ως μέρος ενός πακέτου επέκτασης προ-κρουαζιέρας. Άλλοι πέταξαν τη νύχτα από τις ΗΠΑ και έφθασαν στο Άμστερνταμ νωρίς το πρωί. Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι για την επερχόμενη κρουαζιέρα και να συναντήσουμε νέους φίλους.

Μετά από ένα χαλαρωτικό πρωινό της Κυριακής που εξερευνούσε την περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο μας, μαζί με τον Juanda πήραμε ταξί στο πλοίο.

Είχαμε περάσει το χρόνο μας περπατώντας στους δρόμους και τα κανάλια αυτής της θαυμάσιας πόλης και επισκεπτόμενος το σπίτι της Άννας Φρανκ. Το τουριστικό γραφείο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό είχε περιηγήσεις με τα πόδια, σχεδιασμένες να σας μεταφέρουν σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης.

Η Viking Europe ήταν βολικά αποβάθρα κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Είχαμε μια περιοδεία κανάλι την Κυριακή. Παρόλο που είχα κάνει μια περιοδεία στο κανάλι στο Άμστερνταμ, ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Juanda να δει περισσότερα από την πόλη. Η αρχιτεκτονική του Άμστερνταμ είναι τόσο ενδιαφέρουσα, και οι ιστορίες για την πόλη και τα κανάλια της είναι τόσο συναρπαστικά, είναι διασκεδαστικό να το βλέπεις ξανά και ξανά.

Στο τέλος της ημέρας, επέστρεψα στο Viking Europe για μια δεξίωση και δείπνο «ευπρόσδεκτα στο σκάφος». Η Ευρώπη των Βίκινγκ παρέμεινε εν μία νυκτί στην αποβάθρα και κάναμε κάποιες περιηγήσεις στο Άμστερνταμ την επόμενη μέρα.

Η Viking Europe έχει 3 πανομοιότυπα αδέλφια, το Viking Pride, το Spirit και το Neptune και όλα αυτά χτίστηκαν το 2001.

Τα πλοία έχουν μήκος 375 πόδια, με 3 καταστρώματα και 75 καμπίνες, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο με ντους, τηλέφωνο, τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, κλιματισμό και στεγνωτήρα μαλλιών. Με 150 επιβάτες και 40 πλήρωμα, γνωρίσαμε πολλούς από τους συμπολίτες μας. Οι καμπίνες είναι είτε 120 τετραγωνικά πόδια ή 154 τετραγωνικά πόδια, οπότε ο χώρος ήταν επαρκής.

Δεν περάσαμε πολύ χρόνο στην καμπίνα μας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ήμασταν έξω από τις τατουάζ ή βλέποντας την ολλανδική ύπαιθρο.

Μείναμε μια άλλη μέρα στο Άμστερνταμ και πήγαμε στην κηπουρική Floriade και στο Rijksmuseum μέσω τουριστικού λεωφορείου.

Φλόρια

Μου άρεσε η ειδική αυτή κηπευτική έκθεση, η οποία πραγματοποιείται μία φορά κάθε 10 χρόνια. Η Floriade άνοιξε τον Απρίλιο και έτρεξε μέχρι τον Οκτώβριο του 2002. Τρία εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν την έκθεση για τα κηπευτικά. Ήμασταν εκεί κατά τη διάρκεια της "πρωταρχικής" σεζόν τουλίπας, αλλά οι τουλίπες άνθισαν στο Floriade από το άνοιγμα τον Απρίλιο μέχρι την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου. Ο παραγωγός του Tulip Dirk Jan Haakman χρησιμοποίησε ψυκτικές αποθήκες για να προστατεύσει αυτά τα υπέροχα λουλούδια. Την άνοιξη ανανέωσε τις τουλίπες κάθε δύο εβδομάδες, αργότερα τη σεζόν μία φορά την εβδομάδα.

Το θέμα της Floriade 2002 ήταν "νιώστε την τέχνη της φύσης" και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό. Οι επισκέπτες περπατούσαν μέσα από μια πολύχρωμη κοιλάδα ενός εκατομμυρίου λουλουδιών βολβών. κόσμος.

Ο κήπος και ο αρχιτέκτονας τοπίου Niek Roozen σχεδίασαν το γενικό σχέδιο Floriade 2002. Ενσωμάτωσε τα υπάρχοντα φυσικά στοιχεία, όπως το Genie Dike, ένα μέρος των παλαιών αμυντικών του Άμστερνταμ και το 20χρονο Haarlemmermeerse Bos (δάσος).

Η γυάλινη οροφή στο τμήμα του πάρκου κοντά στην οροφή ήταν μια θεαματική έλξη. Υπήρχε ακόμη και μια πυραμίδα στο Haarlemmermeer. Χρειάστηκαν 500.000 κυβικά μέτρα άμμου για να χτιστεί ο λόφος Big Spotters 'Hill. Στην κορυφή αυτού του λόφου παρατήρησης ύψους 30 μέτρων βρισκόταν ένα έργο τέχνης του Auke de Vries.

Το πάρκο Floriade αποτελείται από τρία τμήματα, κοντά στην οροφή, από το λόφο και τη λίμνη. Κάθε τμήμα είχε το δικό του χαρακτήρα και ατμόσφαιρα. Επιπλέον, κάθε τμήμα ερμήνευσε το κύριο θέμα της Floriade με τον δικό της τρόπο. Το τμήμα κοντά στην στέγη βρισκόταν στη βόρεια πλευρά του πάρκου και συνδέεται με τη βόρεια είσοδο. Ένα άνοιγμα μέσω του Genie Dike οδήγησε στο δεύτερο τμήμα, δίπλα στο Hill, στα νοτιοδυτικά του κοντά στην οροφή. Πιο νότια ήταν το τρίτο τμήμα, στη λίμνη. Αυτή η ενότητα καλύπτει το βόρειο τμήμα του Haarlemmermeerse Bos, το οποίο ιδρύθηκε πριν από είκοσι χρόνια.

Rijksmuseum

Αυτό το υπέροχο μουσείο είναι η πύλη της Περιοχής των Μουσείων. Ο Pierre Cuypers, ο ίδιος αρχιτέκτονας που σχεδίασε τον κεντρικό σταθμό, συνέλαβε αυτό το μουσείο το 1885. Μην εκπλαγείτε εάν νομίζετε ότι τα κτίρια μοιάζουν μεταξύ τους! Το Rijksmuseum είναι το αρχαιότερο μουσείο στο Άμστερνταμ, καλωσορίζοντας πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Υπάρχουν 5 μεγάλες συλλογές στο μουσείο, αλλά το τμήμα "Πίνακες" είναι ίσως το πιο διάσημο. Εδώ θα βρείτε τους Ολλανδούς και Φλαμανδούς πλοιάρχους από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα. Το τεράστιο Nightwatch από τον Rembrandt είναι το αναδυόμενο κομμάτι αυτού του τμήματος. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι αυτή η διάσημη ζωγραφική ήταν σχεδόν μια τοιχογραφία σε μέγεθος! Η ζωγραφική δεν ονομαζόταν αρχικά Nightwatch. Πήρε το όνομά της, επειδή όλη η βρωμιά και η αιθάλη που συσσωρεύτηκε μέσα στα χρόνια της έδωσαν μια σκοτεινή ματιά. Η ζωγραφική έχει αποκατασταθεί και είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Ήταν αργά το απόγευμα όταν επέστρεψα στην Ευρώπη των Βίκινγκ. Ήμασταν κουρασμένοι από την ημέρα μας στο Floriade και στο Rijksmuseum. Περνούσαμε από το Άμστερνταμ για το Volendam, το Edam και το Enkhuizen.

Page 4>> Περισσότερα για την Viking Europe Ολλανδική Διαδρομή Κρουαζιέρας>>

Μετά την αναχώρηση από το Άμστερνταμ, πραγματοποιήσαμε πτήσεις προς βόρεια προς Βόλενταμ, Ένταμ και Enkhuizen στο Noord Holland. Αφού περάσαμε τη νύχτα στο Volendam , η ομάδα μας ταξίδεψε με λεωφορείο μέσω της βουκολικής ολλανδικής υπαίθρου στο Edam, σπίτι των παγκοσμίου φήμης τυριών. Στον Hoorn, που ονομάστηκε για το λιμάνι του σε σχήμα κέρατος, και τέλος στο Enkhuizen, όπου επανήλθαμε στο πλοίο.

Ένταμ

Το Edam απέχει μόνο 30 λεπτά με το αυτοκίνητο βόρεια του Άμστερνταμ, αλλά η ατμόσφαιρα της μικρής πόλης και της ατμόσφαιρας ήταν μια αναζωογονητική αλλαγή μετά τη φασαρία της πόλης.

Κάποτε, ο Edam είχε πάνω από 30 ναυπηγεία και ήταν ένα πολυσύχναστο λιμάνι φαλαινοθηρίας. Τώρα η πόλη με μόνο 7.000 κατοίκους είναι ήσυχη και ειρηνική, εκτός από την αγορά τυριού Ιουλίου και Αυγούστου. Είδαμε το παλιό Kaaswaag, το ζυθοποιείο του τυριού, όπου πωλήθηκαν κάθε χρόνο 250.000 λίρες τυριού. Το Edam διαθέτει επίσης μερικά γραφικά κανάλια, υποθαλάσσιες γέφυρες και αποθήκες.

Hoorn

Το Hoorn ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Δυτικής Φριζίας και το σπίτι της Ολλανδικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας, επομένως ήταν μια πολύ ανόητη πόλη λιμάνι τον 17ο αιώνα. Τώρα, το Hoorn είναι το σπίτι ενός λιμανιού γεμάτου γιοτ και το γραφικό λιμάνι είναι γεμάτο με αρχοντικά σπίτια. Ο Hoorn είχε 2 διάσημους γιους ναυτικούς - ο ένας ήταν ο πρώτος που έφυγε στην άκρη της Νότιας Αμερικής το 1616 και το ονόμασε μετά την πατρίδα του - το Cape Horn. Ο δεύτερος εξερευνητής ανακάλυψε τη Νέα Ζηλανδία και την Τασμανία λίγα χρόνια αργότερα.

Enkhuizen

Το Enkhuizen είναι μια από τις πιο ευχάριστες πόλεις στη χερσόνησο της Δυτικής Φριζίας, και ήμασταν ευτυχείς να περάσουμε εκεί τη νύχτα.

Όπως και πολλές άλλες πόλεις του λιμανιού, η Enkhuizen ήταν η πρωταγωνίστρια κατά τη διάρκεια της ακμής του ολλανδικού εμπορικού στόλου. Ωστόσο, όταν οι Zuiderzee άρχισαν να ξεφλουδίζουν στα τέλη του 17ου αιώνα, ο ρόλος του Enkhuizen ως σημαντικού λιμένα στερέψει επίσης. Η μικρή πόλη είναι τώρα το σπίτι του Zuiderzeemuseum, μια εντυπωσιακή ιστορική ματιά στη ζωή στην περιοχή πριν από το κολπίσκο σφραγίστηκε το 1932.

Το μουσείο αποτελείται από ένα υπαίθριο μουσείο που μοιάζει με ένα ψεύτικο χωριό Zuiderzee από τις αρχές του 20ου αιώνα, με τους κατοίκους σε παραδοσιακό φόρεμα.

Αφού περάσαμε μια μέρα στη Βόρεια Ολλανδία, γευματίσαμε και κοιμηθήκαμε μια νύχτα στην Ευρώπη των Βίκινγκ, ενώ αγκυροβολήσαμε στο Enkhuizen.

Την επόμενη μέρα στο Viking Europe Dutch Journey, πραγματοποιήσαμε μια περιοδεία με το λεωφορείο της λίμνης Friesland της Ολλανδίας και του χωριού Hindeloopen. Επιστρέψαμε στο πλοίο στο Lemmer για να ταξιδέψουμε στον ποταμό Ijssel για δείπνο στο Kampen.

Περιφέρεια Friesland

Η Φρίσλαντ συχνά ονομάζεται περιοχή της λίμνης των Κάτω Χωρών. Είναι επίπεδη, πράσινο και έχει πολλές λίμνες. Η περιοχή είναι επίσης γεμάτη από μαύρες και άσπρες αγελάδες, τις ομώνυμες Frisians. Οι κάτοικοι της Φρίσλαντ ζουν στην πλειονότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων και οι παλιές ιστορίες λέγονται για τις πρώτες μέρες της «νέας» γης, που μερικές φορές ήταν δύσκολο να πει κανείς αν ήσασταν σε λασπώδες νερό ή υδαρή λάσπη!

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες που κάλεσε την περιοχή του Friesland στο σπίτι της ήταν ο περίφημος Mata Hari από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχει ένα μουσείο Mata Hari στο Leeuwarden, πρωτεύουσα της Friesland. Το Leeuwarden διαθέτει επίσης δύο άλλα ενδιαφέροντα μουσεία - το Μουσείο Fries και το Μουσείο Princessehof. Το Μουσείο Fries μιλάει για την ιστορία της φριζιανής κουλτούρας και έχει πολλά ασημένια κομμάτια - μακρά ειδικότητα φρισιανών τεχνιτών.

Το μουσείο Princessehof είναι ένα καταφύγιο για κεραμικούς ή κεραμικούς εραστές. Το Princessehof έχει πλακάκια από όλο τον κόσμο και φανταστικές επιλογές από την Άπω Ανατολή.

Η περιήγησή μας σταμάτησε στο Hindeloopen, ένα μικρό χωριό στο Ijsselmeer. Αυτή η γραφική πόλη έχει κανάλια, μικρές γέφυρες και μια όμορφη προκυμαία. Το Hindeloopen είναι επίσης μια από τις πόλεις-κλειδιά του Elfstedentocht, της φυλής των έντεκα πόλεων. Αυτό το γεγονός μαραθώνιο ταχύτητας είναι 200χλμ και ο χρόνος ρεκόρ είναι πάνω από 6 ώρες. Ο αγώνας ένδεκα πόλεων λαμβάνει χώρα στην περιφέρεια Friesland, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε χρόνια, όταν όλα τα κανάλια είναι κατεψυγμένα. Ο "ετήσιος" αγώνας διεξάγεται μόνο 15 φορές από το 1909. Ο αγώνας δεν μπορεί να προγραμματιστεί πριν από τις 3 μέρες πριν το τρέξιμο και ολόκληρη η περιοχή συμμετέχει είτε στο πατινάζ, είτε στην εργασία είτε στην εκδήλωση.

Ακούγεται διασκεδαστικό!

Kampen

Μια σύντομη κρουαζιέρα στον ποταμό Ijssel θα φέρει την Viking Europe στο Kampen. Αυτή η μικρή πόλη δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα από τουρίστες, όπως και μερικές από τις άλλες πόλεις στην περιοχή Overijssel. Πήραμε μια περιήγηση με τα πόδια στο Kampen, σταματώντας να δούμε τον Πύργο Nieuwe και την εκκλησία Bovenkerk του 14ου αιώνα.

Deventer

Ο ποταμός Βίκινγκ ταξίδεψε σε όλο το δείπνο του καπετάνιου, σταματώντας στη Χανσεατική πόλη του Ντέβεντερ για τη νύχτα. Το Deventer ήταν ένα πολυσύχναστο λιμάνι ήδη από το 800 μ.Χ. Σήμερα η πόλη έχει έναν συμπαγή κύκλο από ενδιαφέροντα κανάλια και κάποια υπέροχη αρχιτεκτονική σε πολλά από τα κτίριά της. Μερικοί από τους συμπολίτες μας περιπλανιζόταν γύρω από το χωριό μετά το δείπνο. Ένα από τα ωραία πράγματα για μια κρουαζιέρα ποταμού είναι ότι το πλοίο συνήθως αποβιβάζεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης.

Page 5>> Περισσότερα για την Viking Europe Dutch Cruise Journey>>

Άρνεμ

Όποιος έχει σπουδάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι εξοικειωμένος με την ολλανδική πόλη Arnhem. Η πόλη ήταν σχεδόν ισοπεδωμένη κατά τη διάρκεια του πολέμου και χιλιάδες βρετανικά στρατεύματα σκοτώθηκαν κοντά στο Arnhem κατά τη διάρκεια μιας από τις χειρότερες συμμαχικές απώλειες του War-Operation Market Garden. Περνούσαμε στο Arnhem τις πρωινές ώρες από την Χανσεατική πόλη του Deventer, θαυμάζοντας το τοπίο στην πορεία. Μετά το πολυάσχολο μας πρόγραμμα, η ποτάμια κρουαζιέρα ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα!

Όταν φτάσαμε στο Arnhem, μεταφέραμε σε ένα αυτοκινητόδρομο για σύντομη διαδρομή στο Ολλανδικό Open Air Museum (Nederlands Openluchtmuseum). Αυτό το πάρκο 18 στρεμμάτων διαθέτει μια συλλογή παλαιών κτιρίων και αντικειμένων από κάθε περιοχή της χώρας. Υπάρχει λίγο από όλα. Παλιές αγροικίες, ανεμόμυλοι, τραμ και εργαστήρια είναι διαθέσιμα για εξερεύνηση. Επιπλέον, οι τεχνίτες σε αυθεντικά κοστούμια επιδεικνύουν παραδοσιακές δεξιότητες όπως η ύφανση και η σιδερά. Η ομάδα μας ήρθε μακριά από το Μουσείο του Ανοιχτού Αέρα που ήταν πιο μορφωμένο σχετικά με τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Ολλανδίας.

Στη συνέχεια, ήμασταν στην πόλη των ανεμόμυλων - Kinderdijk!

Kinderdijk

Την επόμενη μέρα του ολλανδικού ταξιδιού μας στην Ευρώπη των Βίκινγκ ξεκίνησε μια πρωινή κρουαζιέρα στο Kinderdijk. Ήμασταν στο Kinderdijk για να δούμε ανεμόμυλους! Το Kinderdijk βρίσκεται 60 μίλια νότια του Άμστερνταμ και είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ολλανδίας και μαζί με το Zaanse Schans, το Kinderdijk είναι ίσως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα του τυπικού ολλανδικού τοπίου.

Εικόνες του τοπίου του ανεμόμυλου Kinderdijk παρουσιάζονται σε κάθε φωτογραφικό περιοδικό της Ολλανδίας. Το 1997, οι μύλοι Kinderdijk τοποθετήθηκαν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Δεκαοκτώ ανεμόμυλοι που χρονολογούνται από τα μέσα του 1700 είναι κατά μήκος των όχθων του ποταμού Lek και στέκονται πάνω από τα έλη. Οι ανεμόμυλοι στο Kinderdijk έρχονται σε διάφορους τύπους και όλα διατηρούνται σε κατάσταση λειτουργίας.

Οι Ολλανδοί έχουν αποκαταστήσει τη γη στην περιοχή εδώ και αιώνες και αν βρίσκεστε στο Kinderdijk ένα Σάββατο τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, ίσως μπορείτε να δείτε όλους τους ανεμόμυλους να εργάζονται ταυτόχρονα. Πρέπει να είναι αρκετά ένα θέαμα!

Το απόγευμα ταξιδεύαμε στο Ρότερνταμ, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ευρώπης. Το Ρότερνταμ καταστράφηκε σχεδόν εντελώς κατά τη διάρκεια του Β ' Τον Μάιο του 1940, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε τελεσίγραφο στην ολλανδική κυβέρνηση - είτε να παραδοθεί είτε να καταστραφούν πόλεις όπως το Ρότερνταμ. Η ολλανδική κυβέρνηση παρέδωσε στους Γερμανούς, αλλά τα αεροπλάνα ήταν ήδη αερομεταφερόμενα. Το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης του Ρότερνταμ καταστράφηκε. Λόγω της καταστροφής αυτής, πολλά από τα τελευταία 50+ χρόνια δαπανήθηκαν για την ανοικοδόμηση της πόλης. Σήμερα η πόλη έχει μια μοναδική εμφάνιση, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ευρώπη.

Την επόμενη μέρα βγήκαμε για να δούμε τους διάσημους κήπους Keukenhof κοντά στο Άμστερνταμ.

Το ολλανδικό μας ταξίδι στο ποταμό κρουαζιερόπλοιο Viking Europe ήταν σχεδόν τελείωσε, καθώς ταξιδεύαμε στον τόπο που κορυφώθηκε αρχικά το ενδιαφέρον μου για την επίσκεψη στην Ολλανδία την άνοιξη - Keukenhof Gardens.

Αφού περάσαμε τη νύχτα στην Ευρώπη των Βίκινγκς που αγκυρώθηκε στο Ρότερνταμ, ταξίδεψαμε στο Schoonhoven, διάσημο για τα χρυσά και ασημικά του. Ενώ στο Schoonhoven, είχαμε μια περιήγηση στο χωριό, και η Juanda και εγώ ήμασταν και οι δύο μερικά διακριτικά ασημένια κοσμήματα.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα στο πλοίο, επιβιβάσαμε ένα μοτοποδήλατο και ταξίδεψε μέσα από την ήσυχη εξοχή στους κήπους Keukenhof.

Keukenhof

Το Keukenhof είναι ο μεγαλύτερος λουλούδι στον κόσμο. Είναι περίπου 10 μίλια νότια του Χάρλεμ, κοντά στις πόλεις Hillegom και Lisse. Αυτό το πάρκο 65 στρεμμάτων προσελκύει περισσότερους από 800.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια της σεζόν τουλίπας 8 εβδομάδων περίπου από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου. (Ο χρόνος αλλάζει ελαφρά κάθε χρόνο.)

Οι κηπουροί Keukenhof συνδυάζουν τη φύση με τα τεχνητά μέσα για να παράγουν εκατομμύρια τουλίπες και νάρκισσους ακριβώς την ίδια ώρα κάθε χρόνο. Εκτός από τις τουλίπες και τα νάρκισσους, υάκινθος και άλλοι βολβοί με ανθοφορία, ανθισμένοι θάμνοι, αρχαία δέντρα και άλλα αμέτρητα ανθοφόρα φυτά είναι εκεί για να διασκεδάσουν και να ενθουσιάσουν τους επισκέπτες. Επιπλέον, υπάρχουν δέκα εσωτερικές εκθέσεις ή παρτέρια και επτά θεματικοί κήποι.

Ο κήπος διαθέτει επίσης καφετέριες και τέσσερα εστιατόρια με αυτοεξυπηρέτηση.

Το Keukenhof Gardens κάνει κάθε φωτογράφο να μοιάζει με επαγγελματία. Ποτέ δεν έκανα φωτογραφίες που έδωσαν τόσα πολλά συγχαρητήρια όπως αυτά που έκανα από το Keukenhof και τη Φλώριδα στις Κάτω Χώρες την άνοιξη.

Επιστρέψαμε το πλοίο πίσω στο Άμστερνταμ και βρισκόμασταν στο λιμάνι του Άμστερνταμ μια μέρα στην άλλη.

Το επόμενο πρωί, πετούσαμε σπίτι στην Ατλάντα από το Άμστερνταμ. Στη διανυκτέρευση μας στο Άμστερνταμ, αφηρηθήκαμε για ανεμόμυλους, τουλίπες, ξύλινα παπούτσια και όλα αυτά τα σημαντικά δίχτυα. Στο δρόμο προς την πατρίδα, θα μπορούσα να φανταστώ ζωηρά τις αναμνήσεις από τις Κάτω Χώρες χάρη στην φανταστική μας περιοδεία κρουαζιέρας!

Όπως είναι συνηθισμένο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν καταλύματα κρουαζιέρας για λόγους αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.