Ο βασικός οδηγός για τους κήπους λουλουδιών Keukenhof κοντά στο Άμστερνταμ

Οι μεγαλύτεροι κήποι λουλουδιών στον κόσμο ζουν μέχρι τη φήμη

Όποιος αγαπά τα ανοιξιάτικα λουλούδια, ειδικά οι τουλίπες, θα πρέπει να επισκεφθεί τους ανθισμένους κήπους Keukenhof κοντά στο Άμστερνταμ. Η ομορφιά αυτών των κήπων και τα λαμπρά λουλούδια βολβών δεν μπορούν να ληφθούν επαρκώς στις εικόνες. Δεδομένου ότι το Keukenhof είναι ανοιχτό για περίπου δύο μήνες την άνοιξη, όλη αυτή η μεγαλοπρέπεια είναι γεμάτη σε λίγες σύντομες εβδομάδες. Αρκετές μικρές γραμμές ποταμού κρουαζιερόπλοιων διαθέτουν κρουαζιέρες για τουλίπες άνοιξης για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν το Keukenhof και να περιηγηθούν στις Κάτω Χώρες.

Οι κήποι λουλουδιών στο Keukenhof ήταν η ιδέα του δήμαρχου της Lisse του 1949. Εργάστηκε με περίπου δώδεκα εξέχοντες ολλανδούς παραγωγούς βολβών και εξαγωγείς για την ανάπτυξη των κήπων. Στόχος τους ήταν να έχουν μια υπαίθρια έκθεση λουλουδιών όπου οι καλλιεργητές θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τα τελευταία τους υβρίδια και οι καταναλωτές θα μπορούσαν να δουν και να αγοράσουν ένα ευρύ φάσμα βολβών λουλουδιών. Πάνω από 60 χρόνια αργότερα, η άνοιξη του Keukenhof είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το Keukenhof είναι συνήθως ανοιχτό από τα τέλη Μαρτίου έως το Μάιο. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του Keukenhof για τις ακριβείς ημερομηνίες και τις χρεώσεις. Η καλύτερη στιγμή για να δείτε τις τουλίπες είναι γύρω στα μέσα Απριλίου, αλλά ποικίλλει κάπως με τον καιρό. Δεδομένου ότι Keukenhof έχει πάνω από 7 εκατομμύρια άνοιξη λουλούδια φυτεύονται, κάποιο είδος λαμπρό λαμπτήρες είναι σε άνθηση όλη την εποχή.

Τοποθεσία

Το πάρκο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Hillegom και Lisse νότια του Haarlem στο Zuid Holland νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ.

Μετάβαση στο Keukenhof

Σε μια μικρή χώρα όπως η Ολλανδία, τα περισσότερα μέρη είναι εύκολα προσβάσιμα, και το Keukenhof δεν διαφέρει.

Κρουαζιερόπλοια ή ποτάμια πλοία που μεταφέρουν το Άμστερνταμ στα τέλη της άνοιξης προσφέρουν μια επιλογή εκδρομών στην ακτή στο Keukenhof.

Συμβουλές

Οι Κήποι Keukenhof είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς που περιμένετε. Σε πάνω από 70 στρέμματα, φαίνεται να συνεχίζονται για πάντα, και θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε περισσότερες από μία μέρες, ειδικά αν είστε μανιακοί για τα λουλούδια.

Αν και οι κήποι είναι μεγάλοι, το περπάτημα είναι επίπεδο και εύκολο. Τα πεζοδρόμια καθιστούν τους κήπους δυσπρόσιτο. Στο ένα άκρο των κήπων υπάρχει ένας μεγάλος ανεμόμυλος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορόσημο. Εκτός από τους υπαίθριους κήπους, υπάρχουν πολλά θερμοκήπια και εκθέματα.

Οι περισσότερες εκδρομές στην ακτή του ποταμού κρουαζιερόπλοιου δίνουν στους επισκέπτες λιγότερο από μισή ημέρα, επομένως πιθανότατα θα δείτε λιγότερους από τους μισούς κήπους και θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι επιστροφής. Η περιοχή έχει και υπαίθριους κήπους και θερμοκήπια, οπότε αν ο καιρός είναι βροχερός, υπάρχουν ακόμα πολλά λουλούδια για να δει κανείς σε εσωτερικούς χώρους. Το Keukenhof διαθέτει αρκετά καφέ και σνακ μπαρ, οπότε αν βαρεθείτε το περπάτημα, μπορείτε πάντα να καθίσετε και να παρακολουθήσετε άλλους φανατικούς λουλουδιών.

Η διαδρομή προς το Keukenhof περνά μέσα από την καρδιά των εμπορικών πεδίων τουλίπας. Στα μέσα Απριλίου, αυτά τα χωράφια μοιάζουν με λωρίδες τεράστιων φωτεινών κορδονιών που καλύπτουν το έδαφος.

Το μόνο κακό πράγμα για το Keukenhof είναι τα πλήθη. Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδιαίτερα γεμάτα με φανατικούς λουλουδιών. Οι κήποι είναι καλά εξοπλισμένοι για τις μάζες, αλλά είναι έτοιμοι να παραμείνουν στην γραμμή στα μαγαζιά δώρων και τα εστιατόρια.

Φροντίστε να τραβήξετε μια φωτογραφική μηχανή. Το Keukenhof είναι μία από τις πιο φωτογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο και θα πάρετε περισσότερες φωτογραφίες από ό, τι σχεδιάζετε.

Τι άλλο θα δείτε

Οι τουλίπες δεν είναι το μοναδικό λουλούδι της άνοιξης που ανθίζει στο Keukenhof. Νάρκισσοι, υάκινθοι και ναρκισμοί είναι όλοι ανθισμένοι ταυτόχρονα. Ακόμη και ένας ανθυγιεινός άντρας θα είναι συγκλονισμένος από το χρώμα, τα αξιοθέατα και τις μυρωδιές. Τα θερμοκήπια είναι γεμάτα ευαίσθητες ορχιδέες και άλλα περίπτερα αναβλύζουν με αζαλέες και ορτανσίες.

Αγορά βολβών

Οι βολβοί που αγοράζετε θα αποσταλούν στις αρχές του φθινοπώρου από τότε που οι βολβοί δεν συγκομίζονται έως τα τέλη του καλοκαιριού. Οι καλλιεργητές έχουν τεράστια βιβλία που μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε τις ποικιλίες που θέλετε να αγοράσετε. Τα περισσότερα από τα ανθισμένα λουλούδια φέρουν το όνομα και τον καλλιεργητή, οπότε αν ερωτευτείτε με ένα συγκεκριμένο υβρίδιο, γράψτε το και βρείτε το περίπτερο ή τη σκηνή του καλλιεργητή.