Πού είναι το τουριστικό γραφείο στο Άμστερνταμ;

Το τουριστικό γραφείο της πόλης του Άμστερνταμ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ, στο Stationsplein 10, στο υπέροχο Noord-Zuid Hollands Koffiehuis (Βόρειο-Νότια Ολλανδία Café). Προσέξτε το τριπλό "V" (VVV είναι η συντομογραφία της υπηρεσίας τουριστικών πληροφοριών) ή το πεζά "i" στην πρόσοψη του καφέ.

Το προσωπικό είναι διαθέσιμο για να παρέχει τουριστικές πληροφορίες. κάνω κράτηση; και να πουλάτε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως βιβλία, χάρτες, κάρτες δημόσιων μεταφορών και κάρτες εκπτώσεων για τουριστικούς προορισμούς - για να μην αναφέρουμε μια ποικιλία από σουβενίρ "I Amsterdam".

VVV Τουριστικό Γραφείο του Άμστερνταμ
Πλατεία Σταθμών 10
1012 AB Amsterdam
Τηλέφωνο: +31 (0) 20 201 8800
Ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο, 9 π.μ. Κυριακή, 9 π.μ. έως 4 μ.μ.

Το ίδιο το καφενείο είναι επίσης ξεχωριστό: η καθυστερημένη αρτ νουβό αρχιτεκτονική χρονολογείται στο 1911, όταν χρησίμευε ως λιμάνι έκτακτης ανάγκης για ένα δρομολόγιο πορθμείων. Είναι ένα από τα λίγα μη οικιστικά έργα του αρχιτέκτονα Willem Leliman, που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ, και εφευρέθηκε επίσης οι έξυπνοι στύλοι σε σχήμα μανιταριού που δείχνουν οδηγίες για τους ποδηλάτες και τους πεζόδρομους της χώρας. Υπάρχει ακόμη ένα καφέ στο χώρο του ξενοδοχείου (αν και ξεχωριστό από το τουριστικό γραφείο): το καφέ λειτουργεί υπό την αιγίδα του Loetje, ένα πλήρες καφέ και εστιατόριο (κουζίνα ανοιχτό μέχρι τις 10:30 μ.μ.) από το 2015. Ο Loetje από τον πρώην Smits Koffiehuis, έναν οργανισμό του Άμστερνταμ που εξυπηρέτησε τους πελάτες σε αυτό το σημείο για 95 χρόνια, από το 1919, όταν το τελευταίο μέλος της οικογένειας Smits συνταξιοδοτήθηκε το 2013, η παράδοση του Noord-Zuidhollanse Koffiehuis μεταβιβάστηκε στο Loetje, ήδη μια καθιερωμένη αλυσίδα καφέ στο Άμστερνταμ.

Κέντρο πληροφοριών της Ολλανδίας στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Οι επισκέπτες που πετούν στο αεροδρόμιο Schiphol μπορούν να σταματήσουν στο Κέντρο Πληροφοριών της Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται στο Schiphol Plaza στις Αφίξεις 2.

VVV I Άμστερνταμ Κέντρο Επισκεπτών Schiphol
Αίθουσα Αφίξεων 2
1118 AX Schiphol
Τηλέφωνο: +31 (0) 20 702 6000
Ανοιχτό καθημερινά, 7 π.μ. έως 10 μ.μ.

Τι σημαίνει "VVV", ούτως ή άλλως;

Οι περισσότεροι Ολλανδοί δεν γνωρίζουν καν την απάντηση σε αυτό, δεδομένου ότι το ακρωνύμιο είναι πλέον το μοναδικό όνομα που χρησιμοποιείται για αυτά τα ολλανδικά κέντρα πληροφοριών για τα τουριστικά. Όμως, η VVV κάποτε βρισκόταν στο « Vereniging voor Vreemdelingenverkeer» - ένα μπουκάλι που σημαίνει «Ένωση για την Κυκλοφορία Ξένων» και αυτό ευτυχώς απομακρύνθηκε ως επίσημο όνομα υπέρ του «VVV Nederland». Το VVV βοήθησε τους τουρίστες από το 1885, όταν το πρώτο γραφείο άνοιξε στο Valkenburg aan de Geul, στη νότια επαρχία του Limburg, μια αρχαία, περιτοιχισμένη πόλη φημισμένη για τις ρωμαϊκές κατακόμβες και τα κάστρα. Σήμερα υπάρχουν σχεδόν εκατό γραφεία VVV σε ολόκληρη τη χώρα.