Βασικές ολλανδικές φράσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο Άμστερνταμ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων του Άμστερνταμ μιλούν αγγλικά - τα περισσότερα από αυτά αρκετά καλά - και συνήθως δεν τους πειράζει να χρησιμοποιούν τις δίγλωσσες δεξιότητές τους για να επικοινωνούν με τους επισκέπτες. Για τους λόγους αυτούς, οι αγγλόφωνοι ταξιδιώτες στο Άμστερνταμ δεν έχουν κανένα λειτουργικό λόγο για να μάθουν πολλά ολλανδικά πριν επισκεφθούν.

Ως ευγένεια, αυτές οι λέξεις θα δείξουν στους Ολλανδούς σας οικοδεσπότες ότι εκτιμάτε τη γλώσσα τους και την ικανότητά τους να επικοινωνούν μαζί σας.

Η παρακάτω μορφή σας δίνει την ολλανδική λέξη (με πλάγιους χαρακτήρες), την προφορά (σε παρενθέσεις), το αγγλικό ισοδύναμο (με έντονη γραφή) και την τυπική χρήση της λέξης ή φράσης (κάτω από τη λέξη).

Γεια σας και άλλες ευχές

Θα ακούσετε τους Ολλανδούς να χαιρετούν ο ένας τον άλλο και τους επισκέπτες με οποιαδήποτε από τις παρακάτω λέξεις και φράσεις. Είναι συνηθισμένο να επαναφέρετε το συναίσθημα όταν χαιρετιστεί.

Αντίο

Όταν φεύγετε από ένα κατάστημα ή ένα καφέ , οι περισσότεροι άνθρωποι στο Άμστερνταμ χρησιμοποιούν μία από τις παρακάτω λέξεις ή φράσεις. Γίνετε φιλικός επισκέπτης και δοκιμάστε τον έξω.

Ευχαριστώ, παρακαλώ και άλλες ευγενικές λέξεις

Σας ευχαριστούμε και σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε τακτικά και με λίγους διαφορετικούς τρόπους στην καθημερινή ολλανδική συζήτηση και αλληλεπίδραση, ακόμα και στις πιο απλές ρυθμίσεις. Ως επισκέπτης, πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά σας (σε οποιαδήποτε γλώσσα).

Άλλες ολλανδικές φράσεις που πρέπει να μάθετε

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε με βασικούς χαιρετισμούς. Μάθετε πώς να παραγγείλετε φαγητό στα ολλανδικά - μια δεξιότητα που σχεδόν βέβαια θα βρείτε χρήσιμη, καθώς οι ταξιδιώτες πρέπει να παραγγείλουν φαγητό στο ταξίδι σας και πώς να ζητήσουν την επιταγή στα ολλανδικά .

Κανένας σερβιτόρος δεν θα υποθέσει ότι θέλετε τον έλεγχο, εκτός αν το ζητήσετε συγκεκριμένα. μάθετε πώς να το κάνετε στα ολλανδικά.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα για να μάθετε κάποια ολλανδικά προτού επισκεφθείτε το Άμστερνταμ .