Πόσο πρέπει να συμβουλεύω στο Άμστερνταμ;

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, η προσθήκη δωρεάν σε ένα λογαριασμό είναι προαιρετική και συνεπώς δεν αναμένεται αναγκαστικά. Αυτή η έννοια μπορεί να είναι δύσκολο να καταπιεί για όσους από εμάς προέρχονται από πολιτισμούς όπου οι υπάλληλοι της υπηρεσίας βασίζονται σε συμβουλές. Η διάρθρωση των μισθών για τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες υπηρεσιών στο Άμστερνταμ (π.χ. διακομιστές τροφίμων, ταξιτζήδες, καπετάνιοι ξενοδοχείων) είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν των αμερικανικών ομολόγων τους.

Πληρώνονται πλήρως από τους εργοδότες τους και δεν χρειάζονται συμβουλές για να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ασυνήθιστο να στρογγυλεύσετε ένα νομοσχέδιο στο πλησιέστερο ολόκληρο το ευρώ ή να αφήσετε επιπλέον μικρά κέρματα (λίγο περισσότερο για μεγαλύτερους λογαριασμούς) εάν αισθάνεστε ότι έχετε λάβει πολύ καλή εξυπηρέτηση. Οι συμβουλές σίγουρα θα εκτιμηθούν και δεν υπάρχει τίποτα κακό να φέρνεις ένα μικρό κομμάτι της δικής σου κουλτούρας (δηλαδή, όπου η ανατροπή είναι ο κανόνας) σε μια ξένη θέση. Εν ολίγοις, η απόφαση να αποχωρήσετε από την απαλλαγή εξαρτάται αποκλειστικά από τον προστάτη.

Συμβουλές για διακοπές

Ενώ αυτό το αστάρι για την εθιμοτυπία προορίζεται για τους πελάτες των αμερικανικών ξενοδοχείων, οι περισσότερες από αυτές τις συστάσεις είναι πρακτικές και για τις Κάτω Χώρες και μπορούν να απαλλάξουν τους επισκέπτες από τον κίνδυνο της αμηχανίας ή της αμηχανίας.

Η απόκλιση από το 20% έως το 25% είναι ανήκουστη στην πλειονότητα της Ευρώπης και οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να διαβάσουν τις πρακτικές της κάθε χώρας που επισκέπτονται.

Οι πρακτικές ανατροπής ποικίλλουν σημαντικά από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, οπότε οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν τις Κάτω Χώρες σε ένα ταξίδι πολλών χωρών θα πρέπει να γνωρίζουν τις διεθνείς διαφορές. Στη Γαλλία , όπου περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο μια κανονική απαλλαγή ύψους 15%, αρκετά κέρματα για ένα ποτό ή δύο έως πέντε ευρώ για ένα γεύμα εστιατορίων (ανάλογα με τη συνολική τιμή) αρκούν για να ανταμείψουν ιδιαίτερα καλές υπηρεσίες, ακόμη και στο Παρίσι . σε άλλες περιπτώσεις - στα ταξί, τα μουσεία και τα θέατρα και τα ξενοδοχεία - οι πρακτικές ανατροπής ποικίλλουν.

Στη Γερμανία , αντίθετα, η στρογγυλοποίηση προς το πλησιέστερο ευρώ σε καφετέριες ή η ανατροπή του 10% στα εστιατόρια είναι μια κοινή πρακτική, ενώ η απόρριψη στα ξενοδοχεία είναι λιγότερο σημαντική.

Στην Ισπανία , είναι δυνατό να στρογγυλοποιηθεί το συνολικό ποσό του λογαριασμού ως συμβουλή, αλλά η πρακτική είναι σπάνια. ο εμπειρογνώμονας ταξιδιών της Ισπανίας διενήργησε μια έρευνα που δείχνει ότι μόνο ένα αναβαθμισμένο νομοσχέδιο εστιατορίου θα δικαιολογούσε μια συμβουλή, υπό την προϋπόθεση ότι η υπηρεσία ήταν ικανοποιητική.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο , η απόκλιση από το 10% έως το 15% είναι στάνταρ σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα στο κατάστρωμα ή σε μια μεγάλη παμπ, εκτός εάν η εγκατάσταση εισπράττει ήδη χρέωση υπηρεσιών. Στις μικρότερες παμπ στην Ιρλανδία, προσφέροντας στον μπάρμαν να ρίξει ένα ποτό στη καρτέλα σας είναι μια αποδεκτή μορφή ανατροπής.

Ακόμα και οι ακριβές σκανδιναβικές χώρες έχουν πρακτικές ανατροπής που ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Η Δανία περιλαμβάνει δωρεάν στο λογαριασμό, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να δείξουν την εκτίμησή τους με στρογγυλοποίηση του λογαριασμού ή ανατροπή έως και 10%. Το ίδιο ισχύει για την Ισλανδία . Η κατάρρευση με στρογγυλοποίηση ή προσθήκη 5 έως 10% του λογαριασμού είναι λιγότερο ασυνήθιστη στη Σουηδία . Στη Νορβηγία , ωστόσο, υπάρχουν συμβουλές σε μια ευρύτερη ποικιλία καταστάσεων, όπως αναφέρει ο εμπειρογνώμονας της Travel Scandinavia Travel.