Όλοι για το τρόλεϊ του Σαν Ντιέγκο

Μάθετε περισσότερα για το κόστος, τις διαδρομές και περισσότερες πληροφορίες για το τρόλεϊ του Σαν Ντιέγκο

Αν έχετε επισκεφτεί το Σαν Ντιέγκο ή έχετε ζήσει εκεί αρκετό καιρό, έχετε δει πιθανώς τα κόκκινα τρένα να φτάνουν στο κέντρο της πόλης και στις γύρω περιοχές του Σαν Ντιέγκο. Γνωστά ως τρόλεϊ του Σαν Ντιέγκο, αυτά τα τρένα είναι μια μορφή δημόσιων συγκοινωνιών που είναι βολική και διασκεδαστική για τους γνωστούς. Με τις παρακάτω πληροφορίες μπορείτε επίσης να μάθετε πώς λειτουργεί το καροτσάκι του Σαν Ντιέγκο και να το χρησιμοποιήσετε για τις επόμενες διακοπές σας στα αξιοθέατα ή απλά να το χρησιμοποιήσετε για να ξεφύγετε από το Σαν Ντιέγκο χωρίς να χρειαστεί να μάθετε τη διάσημη κυκλοφορία της πόλης.

Τι είναι το τρόλεϊ του Σαν Ντιέγκο;

Το καρότσι του Σαν Ντιέγκο είναι ένα σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών ελαφρών σιδηροδρόμων που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο. Αποτελείται από τρεις γραμμές: Μπλε Γραμμή, Πορτοκαλί Γραμμή και Πράσινη Γραμμή, και διακρίνεται από τα έντονα κόκκινα ηλεκτρικά τρένα.

Η ιστορία του τρόλεϊ του Σαν Ντιέγκο

Το ελαφρύ σιδηροδρομικό σύστημα άρχισε να λειτουργεί με την πρώτη γραμμή (μπλε) που εκτείνεται από το νότιο νότο έως το Διεθνές Σύνορα. Η ανατολική (πορτοκαλί) γραμμή ξεκίνησε το 1986, επεκτείνοντας το El Cajon το 1989, το Bayside το 1990 και το Santee το 1995. Το Blue Line επεκτάθηκε στην Mission Valley το 1997 και το 2005 η γραμμή επεκτάθηκε μέχρι το Grossmont Center και μετονομάστηκε σε Πράσινη γραμμή.

Πόσες σταθμοί τρόλεϊ του Σαν Ντιέγκο υπάρχουν;

Υπάρχουν πάνω από 50 σταθμοί στο σύστημα Trolley του Σαν Ντιέγκο . Σημαντικές διαδρομές λεωφορείων εξυπηρετούν τα μεγάλα κέντρα διέλευσης τρόλεϊ και ο σταθμός στο κέντρο της πόλης είναι επίσης δίπλα σε μια στάση του Σαν Ντιέγκο Coaster.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης σε όλους τους τρόλεϊ;

Στον πυρήνα του κέντρου, πληρώνονται χώροι στάθμευσης κοντά σε όλους τους σταθμούς.

Σε προαστιακές περιοχές, τα περισσότερα (αλλά όχι όλα) διαθέτουν δωρεάν διαθέσιμο χώρο στάθμευσης. Υπάρχουν επίσης 18.000 θέσεις στο Qualcomm Stadium, που είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια των μη εκδηλώσεων (συμβουλές μπόνους: η δημόσια συγκοινωνία στο στάδιο Qualcomm στις μέρες του παιχνιδιού μπορεί επίσης να διευκολύνει τον πονοκέφαλο της αντιμετώπισης της κυκλοφορίας και του πάρκινγκ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού).

Τι κοστίζει το ταξίδι στο Σαν Ντιέγκο για τρόλεϊ;

Οι ναύλοι για το γύρο του καροτσιού του Σαν Ντιέγκο είναι αυτοεξυπηρετημένοι, που σημαίνει ότι αγοράζετε εισιτήρια από περίπτερα.

Η διανυκτέρευση για τους ενήλικες είναι $ 2.50, δεν υπάρχει εισιτήριο μετ 'επιστροφής. Αντίθετα, οι ναύλοι απλής ημέρας είναι $ 5 για απεριόριστες βόλτες. Δεν υπάρχουν πύλες ή περιστροφές για να επιβιβαστούν στα καροτσάκια, αλλά η αστυνομία διέλευσης κάνει περιπολία για τυχαία επιθεώρηση των ναύλων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε έγκυρα εισιτήρια ή θα πεταχτείτε στην επόμενη στάση.

Οι άνθρωποι πραγματικά χρησιμοποιούν το τρόλεϊ;

Το κάνουν σίγουρο, ακόμα και στο αυτοκίνητο-κέντρο Σαν Ντιέγκο, και πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους μετακίνηση. Σε ειδικές ημέρες εκδήλωσης, όπως τα παιχνίδια Φορτιστές ή Padres, ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν με το τρόλεϊ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 225.000 την ημέρα.

Είναι προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι στο Σαν Ντιέγκο;

Ναι, είναι προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι. Τα παλαιότερα αυτοκίνητα έχουν ανελκυστήρες αναπηρικών αμαξιδίων. Τα νεότερα αυτοκίνητα, κυρίως στην Πράσινη Γραμμή, έχουν ράμπες εδάφους.

Πόσο συχνά τρέχουν τα καροτσάκια του Σαν Ντιέγκο;

Σε όλες τις γραμμές, τα τρόλεϊ τρέχουν κάθε 15 λεπτά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Τρέχουν κάθε 30 λεπτά αργά το βράδυ και τα πρωινά και τα βράδια του Σαββατοκύριακου. Επιπλέον, η μπλε γραμμή τρέχει κάθε 7 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής της εβδομάδας.