Μια σύντομη ιστορία των μεγάλων καταρρακτών του Paterson

Το Great Falls στο Paterson του Νιου Τζέρσεϊ είναι ένας πλάτος 300 ποδών, μεγάλος, 77 ποδών, ο οποίος ανεβάζει πάνω από δύο δισεκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα. Ενώ η φυσική ομορφιά είναι κάτι που πρέπει να σεβαστούμε, είναι η ιστορία της που έχει συγκεντρώσει το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο και το Landmark status.

Ως πρώτος υπουργός Οικονομικών του έθνους, ο Αλέξανδρος Χάμιλτον έκανε τα πρώτα βήματα για την εξασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Αμερικής για την ίδρυση της Εταιρείας για την Κατασκευή Χρήσιμων Κατασκευαστών (SUM) το 1791.

Το 1792, η πόλη Paterson ιδρύθηκε από την κοινωνία, η οποία είδε τους μεγάλους καταρράκτες ως μια αξιόλογη πηγή ενέργειας για την πρώτη προγραμματισμένη βιομηχανική πόλη της Αμερικής.

Ο Χάμιλτον ανέθεσε στον Pierre L'Enfant, τον αρχιτέκτονα και πολιτικό μηχανικό που σχεδίασε σχέδια διαμόρφωσης δρόμων για την Ουάσιγκτον DC, για να σχεδιάσει τα κανάλια και τις διαδρομές που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τους νερόμυλους της πόλης. Δυστυχώς, η κοινωνία πίστευε ότι οι συγκεκριμένες ιδέες του L'Enfant ήταν υπερβολικά φιλόδοξες και τον αντικατέστησαν με τον Peter Colt, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα απλό σύστημα δεξαμενών για την επιτυχή ροή του νερού σε μια ενιαία διαδρομή προς τους μύλους. Αργότερα, ένα σύστημα παρόμοιο με το αρχικό σχέδιο της L'Enfant τέθηκε σε εφαρμογή αφού το σύστημα Colt ανέπτυξε προβλήματα.

Λόγω της εξουσίας που παρείχαν τα Falls, ο Paterson μπορεί να καυχηθεί για πολλά βιομηχανικά "πρωταρχικά": το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής βαμβακιού το 1793, το πρώτο συνεχές ρολό χαρτιού το 1812, το Colt Revolver το 1836, το Rogers Locomotive Works το 1837 Ολλανδία υποβρύχιο το 1878.

Το 1945, τα περιουσιακά στοιχεία του SUM πωλήθηκαν στην πόλη του Paterson και το 1971 δημιουργήθηκε η εταιρεία Great Falls Conservation and Development Corporation για την προστασία και αποκατάσταση των ιστορικών διαδρόμων και κτιρίων. Μπορείτε να βρείτε τον «παλαιότερο υπάρχοντα μύλο στην ιστορική περιοχή», το μύλο Φοίνιξ, το οποίο ήταν πρώτα ένα βαμβάκι και μετά ένα μύλο μεταξιού, στις οδούς Van Houten και Cianci στο Paterson.

Στις 7 Νοεμβρίου 2011, οι Great Falls έγιναν το 397ο εθνικό πάρκο της χώρας και μέχρι σήμερα παρέχει ισχύ στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις μέσω του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Great Falls. Εγκατεστημένες το 1986, τρεις κάθετες γεννήτριες Turbine Kaplan παράγουν περίπου 30 εκατομμύρια κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας ετησίως (πηγή) .

ΕΠΙΣΚΕΨΗ: Δείτε το Falls στο Overlook Park (72 McBride Avenue). Ελέγξτε επίσης το πολιτιστικό κέντρο Historic District Great Falls (Λεωφόρος McBride 65), το Μουσείο Paterson (Thomas Rogers Building, 2 Market Street) και ολοκληρώστε τη μέρα σας με ένα δάγκωμα. Εδώ υπάρχει ένας τοπικός οδηγός εστιατορίων από την NPS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Paterson Great Falls: Από τοπικό ορόσημο στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο

ΠΡΟΣΟΧΗ: "Smokestacks and Steeples: Ένα Πορτρέτο του Paterson"

DOWNLOAD: Εφαρμογή Mill Mile - μια ελεύθερη περιήγηση στο Falls

Θέλετε να δείτε τα Falls αυτή τη στιγμή ; Δείτε αυτό το φοβερό live webcam.