Παραδοσιακά τρόφιμα του ρουμανικού πολιτισμού

Η Ρουμανία έχει επιρροή τόσο από τους εισβολείς όσο και από τους γείτονες, όπου αφορά την παραδοσιακή κουζίνα της. Το παραδοσιακό φαγητό της Ρουμανίας βλέπει πινελιές από τουρκική, ουγγρική, αυστριακή και άλλη κουζίνα, αλλά με τα χρόνια αυτά τα πιάτα έχουν γίνει εξίσου παραδοσιακά με τα παλαιότερα ρουμανικά παραδοσιακά τρόφιμα.

Τυπικά πιάτα

Τα παραδοσιακά ρουμάνικα τρόφιμα διαθέτουν έντονα κρέας. Οι ρόδες, τα λουκάνικα, και τα stews (όπως το tocanita) είναι δημοφιλή κύρια πιάτα.

Το Muschi poiana αποτελείται από βόειο κρέας με μανιτάρια και μπέϊκον σε πολτό λαχανικών και σάλτσα ντομάτας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε παραδοσιακά ρουμανικά πιάτα με ψάρι, όπως τον αλμυρό, κυπρίνιο που ονομάζεται σαρράμουρα.

Σούπες, Ορεκτικά, Πιάτα

Σούπες - φτιαγμένες με ή χωρίς κρέας, ή με ψάρι - προσφέρονται συνήθως σε μενού στα ρουμανικά εστιατόρια. Το Zama είναι μια πράσινη σούπα φασολιών με κοτόπουλο, μαϊντανό και άνηθο. Μπορεί επίσης να συναντήσετε πιλάφι και μουσακά, λαχανικά παρασκευασμένα με διάφορους τρόπους (συμπεριλαμβανομένων των γεμιστών πιπεριών) και πλούσια σνακ.

Ρουμανικά επιδόρπια

Τα παραδοσιακά ρουμανικά επιδόρπια μπορεί να μοιάζουν με μπακλαβά. Άλλα αρτοσκευάσματα μπορούν να περιγραφούν καλύτερα ως ψαροκάικα (αρτοσκευάσματα με γέμιση τυριού). Κρέπες με διάφορα σφραγίσματα και γαρνιτούρες μπορεί επίσης να βρίσκονται στο τυπικό ρουμανικό μενού επιδόρπιο.

Πιάτα διακοπών

Όπως και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης , ο λαός της Ρουμανίας γιορτάζει τις διακοπές με ειδικά πιάτα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ένας χοίρος μπορεί να σφαγεί και το νωπό κρέας να κάνει πιάτα όπως μπέικον, λουκάνικο και μαύρη πουτίγκα.

Τα όργανα από τον χοίρο καταναλώνονται επίσης. Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ένα κέικ φτιαγμένο από ζαχαρούχο τυρί τρώγεται.

Polenta

Το Polenta εμφανίζεται σε πολλά βιβλία συνταγών της Ρουμανίας ως ένα πλούσιο και ευέλικτο επιτραπέζιο πιάτο ή ως συστατικό πιο περίτεχνα πιάτα. Αυτή η πουτίγκα από αλεύρι καλαμποκιού έχει καταναλώσει στην περιοχή της Ρουμανίας εδώ και αιώνες - χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, όταν οι στρατιώτες έψαχναν αυτό το χυλό με βάση το σιτάρι ως έναν εύκολο τρόπο να διατηρηθούν.

Το Polenta μπορεί να ψηθεί, να σερβιριστεί με κρέμα ή τυρί, να τηγανιστεί, να μορφοποιηθεί σε σφαίρες ή να κατασκευαστεί σε κέικ. Η Mamaliga, όπως είναι γνωστή στη Ρουμανία, σερβίρεται σε σπίτια και εστιατόρια.