Χρησιμοποιώντας αγγλικά αγγλικά - 20 λέξεις που σκέφτηκα ότι ήξερες

Ένας οδηγός για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται τη Βρετανία

Είναι αλήθεια ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί μιλούν την ίδια γλώσσα, αλλά πολύ συχνά δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο. Εάν για πρώτη φορά χρησιμοποιείτε τη βρετανική αγγλική γλώσσα, αρχίστε να συλλέγετε λέξεις και εκφράσεις πριν φύγετε από το σπίτι σας. Διαφορετικά, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας σοκαρισμένος από τοπικές εκφράσεις που σημαίνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που εννοούν στο σπίτι.

Εδώ είναι 20 λέξεις και εκφράσεις που νομίζετε πιθανώς ότι γνωρίζετε ήδη την έννοια του.

Μάλλον όχι.

  1. Εντάξει? Παρόλο που αυτό ακούγεται σαν ερώτηση, είναι απλώς ένας τρόπος να λέτε: " Γεια σου, πώς είσαι; ως χαιρετισμό. Είναι σύνηθες σε ανεπίσημες καταστάσεις στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά. Η σωστή απάντηση στο "Εντάξει;" είναι, στην πραγματικότητα, "Εντάξει". Η χρήση του είναι κάπως σαν τη χρήση της γαλλικής έκφρασης "Ca va;", η οποία μεταφράζεται κατά προσέγγιση σημαίνει πώς πηγαίνει; στην οποία η απάντηση είναι "Ca va" - Θα πάει.
  2. Οποιοσδήποτε δρόμος Βόρειοι λένε μερικές φορές αυτό αντί ούτως ή ούτως ή άλλως - σημαίνει το ίδιο πράγμα,
  3. Ζώνη αν κάποιος σας το λέει αυτό, είναι αγενής. Σημαίνει το κλείδωμα . Είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται από ερεθισμένους γονείς που λένε τα παιδιά τους.
  4. Μπισκότα Εάν περιμένετε ένα ωραίο παχύ φραγκοστάσιο που είναι καλό με σάλτσα ή βούτυρο και μαρμελάδα, θα είστε απογοητευμένοι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα μπισκότο είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν ένα μπισκότο.
  5. Μπουλκόνια Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίσετε το γεγονός ότι οι κροκοδείκτες είναι όρχεις. Χρησιμοποιείται με θαυμαστικά τον τρόπο που οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να πουν "Μπάλες!" Συνήθως σημαίνει ανοησίες. Ακολουθεί μια ανταλλαγή που μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά:
    "Άκουσα ότι η Marilyn Monroe είναι ακόμα ζωντανή και ζει σε ένα μοναστήρι."
    "Αυτά είναι μόνο bollocks," ή "Τώρα μιλάτε bollocks."
  1. Bugger Αυτό έχει πολλές έννοιες, ανάλογα με τη λέξη που συνδυάζεται. Αν απλά λέτε "Bugger!", Είναι ένα ήπιο θαυμασμό της απογοήτευσης, παρόμοιο με τον τρόπο που οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το βλασφημία , την κόλαση ή ακόμα και το darn . "Bugger όλα", δεν σημαίνει τίποτα όπως μέσα, "επέστρεψα το πορτοφόλι που βρήκα και πήρα bugger όλα για το πρόβλημα μου". Και αν κάνατε ένα χάος για να ρυθμίσετε την τηλεόραση ή ο υπολογιστής απλώς δεν συμπεριφερόταν όπως θα έπρεπε, θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν "όλα διορθωμένα".
  1. Τσάντα αλήτης Αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν ένα πακέτο φαντασίας. Αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο μια φανέλα είναι αυτό που ένα βρετανικό παιδί θα μπορούσε να καλέσει ένα «μπροστινό κατώτατο σημείο» μιας κυρίας. Μη το λέτε αν δεν θέλετε αστεία εμφάνιση και παρατήρησή σας.
  2. Κρεοπωλεία Ένας αστείο τρόπος να λέτε μια "ματιά" ή μια "ματιά" σε κάτι. Προέρχεται από τη λέξη Cockney Rhyming - κρεοπωλείο αγκίστρι = εμφάνιση . Δεν χρησιμοποιείται συνήθως, αλλά οι άνθρωποι το κάνουν περιστασιακά σε άτυπη συζήτηση. Αντί του "επιτρέψτε μου να το δω αυτό", ίσως να ακούσετε, "Ας πάρουμε ένα κρεοπωλεία σε αυτό."
  3. Συζητήστε Flirting με στόχο να πάρει κάποιον επάνω. Οι γραμμές παραλαβής ονομάζονται γραμμές συζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  4. Chuffed Όταν είστε πραγματικά ευχαριστημένοι, υπερήφανοι και αμήχανοι ταυτόχρονα, είστε χαρωμένοι. Μπορεί να χρειαστείτε ένα απροσδόκητο δώρο ή να δείτε το παιδί σας να κερδίσει ένα βραβείο. Οι άνθρωποι συνήθως λένε ότι είναι πραγματικά γεμάτοι .
  5. Δείπνο σκυλιών Ένα χάος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας απλός τρόπος για να περιγράψει κανείς τον τρόπο με τον οποίο κάποιος κοιτάζει - "Μην φορέστε αυτόν τον συνδυασμό, μοιάζετε με δείπνο σκυλιών". Ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τυχόν ατυχείς μείγματα στυλ - "Με τα παράθυρα Tudor και τη σύγχρονη προσθήκη γυαλιού, αυτό το σπίτι μοιάζει με δείπνο σκυλιών".
  6. Εύκολο peasy Ένα snap ή ένα cinch. Μια κοινή έκφραση που περιγράφει κάτι πολύ εύκολο, κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε με τα μάτια.
  1. Flog Όχι αυτό δεν σημαίνει κτύπημα στις μέρες μας - αν και μπορεί. Αυτό σημαίνει πώληση. Όταν κάποιος σας λέει ότι πρόκειται να "Flog την τηλεόραση σε ebay," δεν προτείνουν μια παράξενη πρακτική, αλλά ένας τρόπος για να βάλει κάτι προς πώληση.
  2. Πλήρης στάση Μια περίοδος στη γραμματική. Οι Βρετανοί δεν χρησιμοποιούν ποτέ την λέξη περίοδο για να σημάνουν ένα σημείο στίξης. Η πλήρης στάση χρησιμοποιείται επίσης με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται η περίοδος, για έμφαση - "Ανοίξτε την ζώνη. Δεν θα ακούσω μια άλλη από τις ηλίθιες ιστορίες σας, το Full Stop!"
  3. Pants Aha, νομίζατε ότι ήδη έξυπνα ήξερες ότι παντελόνι σημαίνει μόνο εσώρουχα στη Βρετανία και ότι πρέπει να πείτε παντελόνια όταν εννοείτε ρούχα που βλέπουν στο κοινό. Λοιπόν, Γκότσα! Αρχικά, μερικοί άνθρωποι στα βόρεια λένε παντελόνια όταν μιλάνε για παντελόνια.
    Αλλά πρόσφατα παντελόνια έχει γίνει μια έκφραση για οτιδήποτε είναι σκουπίδια, δευτερόλεπτα ή τρομερό, όπως στο:
    "Τι σκέφτεστε για την παράσταση;"
    "Ήταν παντελόνι!"
    Δεν είναι εξαιρετικά σαφές από πού προέρχεται αυτή η χρήση, αλλά μπορεί να σχετίζεται με μια βρετανική δημόσια σχολική έκφραση, ένα σωρό παλαιών παντελόνι , που σημαίνει κάτι δύσοσμο και άχρηστο. Πριν από μερικά χρόνια ένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης (ο οποίος πιθανότατα πήγε σε ένα βρετανικό δημόσιο σχολείο) περιέγραψε την αίτηση ασύλου ως σωρό παντελόνι και στη συνέχεια έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι 'αυτό.
  1. Ραγμένος μεθυσμένος. Μπορείς να νιώσεις ή να νιώσεις και δεν έχει τίποτα να κάνει με το να είσαι θυμωμένος. Ένας συγγενής όρος, κοκκινίζει είναι ένα μέρος που περιλαμβάνει πολλά αλκοόλ. Και κάποιος που είναι άσχημα οργανωμένος και ανίδεος λέγεται ότι είναι ένα άτομο που «δεν μπορούσε να οργανώσει μια μαμά σε ένα ζυθοποιείο».
  2. Αρκετά προσέξτε πώς το χρησιμοποιείτε ή μπορείτε να προσβάλλετε κάποιον. Είναι ένας τροποποιητής που μειώνει τη δύναμη της λέξης που μετριάζει. Κάποτε είπα μια βρετανική γνωριμία ότι σκέφτηκα ότι η φίλη του ήταν "αρκετά όμορφη", που σημαίνει ότι με τον αμερικανικό τρόπο, δηλαδή πολύ όμορφο. Αλλά αυτό που είπα πραγματικά ήταν ότι ήταν τόσο ή τόσο ωραίο.
  3. Πίνακας Για να το τοποθετήσετε για άμεση εξέταση. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο της αμερικανικής σημασίας. Κατά τις συναντήσεις στις ΗΠΑ, εάν κατατεθεί κάτι, τίθεται σε εξέλιξη για εξέταση σε κάποια απροσδιόριστη χρονική στιγμή στο μέλλον. Εάν κατατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τίθεται στο τραπέζι για συζήτηση τώρα. Εάν επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο για μια επαγγελματική συνάντηση, αξίζει να γνωρίζετε αυτήν τη χρήση.
  4. Welly Ναι, ίσως γνωρίζετε ότι ένα welly είναι μια καουτσούκ ή Wellington μπότα . Αλλά αν κάποιος σας λέει να "βάλτε κάποια ευτυχία σε αυτό" σας λένε να του δώσετε λίγο περισσότερη σωματική προσπάθεια, να προσπαθήσετε σκληρότερα. Είναι σαν να λέγατε να βάζετε λίπος στο χέρι σε μια δουλειά.
  5. Whinge Ο βρετανικός τρόπος να λέει whine. Και όπως ακριβώς και στην Αμερική, κανείς δεν του αρέσει. Αν είστε γκρίνια και στεναγμοί για να κάνετε αυτά τα δέκα πιό ups, ο προπονητής σας μπορεί να πει, "Σταματήστε το whinging και συνεχίστε με αυτό".