Είναι ασφαλές να πιείτε το νερό της βρύσης στη Νέα Ορλεάνη;

Ένας αναγνώστης έγραψε:

Έχω ακούσει ότι το νερό της βρύσης της Νέας Ορλεάνης έχει αμοιβές που το τρώνε εγκεφάλου. Είναι αλήθεια ότι? Είναι ασφαλές να πίνετε ή να πάρετε ντους;

Η σύντομη απάντηση: όχι, δεν υπάρχουν εγκεφαλικά αμοιβαία και ναι, το νερό είναι ασφαλές . Οι επισκέπτες της Νέας Ορλεάνης δεν πρέπει γενικά να διστάζουν να πίνουν ελεύθερα το νερό της βρύσης, να κολυμπούν στις πισίνες και να κάνουν μπάνιο στους ντους.

Κάθε φορά σε λίγο, όπως συμβαίνει παντού, συμβαίνει κάτι.

Τον Ιούλιο του 2015, για να αναφέρουμε ένα πρόσφατο αλλά σπάνιο παράδειγμα, οι υπερτάσεις ισχύος σε δύο από τους σταθμούς άντλησης της πόλης προκάλεσαν μια πτώση πίεσης νερού που οδήγησε σε παροχή συμβουλών για το νερό στη Νέα Ορλεάνη. Τερματίστηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν οι δοκιμές επανήλθαν σαφώς σε προβλήματα με το νερό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι - τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες - συνιστούσαν να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για πόση, βουρτσίζοντας τα δόντια και ακόμη και κολύμβηση. Τα περισσότερα ξενοδοχεία παρείχαν νερό για τους επισκέπτες και πρόσθετο νερό θα μπορούσε προφανώς να αγοραστεί σε εμφιαλωμένη μορφή από οποιοδήποτε αριθμό παντοπωλείων, φαρμακείων και καταστημάτων ευκολίας.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στη Νέα Ορλεάνη , θα ενημερωθείτε αμέσως από το προσωπικό του ξενοδοχείου ή από τους ξενώνες για το πρωινό και το πρωινό, και πιθανότατα θα σας βοηθήσουν με ανέσεις για να σας κάνουν πιο άνετα.

Εάν μένετε σε ένα AirBnB ή σε άλλη μη εξουσιοδοτημένη βραχυπρόθεσμη μίσθωση, ίσως χρειαστεί να παρακολουθείτε τα πράγματα μόνοι σας, ανάλογα με τον οικοδεσπότη σας.

Ο έλεγχος του NOLA.com ή άλλης τοπικής πηγής ειδήσεων κάθε πρωί είναι ίσως μια καλή ιδέα, στην περίπτωση αυτή - μια συμβουλή βρασμού νερού είναι εξαιρετικά απίθανη, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα σχετικά νέα που θα θέλετε να παρακολουθήσετε.

Έτσι για αυτό το πράγμα αμοιβάδα ... ναι, κάθε καλοκαίρι, συνήθως το καλοκαίρι, μερικές από τις μικρότερες ενορίες (η λέξη Λουιζιάνα για ό, τι άλλα κράτη ονομάζουν κομητείες) γύρω από τη Νέα Ορλεάνη (και όχι την πόλη) θα έχουν πρόβλημα.

Μια υπερβολική ανάπτυξη βακτηρίων στην παροχή νερού είναι μερικές φορές ένα θέμα, αλλά μια συγκεκριμένη αμοιβάδα που ονομάζεται "Naegleria fowleri" είναι συνήθως ο ένοχος.

Αυτή η αμοιβάδα μπορεί να οδηγήσει σε μια θανατηφόρα μορφή εγκεφαλίτιδας αν απορροφηθεί μέσω των κόλπων. Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους (συχνά παιδιά) να πάρουν νερό μέχρι τη μύτη τους ενώ κολυμπούν, αν και η χρήση της neti pot έχει αποδοθεί σε πολλαπλούς θανάτους στη Λουιζιάνα.

Για άλλη μια φορά, γενικά, δεν είναι πρόβλημα (και είναι μάλλον απίθανο πολλοί τουρίστες να παραμείνουν στις ημι-αγροτικές ενορίες της εργατικής τάξης όπου βρίσκεται στην παροχή νερού) και οι κάτοικοι αυτών των ενοριών μπορούν να πιουν ακόμη και το νερό χωρίς να ανησυχούν. Εάν υπάρχει συμβουλευτική και τυχαίνει να μένετε σε μία από αυτές τις ενορίες, θα ενημερωθείτε από το ξενοδοχείο σας.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας και Νοσοκομείων της Λουιζιάνας συστήνει, για λόγους προειδοποίησης, ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ένα δοχείο neti οπουδήποτε στην πολιτεία θα πρέπει να χρησιμοποιεί προ-βρασμένο (και ψυχρό, προφανώς) ή απεσταγμένο νερό για το σκοπό αυτό. Έτσι, αν είστε διακοπές και έχετε τακτικά neti pot, σηκώστε μια κανάτα απεσταγμένου νερού για να είστε στην ασφαλή πλευρά. (Αυτό είναι στην πραγματικότητα η σύσταση παντού, αλλά είναι ιδιαίτερα αληθινό στη Λουιζιάνα.)