Οι καλύτερες υγρές αγορές στο Χονγκ Κονγκ

Είτε χρειάζεστε μερικά μήλα και αχλάδια, θέλετε να δείτε τι μοιάζει με ένα αστέρι ή απλά χρειαστεί να πάρετε ένα νωπό κοτόπουλο ή τρία, οι υγρές αγορές του Χονγκ Κονγκ παραμένουν το καλύτερο μέρος για να παραλάβετε φρέσκα προϊόντα και κρέας.

Πού να βρείτε υγρές αγορές

Στην καρδιά των περιοχών γύρω από την πόλη, οι υγρές αγορές εξακολουθούν να είναι όπου πολλοί κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ εξακολουθούν να ψωνίζουν.

Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες υγρές αγορές έχουν μετακινηθεί από την παραδοσιακή τους θέση στο δρόμο και τώρα γεμίζονται με άσχημο σκυρόδεμα που μοιάζει περισσότερο με χώρο στάθμευσης από μια αγορά.

Το εσωτερικό είναι καθαρό. Δεκάδες ανεξάρτητες στάβλοι στην αγορά τείνουν στους τοίχους, ενώ τα ψάρια ξεχειλίζουν σε μπλοκ κρεοπωλείων και προστάτες με έντονο μάτι απομακρύνονται από τα κλουβιά τους. Θα βρείτε επίσης μια ατελείωτη επιλογή από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και πάγκους που εκρήγνυνται με πολύχρωμα λουλούδια.

Το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος, ειδικά τα πουλερικά και τα ψάρια, πωλείται ζωντανά και συχνά σφαγιάζεται επί τόπου και οι υγρές αγορές δεν είναι για το αδύναμο της καρδιάς. Οι περισσότεροι κάτοχοι κατόχων δεν θα μιλούν αγγλικά, αλλά θα βρείτε πάντα κάποιον που μπορεί να δανείσει ένα χέρι στην μετάφραση και πολλά σημάδια μέσα θα είναι στα αγγλικά. Οι τιμές είναι συνήθως φθηνότερες από τα σούπερ μάρκετ και μπορείτε να πάρετε μια καλή συμφωνία σε μια λίβρα μήλων ή αστακού όταν οι αγορές κλείνουν γύρω στις 7 μ.μ. Οι υπέροχα χρόνοι ανοίγματος είναι ασταθείς και κάθε αλλαγή.

Graham Street Wet Market

Η πιο ατμοσφαιρική υγρή αγορά στο Χονγκ Κονγκ, οι πάγκοι στην Graham Street στην Κεντρική λειτουργούν ήδη πριν από τις αρχές του περασμένου αιώνα και είναι μία από τις λίγες αγορές που βρίσκονται ακόμα στο δρόμο.

Παρακολουθήστε, καθώς οι κάδοι πάγου περνάνε από το δρόμο, οι έμποροι της αγοράς προσπαθούν και τα καλαθάκια καριέρας κάθονται φρούτα μέχρι το λόφο και οι τουρίστες παγιδεύουν τα πάντα στο βλέμμα με την κάμερά τους.

Δεν είναι μια τυπική υγρή αγορά του Χονγκ Κονγκ, αλλά μία από τις καλύτερες και την καλύτερη ευκαιρία να κατανοήσετε στα αγγλικά.

Αγορά Kowloon City

Η μεγαλύτερη υγρή αγορά στην πόλη και μια τακτική στάση για πολλούς καλύτερους αρχιμάγειρες της πόλης που επιθυμούν να πάρουν επιλογές κομματιών κρέατος εδώ, η αγορά του Kowloon City είναι ένας πολεμικός δρόμος που τρέχει ανάμεσα σε στοίβες φρούτων και δεξαμενών γεμάτες με θαλασσινά .

Εκτός από την ωραία επιλογή των κρεοπωλών και των μπακάλων, αυτό είναι επίσης ένα φανταστικό μέρος για να πάρετε κάποια φθηνή αλλά εξαιρετική κινεζική τροφή. Δεν χρειάζεστε καλό φαγητό για να πάρετε πρώτης τάξεως καντονέζικα τρόφιμα - είναι όλα σχετικά με τη φρεσκάδα και δεν έρχονται πολύ πιο φρέσκα από ό, τι κατευθείαν από την υγρή αγορά. Οι πάγκοι τροφίμων εδώ βρίσκονται γύρω από ένα κοινόχρηστο σύνολο από καλαίσθητα τραπέζια, όπου θα τρίβετε τους αγκώνες με τους κατόχους και τους επιχειρηματίες σε ένα διάλειμμα. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, φθηνό και σερβίρεται με λάμψη.

North Point, Chun Yeung Street

Μια από τις πιο διάσημες οδικές αγορές του Χονγκ Κονγκ, διότι εξακολουθεί να τρέχει σε επίπεδο δρόμου και τις συνδέσεις μεταναστών. Το North Point εδώ και πολύ καιρό φιλοξενεί μετανάστες από την Κίνα και μέχρι το παρατσούκλι Μικρή Σαγκάη. Η επίδραση της Shanghainese έχει μειωθεί και έχει αντικατασταθεί με ένα ευρύτερο φάσμα διαφορετικών πολιτισμών και κουζίνες, ειδικά Fujian .

Οι μακρινές συνδέσεις της περιοχής σημαίνουν την επιλογή των τροφίμων, τα μπαχαρικά είναι λίγο πιο ενδιαφέροντα.