Τα άγρια ​​άλογα της Νεβάδας

Άγρια άλογα, σύμβολα της Δύσης, ξεπερνώντας τη διαμάχη

Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στο θέμα των άγριων αλόγων στη Δύση, ιδιαίτερα στη Νεβάδα. Πρόκειται για τη σταθερή αύξηση του πληθυσμού αυτών των ζώων και τι πρέπει να γίνει για να διατηρηθούν και τα υγιή άλογα και οι δημόσιες εκτάσεις γης στις οποίες περιφέρονται. Οι κανόνες και οι κανονισμοί για την καταπολέμηση των άγριων αλόγων καθορίζονται στο νόμο του 1971 για τους άγριους ελεύθερους πελματικούς ίππους και Burros (και μεταγενέστερες τροποποιήσεις του 1976, 1978 και 2004).



Η πρωτεύουσα ομοσπονδιακή υπηρεσία που ασχολείται με άγρια ​​άλογα και burros σε δημόσια γη είναι το Γραφείο Χωροταξίας (BLM), ένα σκέλος του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών. Το Κρατικό Γραφείο BLM για τη Νεβάδα βρίσκεται στο 1340 Financial Blvd., Reno NV 89502. Οι ώρες γραφείου είναι 7:30 π.μ. έως 4:30 μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο αριθμός τηλεφώνου πληροφοριών είναι (775) 861-6400. Μερικές από τις πληροφορίες για αυτήν την ιστορία δόθηκε από τον Susie Stokke, Πρόγραμμα Wild Horse & Burro για το BLM Nevada, Τμήμα Πόρων.

Πάρα πολλά άγρια ​​άλογα

Πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα με πολλά κινούμενα μέρη και ανταγωνιστικά συμφέροντα. Το BLM είναι υποχρεωμένο να διαχειρίζεται τα άλογα και να κυμαίνεται όπως ορίζει ο νόμος του 1971 και οι τροποποιήσεις του. Εν συντομία, αυτό σημαίνει να διατηρηθεί ο αριθμός των αλόγων ισορροπημένος με τις ανταγωνιστικές χρήσεις, όπως η βόσκηση των βοοειδών, έτσι ώστε να μην διακυβεύεται η υγεία και των δύο αλόγων και της εμβέλειας. Σύμφωνα με το BLM, υπάρχουν πάρα πολλά άλογα εκεί έξω και τα πράγματα είναι από το χτύπημα.



Ένα ενημερωτικό δελτίο BLM που εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου 2008 αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 33.000 άγρια ​​άλογα και burros (29.500 άλογα, 3.500 burros) σε εδάφη που διαχειρίζεται το BLM στις δυτικές πολιτείες. Η Νεβάδα φιλοξενεί περίπου τα μισά από αυτά τα ζώα. Η BLM έχει προσδιορίσει 27.300 ως τον αριθμό των αλόγων και των βοσκοτόπων που μπορούν να ζήσουν στις εκτάσεις που διαχειρίζονται σε ισορροπία με άλλες ταυτόχρονες χρήσεις (βόσκηση, άγρια ​​φύση, εξόρυξη, αναψυχή κλπ.).

Αυτός ο αριθμός ονομάζεται το κατάλληλο επίπεδο διαχείρισης (AML). Σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν περίπου 5.700 πάρα πολλά ζώα χαλαρά στην περιοχή. Ο Stokke δήλωσε ότι η AML στη Νεβάδα είναι 13.098, με τον πληθυσμό 23% πάνω από το 16.143 (τον Φεβρουάριο του 2008).

Το BLM προβλέπει την απομάκρυνση των ζώων από την περιοχή τόσο σε βραχυπρόθεσμες όσο και σε μακροπρόθεσμες εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης. Υπάρχουν περισσότερα από 30.000 άλογα και burros που τρέφονται και νοσηλεύονται σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κέντρου υιοθεσίας Palomino Valley βόρεια των Sparks, Νεβάδα. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2007, η BLM δαπάνησε 21,9 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό των 38,8 δολαρίων άγριων αλόγων και του προϋπολογισμού για την απλή διατροφή μόνο για τη διατήρηση των ζώων σε αυτές τις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης. Τα στοιχεία που παρέχονται στο πρόσφατο κόστος εκτίμησης του Factsheet BLM θα διπλασιαστούν σε 77 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2012, αν υπάρξουν ήδη υπάρχουσες πρακτικές διαχείρισης. Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι εξαιρετικά απίθανο να υλοποιηθεί, η BLM θα πρέπει να κάνει κάποιες δύσκολες επιλογές, χωρίς εναλλακτική ιδιαιτέρως ελκυστική ή ευχάριστη.

Οι υιοθεσίες άγριων ιπποειδών μειώνονται

Η παροχή ιπποειδών και βοοειδών για υιοθεσία αποτελεί πρωταρχική μέθοδο μετακίνησης των πλεοναζόντων ζώων από την περιοχή και στην ιδιωτική φροντίδα. Ενώ το πρόγραμμα υιοθεσίας BLM εξακολουθεί να είναι ισχυρό, οι αριθμοί δεν λειτουργούν πλέον.

Το 2007, 7.726 ζώα στρογγυλοποιήθηκαν και υιοθετήθηκαν 4.772 ζώα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι άγρια ​​άλογα και burros μπορούν να διπλασιάσουν το μέγεθος των κοπαδιών τους κάθε τέσσερα χρόνια, και δεν έχουν φυσικούς θηρευτές, εκτός από τα λιοντάρια σε λίγα διάσπαρτα μέρη γύρω από τη Νεβάδα, δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς οι αριθμοί αυτοί Έγινε.

Ο Στόκε δήλωσε ότι οι υιοθεσίες έχουν μειωθεί εδώ και χρόνια, με τα τελευταία δύο χρόνια να μειώνονται με ρυθμό επιτάχυνσης. Μέχρι στιγμής, το 2008, το ποσοστό είναι μόνο το ήμισυ του στόχου που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου καταπολέμησης της τρομοκρατίας που στοχεύει η BLM. Είπε ότι, για πολλούς λόγους, όπως η αλλαγή δημογραφικών στοιχείων και το αυξανόμενο κόστος, η ζήτηση απλώς δεν υπάρχει.

Αλλαγή δημογραφικών στοιχείων, αύξηση κόστους

Η διατήρηση των αλόγων δεν είναι φθηνή. Σύμφωνα με την Stokke, οι έξι τόνοι σανό που απαιτούνται ανά έτος κοστίζουν 900 δολάρια το 2007.

Το 2008, θα είναι $ 1920. Προσθέστε άλλα έξοδα, όπως σιτηρά ζωοτροφών, λογαριασμούς κτηνιάτρων, ιππασία, φορτηγό και ρυμουλκούμενο, βοσκότοπους και αχυρώνα, επιβίβαση (αν δεν ζείτε στη χώρα) και έχετε ένα πολύ ακριβό ζώο. Η τιμή από μόνη της εμποδίζει πολλούς ανθρώπους από το να υιοθετήσουν, και υπάρχουν δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ακόμη και να ενδιαφέρονται όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια. Καθώς η κοινωνία γίνεται αστικοποιημένη, ο αριθμός των ανθρώπων με άλογα ως μέρος του πολιτισμού τους μειώνεται. Η αστικοποίηση ανοίγει επίσης χώρους γύρω από τα περιθώρια των πόλεων όπου υπήρχαν κάποτε ανοικτοί χώροι, βοσκοτόπια και αγροκτήματα. Δεν υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για τα άλογα.

Το BLM προσπαθεί να ταιριάζει με τις υιοθεσίες με εκείνες τις περιοχές που εξακολουθούν να έχουν σημαντική κουλτούρα αλόγων. Η Νεβάδα είναι ένας από αυτούς, αλλά η αστική εξάπλωση είχε αρνητικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ. Άλλοι περιλαμβάνουν το Τέξας, το Ουαϊόμινγκ, την Καλιφόρνια και το Ουισκόνσιν.

Ένας άλλος παράγοντας που ανέφερε ο Stokke είναι η γενική παρακμή της βιομηχανίας αλόγων. Όταν οι χρόνοι είναι δύσκολες, πολλοί άνθρωποι που κρατούσαν άλογα, άγριους μουστάγγι ή όχι, δεν μπορούν πλέον να το κάνουν. Στην εγκατάσταση της κοιλάδας Palomino βόρεια των Sparks, είπε ότι εννέα burros έχουν επιστραφεί φέτος, με τους ανθρώπους να επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες γιατί δεν μπορούν να κρατήσουν τα ζώα.

Πιθανές λύσεις άγριων αλόγων

"Τελικά, χρειαζόμαστε 33.000 καλά σπίτια, αν δεν τα βρούμε, έχουμε μόνο λίγες επιλογές, αυτές είναι πολύ δύσκολες αποφάσεις", δήλωσε ο Stokke, αναφερόμενος στα άλογα που βρίσκονται ήδη σε εγκαταστάσεις κράτησης.

Μία από τις επιλογές είναι να σταματήσει η συλλογή των αλόγων από το φάσμα, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση των ζώων στις εγκαταστάσεις κράτησης και την αυξανόμενη τιμή της κράτησής τους εκεί. Ο αναπληρωτής διευθυντής του BLM, Ανίρ Μπίσσον, σε πρόσφατη ιστορία του περιοδικού Reno Gazette-Journal, δήλωσε ότι η διακοπή των ρουστίκ θα είχε ως αποτέλεσμα σοβαρή ζημιά στις ορεινές περιοχές και την πείνα πολλών αλόγων.

"Για μένα, το πιο απάνθρωπο θα ήταν να βλέπεις αυτά τα ζώα να υποφέρουν και να πεθαίνουν αργά στην περιοχή. Είναι ένας σκληρός θάνατος", δήλωσε ο Stokke. Θα παραβιαζόταν επίσης η εντολή που περιείχε ο νόμος του 1971 που απαιτούσε από την BLM να διατηρεί και να προστατεύει υγιή άλογα σε υγιή εδάφη. Ένας συνδυασμός υιοθεσιών και ευθανασίας είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί, δήλωσε ο Μπίσσον στο Associated Press, λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού και της ανάγκης συμμόρφωσης με το νόμο.

Το BLM έχει ήδη την εξουσία να ευθανατοποιεί άγρια ​​άλογα και burros. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο BLM, μια τροποποίηση του αρχικού νόμου του 1978 "εξουσιοδοτεί το BLM να εξευγενίζει τα άγρια ​​άγρια ​​άλογα και τα βορά για τα οποία δεν υπάρχει ζήτηση υιοθεσίας από ειδικευμένα άτομα".

Από το 2004, η BLM πωλεί άλογα και γουρλομάτες που είναι τουλάχιστον 10 ετών ή έχουν περάσει για υιοθεσία τουλάχιστον τρεις φορές. Η αρχή για την επίτευξη αυτού του στόχου θεσπίστηκε σε μια τροποποίηση του αρχικού νόμου.

Μέχρι στιγμής, οι πωλήσεις αφορούσαν μόνο τους αγοραστές που σχεδίαζαν να παράσχουν μακροχρόνια περίθαλψη, αλλά υπάρχει μια διάταξη πώλησης "χωρίς περιορισμό", που σημαίνει ότι τα ζώα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα όταν ο τίτλος περάσει από BLM σε ιδιώτη.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συνεχιστεί η διαδικασία ως συνήθως. Αν συνεχιστούν οι τρέχουσες πολιτικές υιοθέτησης, απομάκρυνσης και κατοχής, εκτιμάται ότι το κόστος θα φθάσει τα 77 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2012.

Η πίστωση για το 2008 είναι ήδη μικρότερη από εκείνη του 2007 κατά 1,8 εκατομμύρια δολάρια, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής πολιτική υποστήριξη για να συνεχιστεί το πρόγραμμα όπως υπάρχει σήμερα.

Σύμφωνα με τον Stokke, προς το παρόν δεν υπάρχει πρακτικός παράγοντας ελέγχου της γονιμότητας για τα άγρια ​​άλογα. Αυτό που υπάρχει είναι περίπου 90% αποτελεσματικό για το πρώτο έτος, εάν εφαρμοστεί την κατάλληλη στιγμή του έτους. Η φύση των κοπαδιών των αλόγων που περιφέρονται στις τεράστιες σειρές Νεβάδα καθιστά μια δύσκολη πρόταση. Ωστόσο, η BLM εργάζεται σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με την Αμερικανική Εταιρεία Humane για την ανάπτυξη ενός παράγοντα ελέγχου των γεννήσεων, ο οποίος είναι τόσο αποτελεσματικός όσο και λειτουργεί σε ένα διάστημα αρκετών ετών.

Προστιθέμενα με άγρια ​​άλογα άλογα

Το BLM υποστηρίζει προγράμματα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αξίας των άγριων αλόγων σε πιθανούς χρήστες. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Mustang Heritage, το BLM βοηθά στην επιδότηση της κατάρτισης άγριων αλόγων, ώστε να είναι πιο ελκυστικές ως υποψήφιοι υιοθεσίας από εκείνους που είναι φρέσκοι από την περιοχή.

Το BLM συνεργάζεται επίσης με ορισμένα τμήματα κρατικών διορθώσεων. Στη Νεβάδα, οι εκπαιδευμένοι άγριοι ίπποι είναι διαθέσιμοι για υιοθεσία μέσω του Τμήματος Διορθώσεων της Νεβάδας, Κέντρο Αποκατάστασης Θερμών Σπειρών στο Carson City. Σε διάφορες χρονικές στιγμές, κρατούνται επίσης δημοπρασίες εκπαιδευμένων αλόγων.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε (775) 861-6469.

Οι συνάδελφοι θέλουν να ξέρουν περισσότερα

Ο Nick Rahall, Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Βουλής, και ο Ραούλ Γκριλιαλβά, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Εθνικών Δασών, Δασών και Δημόσιων Κτημάτων, έγραψαν στην Bisson επίσημη επιστολή της 9ης Ιουλίου 2008, αναφέροντας τις ανησυχίες τους σχετικά με πιθανές ενέργειες από την BLM σε σχέση με τις μεταβαλλόμενες τρέχουσες πολιτικές και πρακτικές άγριας άγριας και άγριας πανίδας. Έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς και γιατί το BLM βρίσκεται σε θέση να πρέπει να εξετάσει την ευθανασία για τα άγρια ​​άλογα και τα burros. Ζητούν από το BLM να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να υποβληθεί και να αναθεωρηθεί από το Κογκρέσο, το BLM και το National Wild Horse and Burro Advisory Board μια έκθεση της κυβέρνησης για την υπευθυνότητα (GAO) σχετικά με τη διαχείριση του άγριου αλόγου και του προγράμματος burro.

Η έκθεση αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2008.

Υποβάλετε τα σχόλιά σας στο Πρόγραμμα BLM Wild Horse και Burro

Σε αυτό το σημείο, η BLM διερευνά όλες τις επιλογές που είναι νόμιμα διαθέσιμες για τη διαχείριση του άγριου άγριου πληθυσμού και του πληθυσμού του αγριόγατου. Εάν θέλετε να δώσετε σχόλια και πληροφορίες ως μέλος του κοινού, ο ιστότοπος BLM διαθέτει ένα ηλεκτρονικό έντυπο υποβολής σχολίων.

Wild Horse και Burro Πληροφορίες από το BLM

Υιοθετώντας ένα άγριο άλογο ή Burro

Ιδιωτικές ομάδες υπεράσπισης άγριων αλόγων

Οι ιδιωτικές ομάδες υπεράσπισης άγριων αλόγων προσφέρουν διάφορες οπτικές γωνίες σε θέματα άγριων αλόγων. Οι προτάσεις που επιτεύχθηκαν περιλαμβάνουν αποτελεσματικότερο έλεγχο των γεννήσεων, μεγαλύτερη προσπάθεια για την προώθηση άγριων αλόγων ως τουριστικό αξιοθέατο και παρέχοντας φορολογικές ελαφρύνσεις σε μεγάλους γεωργούς που επιθυμούν να παρέχουν μακροχρόνια περίθαλψη και βόσκουν σε ζώα που έχουν απομακρυνθεί από το εύρος.

Πηγές:

Πλήρης Αποκάλυψη: Είμαι εθελοντής με το Κρατικό Γραφείο της BLM Nevada, που ασχολείται κυρίως με τη φωτογραφία.