Ανατρέφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Λονδίνο

Πότε αναμένεται και πόσο;

Η απόρριψη στο Λονδίνο και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και η απόρριψη στα περισσότερα άλλα μέρη, μπορεί να είναι αμήχανος και ενοχλητικός αν το κάνετε λάθος. Και, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη όταν δεν χρειάζεται να προσθέσετε περιττά έξοδα στις δαπάνες ταξιδιού σας.

Προς το συμφέρον της εξοικονόμησης χρημάτων (ειδικά εάν είστε Αμερικανός ταξιδιώτης και χρησιμοποιείτε 20% συμβουλές) και φροντίζοντας ώστε όλοι να αντιμετωπίζονται δίκαια, εδώ είναι μερικές γρήγορες ενδείξεις σχετικά με την απόρριψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανατρέφοντας στα εστιατόρια

Μια χρέωση υπηρεσιών (tip) 12,5% έως 15% μπορεί να προστεθεί στο λογαριασμό σας, αλλά η πρακτική δεν είναι καθολική στα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου. Και μπορεί να μην είναι πάντοτε εύκολο να ανακαλύψετε εάν είναι και οι δύο. Ορισμένα εστιατόρια εκτυπώνουν την πολιτική χρέωσης των υπηρεσιών τους στα μενού τους (που έχουν περάσει πολύ από τη στιγμή που πληρώνετε τον λογαριασμό σας), ενώ άλλοι κάνουν την χρέωση της υπηρεσίας πολύ ξεκάθαρη στο λογαριασμό.

Μην ντρέπεστε να ρωτήσετε. Και μην είστε πολύ ξεχασμένοι για να διαβάσετε το λογαριασμό σας. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους σερβιτόρους να αφήνουν το "σύνολο" κενό γραμμής σε συσκευές πιστωτικών καρτών, σιωπηλά σας προσκαλεί να προσθέσετε μια συμβουλή όταν έχετε ήδη τιμολογηθεί για την υπηρεσία.

Εάν συμπεριλαμβάνεται υπηρεσία, δεν αναμένεται να προσθέσετε τίποτα περισσότερο, αλλά ίσως θελήσετε να προσθέσετε ένα μικρό ποσό για ιδιαίτερα καλή εξυπηρέτηση ή πρόσθετη προσοχή. Εάν η υπηρεσία δεν περιλαμβάνεται, σχεδιάστε να αφήσετε μια άκρη από 12 έως 15 τοις εκατό.

Υπάρχουν μερικά θέματα που επί του παρόντος διαμαρτύρονται για συμβουλές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρώτον , ακόμη και όταν περιλαμβάνεται στο λογαριασμό, η χρέωση υπηρεσιών είναι διακριτική. Δεν χρειάζεται να το πληρώσετε και αν είχατε ιδιαίτερα κακή υπηρεσία, ίσως να μην θέλετε. Δεύτερον , δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου που να απαιτεί από τις διοικήσεις εστιατορίων να μεταβιβάζουν τις χρεώσεις υπηρεσιών που εισπράττουν στο λογαριασμό σας στον διακομιστή σας.

Αυτό έρχεται ως έκπληξη για πολλούς και υπήρξαν ορισμένες αδίστακτες αλυσίδες εστιατορίων που δεν δίνουν τα χρήματα αυτά στο προσωπικό ή δίνουν μόνο ένα μικρό κομμάτι.

Το Κοινοβούλιο εξετάζει προτάσεις που θα:

Εν τω μεταξύ, εάν είχατε ιδιαίτερα καλή εξυπηρέτηση και θέλετε να διασφαλίσετε ότι ο διακομιστής σας λαμβάνει την συμβουλή που σκοπεύατε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη χρέωση υπηρεσιών από το λογαριασμό σας και στη συνέχεια να αφήσετε ένα ποσό σε μετρητά χωριστά για το διακομιστή.

Και σε εστιατόρια όπου υποψιάζεστε ότι η διοίκηση μπορεί να είναι αδίστακτη για να στρέψει τις συμβουλές στο προσωπικό, μην προσθέσετε την επιπλέον συμβουλή σας για καλή εξυπηρέτηση στον αναγνώστη καρτών που σας παραδίδουν στο τραπέζι. Αφήστε το άκρο σε μετρητά και βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής σας το βλέπει.

Δεν αναμένεται να κάνετε συμβουλές με μετρητά για ποτά σε παμπ . Εάν ο μπάρμαν σας προσφέρει ιδιαίτερα καλή εξυπηρέτηση ή γεμίσει μερικές μεγάλες παραγγελίες για εσάς, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό ποσό (η τιμή μισής πίντας μπύρας, ας πούμε) με τις λέξεις "και να έχετε ένα για τον εαυτό σας" ή κάτι παρόμοιο. Ο μπάρμαν (ή η barmaid) μπορεί να ρίξει ένα ποτό επί τόπου ή μπορεί να βάλει τα χρήματα στην άκρη για να πιουν ένα ποτό αργότερα.

Δεν αναμένεται να φανταστείτε για φαγητό στις παμπ, αλλά, με την ανάπτυξη των γαστροπόδων, αυτό έχει γίνει κάτι γκρι. Αν αισθάνεστε ότι η "παμπ" είναι περισσότερο εστιατόριο με μπαρ από μια παμπ που σερβίρει φαγητό, ίσως θελήσετε να αφήσετε μια άκρη παρόμοια με αυτή που θα αφήσετε σε ένα εστιατόριο.

Ανατρέφοντας για Takeaway

Στις αίθουσες όπου σερβίρονται φαγητά και ποτά - καταστήματα καφέ και σάντουιτς, καταστήματα με χάμπουργκερ και καταστήματα γρήγορου φαγητού - το προσωπικό λειτουργεί ως διακομιστές χωρίς να έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει συνήθως τους κατώτατους μισθούς με συμβουλές. Σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε ένα βάζο, κοντά στην ταμειακή μηχανή ή το σημείο πληρωμής, για να μοιράζονται οι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει πίεση για να το συμπληρώσετε, αλλά οι άνθρωποι συχνά αφήνουν τη μικρή αλλαγή αριστερά αφού έχουν πληρώσει. .

Ανατρέφοντας οδηγούς ταξί

Περίπου το 10% του συνολικού ναύλου είναι σύνηθες για τα ταξινομημένα ταξί με άδεια χρήσης.

Τα αγροτικά ταξί και τα minicabs χρεώνουν συνήθως ένα προσυμφωνημένο, κατ 'αποκοπήν ναύλο και πολλοί άνθρωποι δεν προσθέτουν μια πρόσθετη συμβουλή.

Αναρριχητικές Επιμελητές και Σύμβουλοι του Ξενοδοχείου

Μόνο συμβουλή του προσωπικού του ξενοδοχείου εάν κάνουν κάτι ξεχωριστό για εσάς. Τα κομοβόλα δεν είναι συνήθως αιχμηρά. Μπορείτε να συμβουλήσετε ένα bellman λίβρα ή δύο για βοήθεια με τις τσάντες σας ή έναν θυρωρό για να σας πάρει ένα ταξί. Οι υπηρεσίες στάθμευσης παρκαρισμάτων είναι ασυνήθιστες και, όταν είναι διαθέσιμες, υπάρχει συνήθως χρέωση για αυτούς, οπότε η ανατροπή δεν είναι απαραίτητη. Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να προσθέτουν προαιρετική χρέωση υπηρεσιών στους λογαριασμούς. Αυτό είναι το πιο κοινό σε ξενοδοχεία με ιαματικά λουτρά και γυμναστήρια, όπου το προσωπικό αναμένεται να εκτελεί επιπλέον υπηρεσίες για εσάς και θα πρέπει να διανέμεται στα μέλη του προσωπικού. Αν προτιμάτε να ελέγχετε το ποσό που συμβουλεύετε συγκεκριμένα άτομα, μπορείτε να αφαιρέσετε τη χρέωση υπηρεσιών από τον λογαριασμό σας.

Συμβουλές οδηγών και οδηγών λεωφορείων

Στο τέλος των περιηγήσεων με οδηγό ή των περιηγήσεων με λεωφορείο, οι οδηγοί συχνά λένε: «Το όνομά μου είναι Jane Smith και ελπίζω να απολαύσατε την περιήγησή σας». Αυτό είναι ένα λεπτό βήμα για μια άκρη. Αν έχετε περάσει καλά και έχετε φροντίσει καλά και διασκεδάζεστε με κάθε τρόπο, δώστε στον οδηγό κάτι παραπάνω - συνήθως το 10 με 15 τοις εκατό του κόστους της περιοδείας. Εξετάστε ένα ελάχιστο £ 2-5 για έναν ταξιδιώτη, £ 1- £ 2 ανά άτομο για μια οικογένεια.

Σε ένα ταξίδι με λεωφορείο ή πούλμαν , ο οδηγός θα έχει συχνά μια υποδοχή κοντά στην έξοδο όπου μπορείτε να αφήσετε την άκρη σας. Αν έχετε ξεναγήσει σε λίγες μέρες και ειδικά εάν ο οδηγός λεωφορείων έχει ενεργήσει και ως ξεναγός, συμβουλευτείτε τον οδηγό λεωφορείων για το ποσό των ημερών που ταξιδεύετε (£ 1-2 ανά ημέρα ανά άτομο) στο τέλος του ταξιδιού.