Τι είναι το Rock; Η πρώτη απάντηση που έρχεστε με είναι πιθανώς λανθασμένη

Αν κάποιος στην Αγγλία μνημόνευε ότι όταν πήγαν στην παραλία στο Μπράιτον , αγόρασαν κάποιο βράχο για να πάρουν σπίτι, οι πιθανότητες είναι, αν δεν είσαι Βρετανοί, δεν θα έλεγες τι μιλούσαν.

Ήταν ένα CD του είδους της μουσικής με την οποία γεννήσαμε ίσως; Ίσως πήραν σπίτι ένα ενδιαφέρον βότσαλο που συλλέχθηκε από την ακτή; Ή μήπως ήταν καλό για ένα μεγάλο κομμάτι bling για να προσθέσετε φλας στο ύφος του δρόμου;

Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα παραπάνω, βέβαια. Αλλά μάλλον δεν ήταν. Ακόμα κι αν το αποκαλούσαν ένα ραβδί βράχου, θα ήταν πιθανότατα ακόμα στο σκοτάδι.

Rock Hard και Sugar

Ο βράχος είναι, μάλιστα, ένα ιδιαίτερα βρετανικό θαλασσινό σουβενίρ γλυκό, όπως είναι συνηθισμένο στις στοές, τα πεζοδρόμια και τις προβλήτες των βρετανικών παραλιών, καθώς τα κιβώτια αλμυρού ύδατος ταφιά βρίσκονται στα μπροστινά παραθαλάσσια μέτωπα της Βόρειας Αμερικής. Αν και μπορεί να έρθει σε μια ποικιλία σχημάτων, το πιο κοινό είναι ένας κύλινδρος από σκληρή καραμέλα, περίπου 8-10 ίντσες μακρύ και μια ίντσα σε διάμετρο - ένα "ραβδί του βράχου".

Κάποιες ράβδους ροκ έχουν ένα φωτεινό στερεό χρώμα, τυλιγμένο γύρω από ένα λευκό ή στερεό χρώμα κέντρο. Άλλοι είναι ριγέ και οι ρίγες συχνά περιστρέφονται γύρω από τον κύλινδρο. Αλλά αυτό που κάνει το βράχο μια μοναδική βρετανική θεραπεία είναι ο τρόπος που τα λόγια είναι ενσωματωμένα στην καραμέλα έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το σημείο όπου σπάτε ή κόβετε το ραβδί, σε μια σωστή γωνία ως προς το μήκος του, οι λέξεις παραμένουν ορατές.

Ο πιο συνηθισμένος βράχος έχει το όνομα του τόπου - Μπλάκπουλ, Μπράιτον, Μάργκαιτ και ούτω καθεξής - ενσωματωμένο μέσα του και τρέχει σε όλη τη διαδρομή μέσα από το μήκος του ραβδιού.

Μερικές φορές μπορεί να βρείτε συνθήματα, δηλώσεις αγάπης ή ονόματα αθλητικών ομάδων ή πολιτικών που εκτελούν καθήκοντα. Στην ακμή του παραθαλάσσιου βικτοριανού θέρετρου, φευγαλέα λόγια, όπως "Kiss me Quick!" ήταν πιο κοινά από ό, τι σήμερα. Σήμερα, πολλά ροκ χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση, με διαφημιστικά συνθήματα που τρέχουν μέσα από την καραμέλα.

Τσίλι Ροκ;

Κάποιο βράχο είναι κατασκευασμένο χωρίς ιδιαίτερη γεύση πέρα ​​από τη φυσική γεύση καραμέλας από ζυμωμένη ζάχαρη. Όταν είναι αρωματισμένο, τα πιο συνηθισμένα αποστάγματα που χρησιμοποιούνται είναι η μέντα ή το άνισο. Πρόσφατα, ένα τουριστικό συμβούλιο διένειμε τσίλι με αρωματισμένο βράχο, προωθώντας ένα αγρόκτημα τσίλι στο Isle of Wight. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ήταν πραγματικά πολύ ωραίο και εμπνεύστηκε αυτό το μικρό δοκίμιο.

Πώς παίρνουν αυτά τα γράμματα εκεί

Δημιουργώντας τα γράμματα μέσα στα ραβδιά του βράχου παραμένει μια εξειδικευμένη δουλειά που γίνεται με το χέρι. Ενώ τα μηχανήματα τραβούν και αναδιπλώνουν το ζεστό ζάχαρη ζάχαρης, προσθέτοντας τις φυσαλίδες αέρα που το κάνουν λευκό, τα γράμματα γίνονται με το περιτύλιγμα μακριών, επίπεδων λωρίδων χρωματιστών καραμελών γύρω από το λευκό μείγμα. Για παράδειγμα, για να φτιάξετε ένα "O", ο κατασκευαστής καραμελών θα βγάλει ένα λεπτό σχοινί λευκής καραμέλας με το χέρι και θα το τυλίξει σε μια λεπτή λωρίδα χρωματιστών καραμελών. Κοιτάζοντας τα άκρα, το "Ο" είναι σαφώς ορατό και κάθε κομμάτι κομμένο από αυτό το σχοινί καραμελών θα έχει το "Ο" να τρέχει μέσα από αυτό. Τα γράμματα δεν γίνονται και προστίθενται όταν η καραμέλα είναι ράβδος διαμέτρου εκατοστών. Στην πραγματικότητα, όταν συγκεντρωθεί όλο το πράγμα, είναι περίπου ένα πόδι διαμέτρου και περίπου τέσσερα πόδια μακριά. Στη συνέχεια τεντώνεται και κόβεται για να παραχθεί το τελικό μέγεθος.

Σχετικά με το Brighton Rock

Πολλοί Αμερικανοί φοιτητές που διαβάζουν το μυθιστόρημα του Graham Greene "Brighton Rock" στο γυμνάσιο ή σε ένα μάθημα αγγλικών Lit, υποθέτουν ότι το όνομα του βιβλίου αναφέρεται σε ένα μέρος, ίσως ένα σημείο στις βραχώδεις ακτές της Αγγλίας κάπου.

Αλλά η ένδειξη για τον πραγματικό τίτλο του βιβλίου είναι σε μια γραμμή που ομιλείται από τον Pinkie, τον κοινωνιοπαθητικό δολοφόνο και τον αντι-ήρωα της ιστορίας. Περιγράφοντας τον εαυτό του ως 100% Μπράιτον, μέσα και έξω, λέει ότι είναι σαν το Βράχο, "με τον Μπράιτον σε όλη τη διαδρομή". Οι παραγωγοί της κλασσικής ταινίας του 1947 σκέφτηκαν ότι ο τίτλος, κατανοητός από τα βρετανικά ακροατήρια, θα ξεπεράσει τα κεφάλια των αμερικανών κινηματογραφιστών, γι 'αυτό απελευθέρωσε την ταινία ως "Young Scarface" στις ΗΠΑ.

Δεν είναι καν μακρινός ξάδελφος

Παρεμπιπτόντως, ο βράχος δεν σχετίζεται με την αμερικανική candy rock.Rock καραμέλα κρυσταλλώνεται ζάχαρη που κατακρημνίζεται από ένα σούπερ κορεσμένο διάλυμα ζάχαρης σε ένα ραβδί ή μια χορδή. Ο βρετανικός βράχος είναι φτιαγμένος με βρασμό ζάχαρης και τράβηγμα και αναδίπλωση για να ενσωματώσει τον αέρα, αλλάζοντας την υφή και το χρώμα.

Και ενώ οι περισσότεροι βράχοι έρχονται σε μπαστούνια ή κυλίνδρους, τα πραγματικά παλιοπαινοκαταστήματα πωλούν σε όλα τα είδη σχήματος - από γιγαντιαίες κολοκύθες όλη μέρα, σε "πλήρες αγγλικό πρωινό" μπέικον, λουκάνικα και δύο τηγανητά αυγά σε ένα πιάτο, ολόκληρη παρτίδα από ζαχαρούχο βράχο!