Το Φεστιβάλ Jack-in-the-Green - Morris Dancing και Mayhem την Πρωτομαγιά

Γίνετε μέλος σε ένα από τα πιο περίεργα φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την μέρα του Μαΐου στο Hastings, ο Jack-in-the-Green σκοντάφτει και στροβιλίζεται κατά μήκος της High Street σαν ένα μεθυσμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ακολουθείται από τρελλός κορίτσια αναζητούν σε πράσινο χρώμα προσώπου. Μπορεί να μοιάζει με μια αρχαία τελετή Druid. Αλλά δεν είναι.

Στην πραγματικότητα, αν και η προέλευση της παράδοσης Jack-in-the-Green χάνεται εγκαίρως, γιορτάζουν μόνο αυτόν τον τρόπο στο Hastings από το 1983.

Ποιος είναι ο Jack-in-the-Green;

Η Πρωτομαγιά έχει γιορτάσει ως την αρχή του καλοκαιριού στην Αγγλία από την αρχαιότητα.

Τον 16ο και τον 17ο αιώνα, οι άνθρωποι έφτιαξαν πολύπλοκες γιρλάντες. Διαφορετικές συναλλαγές και συντεχνίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο και καλύτερο. Η καμινάδα σαρώνει τις γιρλάντες ήταν τόσο μεγάλες, κάλυπταν έναν άντρα και στη συνέχεια μερικοί. Το κοστούμι έγινε γνωστό ως Jack-in-the-Green και ο φορέας ήταν ένας χαρακτήρας της Πρωτομαγιάς από μόνος του.

Κατηγορήστε τους Βικτωριανούς

Στο Hastings, ο Jack-in-the-Green είχε παραδοθεί στην πόλη για αιώνες. Στη συνέχεια, ένας συνδυασμός βικτοριανής στάσης και μεταβαλλόμενων νόμων θέτουν ένα τέλος σε όλα. Η απαγόρευση των αγοριών από το να εργάζονται ως σκουπίδια καπνού "ήταν μέρος της εγκατάλειψης της παράδοσης. Αλλά ο πραγματικός ένοχος ήταν η βικτοριανή προδοσία. Οι τοπικές αξίες απέρριψαν την άγρια, μεθυσμένη και σέξι ατμόσφαιρα γύρω από την Πρωτομαγιά. Έτσι έβαλαν ένα τέλος σε αυτό.

Αυτό δεν ήταν το μόνο θλιβερό, σχετικό με τη γονιμότητα θέαμα της Πρωτομαγιάς που οι Βικτωριανοί καθαρίστηκαν. Σήμερα Maypole, ένα λεπτό, κορδέλα διακοσμημένο πόλο γύρω από το οποίο τα παιδιά με λουλούδια στο χορό των μαλλιών τους είναι μια βικτοριανή καινοτομία.

Έτσι είναι η βασίλισσα του Μαΐου. Το πρωτότυπο, ίσως ήταν ένα λιπαρό φαλλικό σύμβολο, ώθησε στη γη. ο Κύριος και η Κυρία του Μάη ένα ζευγάρι σέξι μάγισσες.

Το μεθυσμένο γλέντι των εργαζομένων που συνδέονταν με τον Jack-in-the-Green ήταν πάρα πολύ για τους Βικτωριανούς, οπότε ο Jack-in-the-Green ήταν εξορισμένος.

Αναγέννηση του 20ού αιώνα

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, η A Hastings Morris Dancing troup, ο Mad Jack Morris αναβίωσε την παράδοση, προσκαλώντας άλλες Morris Dancing ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα τετραήμερο φεστιβάλ πάνω από το Σαββατοκύριακο του Σαββατοκύριακου.

Σήμερα, οι δύο στρατιές του Hastings, η Mad Jack και η γάτα της Hannah, φιλοξενούν ένα τεράστιο τετραήμερο φεστιβάλ με ομάδες Morris Dance που συμμετέχουν από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις των χορευτών της Morris στη Βρετανία.

Τι συμβαίνει ;:

Υπάρχουν οροφές, εκκλησιαστικές υπηρεσίες, στέμμα της Βασίλισσας του Μάη, κάθε είδους μουσική - παραδοσιακή και σύγχρονη. Το αποκορύφωμα, στη Δευτέρα του Bank Holiday, είναι η πομπή. Νωρίς την ημέρα, ο Τζακ απελευθερώνεται από το Μουσείο Ψαράδων. Έχει οδηγήσει μέσα από την πόλη, συνοδευόμενος από κοστούμιους, γνωστούς ως Πράσινο Ποδόσφαιρο, και τουλάχιστον χίλιους οπαδούς, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούν πράσινο μακιγιάζ και πράσινα, φυλλώδη κοστούμια. Ολόκληρος ο κόσμος συνοδεύεται από τύμπανα, τραγανές ψαλμωδίες, κουδούνια κουδουνίσματα, χτυπήματα ραβδιά και πολλά και πολλά Morris χορό. Στο τέλος της πομπής, οδηγεί στα ερείπια του λόφου, αν το κάστρο του Hastings. Εκεί, σκοτώθηκε συμβολικά για να απελευθερώσει το πνεύμα του καλοκαιριού. Οι θεατές μπορούν να πάρουν στο σπίτι κομμάτια του "πράσινου" του για τύχη.

Βασικά στοιχεία του Φεστιβάλ Jack-in-the-Green του Hastings:

Περισσότερα φεστιβάλ Jack-in-the-Green

Από τότε που αναβιώνει στο Hastings, ο Jack-in-the-Green έχει επιστρέψει σε πολλές άλλες πόλεις και πόλεις. Μπορείτε να τον βρείτε στις Πρωτομαγιές της Πρωτομαγιάς στις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές της Αγγλίας: