Αυτά τα ρωμαϊκά ερείπια είναι το χέρι της γάτας - κυριολεκτικά

Αν αγαπάτε τις γάτες και βρίσκεστε στη Ρώμη, τραβήξτε τον εαυτό σας εδώ

Εάν έχετε πάει στο Διαδίκτυο καθ 'όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχετε ακούσει για το Tashirojima, ένα ιαπωνικό νησί όπου, για διάφορους λόγους, οι γάτες ξεπερνούν τους ανθρώπους. Αν όμως γνωρίζετε κάτι για την Ιαπωνία, αυτό δεν θα σας εκπλήξει - η Ιαπωνία είναι επίσης το σπίτι ενός δικού της νησιού κουνελιών και αλεπούδων, έτσι ένα νησί γεμάτο από γάτες απέχει πολύ από το παράξενο. Αν κατευθυνθείτε δυτικά προς τη Ρώμη, όπου ένα συγκεκριμένο σύνολο ερειπίων μπορεί να υπερηφανεύεται για σχεδόν όσες γάτες είναι το Tashirojima, ο πληθυσμός των αιλουροειδών αιλουροειδών φαίνεται λίγο πιο ξένος: Καλώς ήρθατε στην Torre Argentina.

Ποια είναι η ιστορία της Torre Argentina;

Επίσημα γνωστό ως Largo di Torre Αργεντινής, ο ιστότοπος αυτός άρχισε να προσελκύει αιλουροειδή ήδη από το 1929, όταν ο Μουσολίνι το ανασκάφη στην προσπάθειά του να ανοικοδομήσει την Ιταλία. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι γάτες συρρέουν εδώ. Κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν απλώς και μόνο επειδή τα ερείπια που είχαν αποκαλυφθεί έδωσαν τη θέση τους να καταφύγουν, χωρίς νέα κατασκευή ή τους ανθρώπους που την συνοδεύουν.

Ορισμένοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της δολοφονίας του Julius Caesar (που συνέβη μεταξύ αυτών των ερειπίων στο Θέατρο Pompey) και της άφιξης των γάτων εδώ, αν και κανείς δεν έχει δημιουργήσει ποτέ ουσιαστικό σύνδεσμο μεταξύ αυτών των γεγονότων, είναι μάλλον παράξενο. Ίσως ο Καίσαρας είχε μια ιδιαίτερη συγγένεια για τις γάτες; Ποιός ξέρει.

Πόσες γάτες βρίσκονται στο Torre Argentina;

Ο ακριβής αριθμός των γατών στο Torre Argentina είναι ασαφής. Όταν οι εθελοντές έφθασαν για πρώτη φορά για να αρχίσουν να φροντίζουν τις γάτες στα μέσα της δεκαετίας του 1990, υπολογίζονταν σε λιγότερες από 100 γάτες ανά πάσα στιγμή, αν και κάποιες γάτες κρυβόταν αναμφισβήτητα.

Αυτές τις μέρες, οι εκτιμήσεις βάζουν τον αριθμό των γάτων γύρω στα 250, αν και μπορεί να μετράτε περισσότερα, ανάλογα με την ημέρα που επισκέπτεστε.

Οι ντόπιοι περιγράφουν πολλούς από τους εθελοντές ως "κυρίες γατών", μεμονωμένες, μεγαλύτερες γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους σε ανεπιθύμητες αιλουροειδείς. Εκτός από τη σίτιση των γατών και την παροχή τους με την εταιρεία, ωστόσο, οι κυρίες γάτα της Torre Αργεντινής διευκολύνουν την ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των δαπανηρών spay και ουδέτερη υπηρεσίες, έτσι αυτό σίγουρα δεν είναι θέμα γέλιου.

Πώς να επισκεφθείτε την Αργεντινή Torre

Το Torre Argentina βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Ρώμης, γεγονός που το καθιστά εύκολο να επισκεφθείτε, ανεξάρτητα από το ξενοδοχείο Ρώμη που καλείτε στο σπίτι κατά την επίσκεψή σας στην Αιώνια Πόλη. Η πλησιέστερη στάση του μετρό της Ρώμης είναι Collesseo (Collesseum), αλλά είναι πολύ γρήγορος - μπορείτε να πάρετε ταξί εάν δεν σχεδιάζετε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή με τα πόδια. Εναλλακτικά, αν έχετε κατανοήσει τα ιταλικά, έτσι ώστε το ταλαντούμενο σύστημα λεωφορείων της Ρώμης να μην σας εκφοβίσει, μπορείτε να οδηγήσετε τα περισσότερα λεωφορεία της πόλης στην στάση "Corso Vittorio Emanuele - Argentina".

Οι εθελοντές στο Torre Argentina χρειάζονται πάντα βοήθεια για τη φροντίδα των γατών, οπότε ενώ είναι καλό να έρχεστε μόνο με τη φωτογραφική σας μηχανή και με το χέρι για να πετάξετε τις γάτες, μπορείτε να ασκήσετε σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή τους φέρνοντας τροφή για γάτες ή ακόμα και δωρίζοντας χρήματα για να τους βοηθήσουν στο σημαντικό έργο τους. Αυτά τα ερείπια είναι το κορόιδο της γάτας της Ρώμης, αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι γάτες εδώ μαγειρεύουν για τους σωστούς λόγους.