Πώς μπορώ να ανανεώσω το Αμερικανικό Διαβατήριο μου;

Εάν το διαβατήριό σας εξακολουθεί να είναι έγκυρο ή έχει λήξει τα τελευταία 15 χρόνια, το διαβατήριό σας εκδόθηκε μετά την ηλικία των 16 ετών και ζείτε στις ΗΠΑ, πρέπει να ανανεώσετε με αλληλογραφία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το έντυπο DS-82 (μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη φόρμα ηλεκτρονικά και να το εκτυπώσετε) και να το στείλετε, το σημερινό σας διαβατήριο, μια φωτογραφία διαβατηρίου και το αντίστοιχο τέλος (σήμερα $ 110 για ένα βιβλίο διαβατηρίου και $ 30 για κάρτα διαβατηρίου ):

Κάτοικοι Καλιφόρνιας, Φλόριντα, Ιλινόις, Μινεσότα, Νέα Υόρκη ή Τέξας:

Εθνικό Κέντρο Επεξεργασίας Διαβατηρίων

Ταχυδρομείο Box 640155

Irving, ΤΧ 75064-0155

Κάτοικοι όλων των άλλων αμερικανικών κρατών και του Καναδά:

Εθνικό Κέντρο Επεξεργασίας Διαβατηρίων

Ταχυδρομείο Box 90155

Philadelphia, ΡΑ 19190-0155

Συμβουλή: Τα παιδιά κάτω των 16 ετών και τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών πρέπει να ανανεώσουν τα προσωπικά τους διαβατήρια χρησιμοποιώντας το έντυπο DS-11.

Πώς μπορώ να πάρω γρήγορα το νέο διαβατήριό μου;

Για να επιταχύνετε την επεξεργασία, προσθέστε $ 60 στην αμοιβή ανανέωσης (συν 15,45 δολάρια εάν θέλετε την παράδοση μιας ημέρας), γράψτε το "EXPEDITE" στον φάκελο και στείλτε την αίτησή σας σε:

Εθνικό Κέντρο Επεξεργασίας Διαβατηρίων

Ταχυδρομείο Box 90955

Philadelphia, ΡΑ 19190-0955

Πληρώστε την αμοιβή σας σε κεφάλαια των ΗΠΑ με προσωπική επιταγή ή με εντολή πληρωμής. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο φάκελο για να στείλετε το πακέτο ανανέωσης του διαβατηρίου. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενθαρρύνει τη χρήση μεγαλύτερων φακέλων, όχι φακέλλων μεγέθους γραμματοσήμων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναδιπλώσετε οποιαδήποτε από τις μορφές ή τα έγγραφα που υποβάλλετε.

Επειδή θα στέλνετε το τρέχον διαβατήριό σας μέσω του συστήματος αλληλογραφίας, το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά θερμά να πληρώνετε επιπλέον για την υπηρεσία παρακολούθησης παράδοσης κατά την υποβολή του πακέτου ανανέωσης.

Εάν χρειάζεστε το νέο σας διαβατήριο ακόμα πιο γρήγορα, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για την ανανέωση του διαβατηρίου σε ένα από τα 13 Κέντρα Περιφερειακής Επεξεργασίας.

Για να πραγματοποιήσετε το ραντεβού σας, καλέστε το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Διαβατηρίων στο 1-877-487-2778. Η ημερομηνία αναχώρησής σας πρέπει να είναι μικρότερη των δύο εβδομάδων - τέσσερις εβδομάδες εάν χρειάζεστε επίσης θεώρηση - και πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις για επερχόμενα διεθνή ταξίδια.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για τη ζωή ή το θάνατο, πρέπει να καλέσετε το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Διαβατηρίων 1-877-487-2778 για να κλείσετε ραντεβού.

Τι εάν άλλαξα το όνομά μου;

Μπορείτε ακόμα να ανανεώσετε το Αμερικάνικο διαβατήριό σας με αλληλογραφία, αρκεί να μπορείτε να τεκμηριώσετε την αλλαγή ονόματος. Επισυνάψτε ένα επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου ή της δικαστικής σας απόφασης με τα έντυπα ανανέωσης, το διαβατήριο, τη φωτογραφία και τα τέλη. Αυτό το επικυρωμένο αντίγραφο θα σας αποσταλεί σε ξεχωριστό φάκελο.

Πώς μπορώ να πάρω ένα μεγαλύτερο βιβλίο διαβατηρίων αυτή τη φορά;

Στη φόρμα DS-82, επιλέξτε το πλαίσιο στο πάνω μέρος της σελίδας που αναφέρει: "Βιβλίο 52 σελίδων (μη τυποποιημένο)". Εάν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, να έχετε ένα μεγαλύτερο βιβλίο διαβατηρίου είναι μια καλή ιδέα. Δεν υπάρχει πρόσθετο τέλος για ένα βιβλίο διαβατηρίου 52 σελίδων.

Μπορώ να υποβάλω αίτηση για ανανέωση διαβατηρίου σε πρόσωπο;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανανέωση διαβατηρίου μόνο αν ζείτε εκτός των ΗΠΑ. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, θα πρέπει να μεταβείτε στην τοπική πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ για να ανανεώσετε το τρέχον διαβατήριο σας, εκτός αν ζείτε στον Καναδά.

Καλέστε τη διευκόλυνση αποδοχής του διαβατηρίου σας για να κλείσετε ραντεβού.

Τι γίνεται αν ζω στον Καναδά αλλά κρατώ ένα διαβατήριο των ΗΠΑ;

Οι Αμερικανοί κάτοχοι διαβατηρίου που κατοικούν στον Καναδά θα πρέπει να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους ταχυδρομικώς χρησιμοποιώντας το έντυπο DS-82. Ο έλεγχος πληρωμής πρέπει να είναι σε δολάρια ΗΠΑ και να προέρχεται από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με έδρα τις ΗΠΑ.

Τι θα συμβεί αν ζουν έξω από τις ΗΠΑ; Μπορώ να ανανεώσω το διαβατήριό μου μέσω αλληλογραφίας;

Ισως. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, τα διαβατήρια δεν μπορούν να ταχυδρομηθούν σε διευθύνσεις εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, επομένως θα χρειαστεί να δώσετε μια καλή διεύθυνση αλληλογραφίας και να ρυθμίσετε το διαβατήριο να σας διαβιβαστεί ή να σχεδιάσετε να το παραλάβετε αυτοπροσώπως προξενείο ή πρεσβεία. Θα πρέπει να στείλετε το πακέτο ανανέωσης στην τοπική πρεσβεία ή το προξενείο σας, όχι στη διεύθυνση που αναφέρεται παραπάνω. Σε μερικές χώρες, όπως η Αυστραλία, ίσως μπορείτε να στείλετε ένα πακέτο με το πακέτο ανανέωσης και να σας παραδώσουμε το νέο διαβατήριο στην τοπική σας διεύθυνση.

Συμβουλευτείτε την πρεσβεία ή το προξενείο σας για λεπτομέρειες.

Αν ανανεώνετε αυτοπροσώπως το διαβατήριό σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις διαδικασίες αίτησης διαβατηρίου που έχουν καταρτιστεί από την τοπική πρεσβεία ή το προξενείο των ΗΠΑ. Οι περισσότερες πρεσβείες και προξενεία θα δέχονται μόνο πληρωμές σε μετρητά, αν και μερικές είναι εξοπλισμένες για να διεκπεραιώνουν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες. Οι διαδικασίες διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Ίσως χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού για να υποβάλετε το πακέτο ανανέωσης.

Μπορώ να ζητήσω τη διανυκτέρευση του διαβατηρίου μου;

Ναί. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα στείλει το διαβατήριό σας μέσω μιας διανυκτέρευσης αν συμπεριλάβετε το ποσό των 15,45 δολαρίων με το έντυπο ανανέωσης του διαβατηρίου. Η διανυκτέρευση δεν είναι διαθέσιμη εκτός των ΗΠΑ ή για κάρτες διαβατηρίων ΗΠΑ.

Τι γίνεται με την κάρτα διαβατηρίου των ΗΠΑ;

Η κάρτα διαβατηρίου είναι ένα χρήσιμο ταξιδιωτικό έγγραφο εάν ταξιδεύετε συχνά στις Βερμούδες, την Καραϊβική, το Μεξικό ή τον Καναδά δια ξηράς ή από τη θάλασσα. Εάν διαθέτετε έγκυρο διαβατήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την πρώτη κάρτα διαβατηρίου σας μέσω αλληλογραφίας σαν να ήταν ανανέωση επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταχωρίσει τα στοιχεία σας. Μπορείτε να κρατήσετε ταυτόχρονα ένα βιβλίο διαβατηρίου και μια κάρτα διαβατηρίου. Πρέπει να ανανεώσετε τις κάρτες διαβατηρίου μέσω ταχυδρομείου.