Μεθοριακές διαβάσεις στην Κεντρική Αμερική

Οι διασταυρώσεις των συνόρων της Κεντρικής Αμερικής μπορεί να είναι γρήγορες και εύκολες, ή μείζονος κεφαλαλγίας. Αλλά είναι απαραίτητο μέρος του ταξιδιού μέσω της Κεντρικής Αμερικής (εκτός αν πετάτε μεταξύ χωρών, αλλά τότε θα πρέπει να ασχοληθείτε με τα αεροδρόμια ούτως ή άλλως). Τα ακόλουθα είναι τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης των συνόρων μεταξύ των χωρών της Κεντρικής Αμερικής.

Συμβουλές

Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας είναι ενημερωμένο και ότι είστε έτοιμοι να πληρώσετε εισιτήρια και τέλη εξόδου. Προετοιμάστε να έχετε χάσει από τους ανθρώπους που κυματίζουν στοίβες νόμισμα στο πρόσωπό σας.

Φέρτε κάτι για να διαβάσετε - οι χρόνοι αναμονής μπορεί να κυμαίνονται από λεπτά έως ώρες.

Μπελίζε

Το Μπελίζ και το Μεξικό
Η διέλευση των συνόρων Μπελίζ - Μεξικό είναι μεταξύ Santa Elena, Μπελίζ (κοντά στο Corozal) και Chetumal, Μεξικό. Υπάρχει μια δεύτερη, λιγότερο χρησιμοποιημένη συνοριακή διέλευση μεταξύ La Unión και Blue Creek, Μπελίζ (34 μίλια από το Orange Walk).

Το Μπελίζ και η Γουατεμάλα
Η διέλευση των συνόρων Μπελίζ - Γουατεμάλα είναι μεταξύ του Benque Viejo del Carmen στην περιοχή Cayo του Μπελίζ και του Melchor de Mencos της Γουατεμάλας.

Συνοριακές διαβάσεις στη Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα και το Μεξικό
Τα κύρια σημεία διέλευσης των συνόρων Γουατεμάλα - Μεξικό είναι στο Ciudad Hidalgo και στο Talismán (και τα δύο κοντά στην Tapachula, Μεξικό). και μεταξύ Comitán, Μεξικού και Huehuetenango, Γουατεμάλα στην Παναμερικανική εθνική οδό.

Η Γουατεμάλα και το Μπελίζ
Η συνοριακή διέλευση της Γουατεμάλας - Μπελίζ είναι μεταξύ του Melchor de Mencos, της Γουατεμάλας και του Benque Viejo del Carmen στην περιοχή Cayo του Μπελίζ.

Η Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ
Υπάρχουν τέσσερα συνοριακά σημεία διέλευσης της Γουατεμάλας - Ελ Σαλβαδόρ: La Hachadura και Ciudad Pedro de Alvarado. Chinamas και Valle Nuevo. Anguiatú; και το San Cristóbal στην Παναμερικανική εθνική οδό.

Τα σύνορα της Γουατεμάλας και της Ονδούρας
Υπάρχουν τρία κύρια σύνορα της Γουατεμάλας - Ονδούρας: Corinto, μεταξύ Puerto Barrios, Γουατεμάλα και Ομόα, Ονδούρα. Agua Caliente, μεταξύ Esquipulas, Γουατεμάλα και Nueva Ocotepeque, Ονδούρα. και El Florido, μεταξύ της Chiquimula, της Γουατεμάλας και του Copan Ruinas, της Ονδούρας.

Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ και η Γουατεμάλα
Υπάρχουν τέσσερα σημεία διέλευσης των συνόρων του Ελ Σαλβαδόρ - Γουατεμάλα: La Hachadura και Ciudad Pedro de Alvarado. Chinamas και Valle Nuevo. Anguiatú; και το San Cristóbal στην Παναμερικανική εθνική οδό.

Τα σύνορα του Ελ Σαλβαδόρ και της Ονδούρας
Τα σημεία διέλευσης των συνόρων του Ελ Σαλβαδόρ - Ονδούρα βρίσκονται στο El Poy και στο El Amatillo.

Οριζόντιες διαβάσεις στην Ονδούρα

Η Ονδούρα και η Γουατεμάλα
Υπάρχουν τρεις κύριες συνοριακές διελεύσεις Γουατεμάλα - Ονδούρα: Corinto, μεταξύ Omoa, Ονδούρας και Πουέρτο Μπάρυο, Γουατεμάλα. Agua Caliente, μεταξύ Nueva Ocotepeque, Ονδούρας και Esquipulas, Γουατεμάλα. και το El Florido, μεταξύ Copan Ruinas, Ονδούρας και Chiquimula της Γουατεμάλας.

Η ονδούρα της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ
Τα σύνορα της Ονδούρας - Ελ Σαλβαδόρ βρίσκονται στο El Poy και στο El Amatillo.

Η Ονδούρα και η Νικαράγουα
Υπάρχουν τέσσερις συνοριακές διελεύσεις της Ονδούρας - Νικαράγουα: στο Λας Μάνος στην Παναμερικανική εθνική οδό, το Guasaule, το La Fraternidad / El Espino και στο Leimus στην περιοχή της Καραϊβικής της Νικαράγουας Μοσχίου.

Συνοριακές διαβάσεις στη Νικαράγουα

Τα σύνορα της Νικαράγουας και της Ονδούρας
Υπάρχουν τέσσερις συνοριακές διαβάσεις στη Νικαράγουα - Ονδούρα: στο Λας Μάνος στην Παναμερικανική Οδό, στο Γκουασάλε, στο La Fraternidad / El Espino και στο Leimus στην περιοχή της Καραϊβικής της Νικαράγουας Μοσχίτιδα.

Τα σύνορα της Νικαράγουας και της Κόστα Ρίκα
Το κύριο σημείο διέλευσης των συνόρων Νικαράγουα - Κόστα Ρίκα είναι στο Peñas Blancas. Υπάρχει μια δεύτερη διέλευση των συνόρων Νικαράγουα - Κόστα Ρίκα μεταξύ Los Chiles, Κόστα Ρίκα και Σαν Κάρλος, Νικαράγουα, η οποία χρησιμοποιείται λιγότερο από τους ταξιδιώτες.

Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα και η Νικαράγουα
Η πρωτεύουσα διέλευση των συνόρων Κόστα Ρίκα και Νικαράγουα βρίσκεται στο Peñas Blancas. Υπάρχει ένα άλλο σημείο διέλευσης των συνόρων μεταξύ Los Chiles, Κόστα Ρίκα και Σαν Κάρλος, Νικαράγουα.

Η Κόστα Ρίκα και το Παναμά
Υπάρχουν τρία σημεία διέλευσης μεταξύ της Κόστα Ρίκα και του Παναμά: Paso Canoas και Rio Sereno στην πλευρά του Ειρηνικού και Sixaola / Guabito στην πλευρά της Καραϊβικής. Οι ταξιδιώτες που περιμένουν από το Σαν Χοσέ στην Πόλη του Παναμά θα χρησιμοποιήσουν πιθανώς το Paso Canoas (το πιο πολυσύχναστο σημείο διέλευσης), ενώ οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς ή από το Bocas del Toro θα χρησιμοποιήσουν το Sixaola / Guabito.

Πέρασμα στα σύνορα του Παναμά

Το σύνορο του Παναμά και της Κόστα Ρίκα
Υπάρχουν τρεις συνοριακές διαβάσεις μεταξύ του Παναμά και της Κόστα Ρίκα: Paso Canoas και Rio Sereno στον Ειρηνικό, και της Sixaola / Guabito στην Καραϊβική. Αν ταξιδεύετε ανάμεσα στο Σαν Χοσέ και την Πόλη του Παναμά, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε το Paso Canoas (το πιο πολυσύχναστο σημείο διέλευσης), ενώ οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς ή από το Bocas del Toro θα χρησιμοποιήσουν το Sixaola / Guabito.

Το σύνορο του Παναμά και της Κολομβίας
Δεν υπάρχουν πραγματικοί δρόμοι που συνδέουν τον Παναμά με την Κολομβία, λόγω του αδιαπέρατου τροπικού δάσους που αποτελεί το Darien Gap του Παναμά. Οι ταξιδιώτες που επιδιώκουν να περάσουν τα σύνορα του Παναμά - Κολομβίας πρέπει να το κάνουν με πλοίο ή με αεροπλάνο.