Συμβουλές για γρήγορη μετάβαση στο τελωνείο

Καθώς η περιπέτεια σας περιπλέκεται και ταξιδεύετε στο σπίτι σας, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα έντυπο τελωνειακής διασάφησης, το πρώτο βήμα για να ολοκληρώσετε την επιθεώρηση διαβατηρίων Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας και συνέντευξη με έναν τελωνειακό υπάλληλο. (Εάν ταξιδεύετε σε διεθνή σύνορα, δεν θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τη φόρμα, αλλά θα πρέπει να πείτε σε έναν τελωνειακό υπάλληλο τι αγόρασα όταν βγήκατε εκτός της χώρας.)

Όταν φτάσετε στο Passport Control ή στα διεθνή σύνορα, ένας υπάλληλος Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων θα εξετάσει το έντυπο δήλωσης, θα εξετάσει το διαβατήριό σας και θα σας ρωτήσει για το ταξίδι σας και για τα αντικείμενα που επιστρέφετε μαζί σας.

Αν σχεδιάζετε μπροστά σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην ομαλή ροή της τελωνειακής επιθεώρησης. Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μας για γρήγορη εκκαθάριση των τελωνείων.

Διατηρήστε τη λίστα συσκευασιών σας

Το πρώτο βήμα για να καθορίσετε ποια στοιχεία θα δηλώσετε είναι να καταγράψετε όλα τα πράγματα που έχετε φέρει μαζί σας από το σπίτι. Αυτή η λίστα συσκευασίας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τη βαλίτσα σας στην αρχή του ταξιδιού σας, αλλά και θα σας βοηθήσει όταν φτάσετε ο χρόνος για να συμπληρώσετε τη φόρμα δήλωσης.

Γνωρίστε τους κανόνες

Κάθε χώρα έχει διαφορετικούς τελωνειακούς κανονισμούς. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε αυτούς τους κανόνες πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ώστε να γνωρίζετε ποια στοιχεία δεν μπορείτε να επαναφέρετε. Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα, παρέχουν όλες τις τελωνειακές πληροφορίες στους ταξιδιώτες στις ιστοσελίδες τους.

Εγγραφή αξιόλογων στοιχείων

Μπορείτε να καταχωρίσετε στοιχεία υψηλής αξίας, όπως κάμερες, φορητούς υπολογιστές και ρολόγια, με την τελωνειακή υπηρεσία της χώρας σας πριν ταξιδέψετε. Λαμβάνοντας αυτό το βήμα θα βοηθήσετε τους αξιωματικούς των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων να αποδείξουν την κυριότητα αυτών των αντικειμένων και να σας εξοικονομήσουν χρόνο και προβλήματα όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Αποθήκευση παραστατικών

Φέρτε μαζί σας έναν φάκελο ή μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ για την αποθήκευση παραλαβής. Κάθε φορά που αγοράζετε κάτι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, τοποθετήστε την απόδειξη στο φάκελο ή την τσάντα σας. Όταν έρθει η ώρα για να συμπληρώσετε τη φόρμα δήλωσης, θα έχετε ένα πρακτικό αρχείο των αγορών σας.

Αποφύγετε αγροκτήματα και αγροτικές περιοχές ενώ ταξιδεύετε

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι επιφορτίζονται με την πρόληψη της εισόδου γεωργικών επιβλαβών οργανισμών στη χώρα. Κάθε ταξιδιώτης που έχει επισκεφθεί ένα αγρόκτημα ή ένα γεωργικό σταθμό μπορεί να υποβληθεί σε πρόσθετο έλεγχο, απολύμανση παπουτσιών και άλλα προληπτικά μέτρα. Αν είναι δυνατόν, παραλείψτε την περιήγηση σε αγρόκτημα κατσικίσιας και εξοικονομήστε χρόνο και προβλήματα όταν περνάτε από τα τελωνεία.

Αφήστε τα αντικείμενα τροφίμων πίσω

Η δοκιμή νέων τροφίμων είναι μέρος της διασκέδασης των διεθνών ταξιδιών. Ωστόσο, πολλές χώρες περιορίζουν τις εισαγωγές φρούτων, λαχανικών και προϊόντων κρέατος. Φάτε τα τρόφιμα που αγοράσατε στο ταξίδι σας προτού επισκεφθείτε το αεροδρόμιο.

Συσκευασία προσεκτικά για το ταξίδι επιστροφής σας

Αν είναι δυνατόν, συσκευάστε όλα τα αντικείμενα που αγοράσατε στο ταξίδι σας σε ένα ή δύο μέρη. Αυτό θα σας διευκολύνει να τα βρείτε αν ο τελωνειακός υπάλληλος ζητήσει να τα δείτε. Φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να τοποθετείτε πολύτιμα αντικείμενα στις αποσκευές σας.

Αντ 'αυτού, συσκευάστε τα στην τσάντα μεταφοράς για να μπορείτε να τα κρατάτε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Δηλώστε τα πάντα

Πρέπει να δηλώσετε όλα τα αντικείμενα που φέρνετε μαζί σας από τα ταξίδια σας, είτε τα έχετε αγοράσει μόνοι σας, είτε ως δώρα είτε για μεταπώληση. Αυτό περιλαμβάνει αγορές σε αφορολόγητα και αφορολόγητα καταστήματα. Πρέπει επίσης να δηλώσετε τα στοιχεία που σας δόθηκαν ή κληρονομήσατε. Πρέπει επίσης να δηλωθούν μεταβολές, όπως η προσαρμογή και οι επισκευές σε αντικείμενα που έχετε τραβήξει μαζί σας στο ταξίδι σας. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι μπορούν να κατασχέσουν τα στοιχεία που έχετε φέρει μαζί σας, αλλά δεν δηλώσατε και ενδέχεται να σας επιβληθεί πρόστιμο εάν προσπαθήσετε σκόπιμα να φέρετε περιορισμένα αντικείμενα στη χώρα σας. Θα πρέπει να καταβάλετε τελωνειακούς δασμούς και φόρους στα αντικείμενα που επιστρέφετε μαζί σας εάν η συνολική αξία τους υπερβαίνει το τελωνειακό σας επίδομα.

Η κατώτατη γραμμή

Ενώ η μετάβαση στο τελωνείο είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που δαπανούν με τον τελωνειακό υπάλληλο.

Η διέλευση από τα τελωνεία δεν θα είναι επώδυνη, υπό την προϋπόθεση ότι σχεδιάζετε και προετοιμαστείτε για την τελωνειακή σας συνέντευξη.