Οδηγός διαπραγμάτευσης στις αγορές και καταστήματα του Χονγκ Κονγκ

Η διαπραγμάτευση στο Χονγκ Κονγκ είναι απαραίτητη αν θέλετε να πάρετε την πραγματική τιμή για την αγορά σας. Μερικοί άνθρωποι είναι φυσικά νευρικοί για να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν, ειδικά όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους αμμώδεις βετεράνους που καταφέρνουν τα καταστήματα και τις αγορές του Χονγκ Κονγκ. Παρακάτω υπάρχουν μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους κανόνες και την εθιμοτυπία των διαπραγματεύσεων στο Χονγκ Κονγκ και ελπίζουμε να σας φέρουμε άνετα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρακάτω κανόνες απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε εκείνους που ψωνίζουν στις πολλές αγορές του Χονγκ Κονγκ , αν και οι περισσότεροι κανόνες λειτουργούν επίσης για τα μικρότερα καταστήματα.

Κανόνας # 1: Ξεκινήστε με χαμηλή τιμή

Ο καθένας και ο σκύλος του έχουν μια άποψη για το πόσο κάτω από την τιμή αυτοκόλλητου πρέπει να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις σας. 20%, 30%, 40%, 50%. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σκληρή και γρήγορη φιγούρα. Εξαρτάται από την τιμή αυτού που προσπαθείτε να αγοράσετε. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο χαμηλότερο θα πρέπει να ξεκινήσετε. Οι περισσότεροι Χονγκ Κονγκέρ ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις τους κάπου μεταξύ 30% και 40%. Ο καλύτερος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ είναι ότι πραγματικά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε πολύ χαμηλά.

Κανόνας # 2: Γνωρίστε το προϊόν σας

Αν αγοράζετε μόνο μπιχλιμπίδια ή αναμνηστικά, αυτό δεν ισχύει, αλλά για όσους αγοράζουν μεγαλύτερα είδη εισιτηρίων, πρέπει να ξέρετε πόσο κοστίζει το στοιχείο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ηλεκτρικά είδη και τον φωτογραφικό εξοπλισμό. Οι ταλαντούχοι έμποροι του Χονγκ Κονγκ είναι παλιότεροι κύριοι στο να σας κάνουν να νομίζετε ότι έχετε μια συμφωνία, όταν στην πραγματικότητα πληρώσατε περισσότερο από ότι το στοιχείο θα σας κοστίσει στο σπίτι. Θα πρέπει να τιμολογήσετε το στοιχείο στο διαδίκτυο ή στο σπίτι.

Κανόνας # 3: Μην πιστεύετε στον πωλητή

Υποθέστε ότι ο πωλητής ψέματα για τα πάντα. Εάν αγοράζετε ένα κομμάτι Jade με τιμές $ 5 και ο πωλητής λέει ότι είναι πραγματικός, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας, δεν είναι. Οι πωλητές του Χονγκ Κονγκ θα σας γυρίσουν έναν ιστό ιστοριών για να σας κάνουν να αγοράσετε το προϊόν τους. Αυτή η αντίκα σκακιέρα για μόλις $ 10 - έκανε χθες στο Shenzhen .

Κανόνας # 4: Το περπάτημα μακριά

Εάν εσείς και ο πωλητής έχετε φτάσει σε αδιέξοδο και δεν είστε ακόμα ικανοποιημένοι με την τιμή, ίσως είναι καιρός να φύγετε. Ενημερώστε τον πωλητή για την τελική σας τιμή και στη συνέχεια αργά με τα πόδια, αυτό δίνει στον πωλητή χρόνο να αλλάξει γνώμη και να σας καλέσει πίσω, κάτι που συχνά θα το κάνουν. Αν το περπάτημα δεν λειτουργεί, μην επιστρέψετε στο περίπτερο, καθώς ο πωλητής είναι τώρα σταθερά στο κάθισμα οδήγησης, όταν πρόκειται να υπαγορεύσει την τιμή.

Κανόνας # 5: Μην πάρετε τσάι

Αν ο πωλητής σας προσφέρει τσάι, δεν είναι γενικά καλή ιδέα να δεχτείτε. Ο πωλητής απλώς προσπαθεί να δώσει τον εαυτό του περισσότερο χρόνο να σας φορέσει. Θέλει να τον σκεφτείτε ως φίλο σας, ώστε να είναι πιο δύσκολο να διαπραγματευτείτε αποτελεσματικά.

Κανόνας # 6: Πληρωμή στο τοπικό νόμισμα

Μπορεί να συσκευάζετε κιλά ή δολάρια και ο πωλητής θα σας προσφέρει προσφορά για να τα βγάλετε από τα χέρια σας με μια πολύ καλή συναλλαγματική ισοτιμία, μην αποδέχεστε. Θα έχετε, στην καλύτερη περίπτωση, μια πολύ κακή συναλλαγματική ισοτιμία, στη χειρότερη περίπτωση, θα εξαλειφθεί εντελώς. Χρησιμοποιείτε πάντα HK $.

Κανόνας # 7: Φόρεμα κάτω

Δεν χρειάζεται να φορέσετε σαν να κοιμάστε σκληρά για την περασμένη εβδομάδα, αλλά βάλσαμο με μια τσάντα Gucci, γυαλιά ηλίου D & G και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είναι όλα ενδείξεις στον πωλητή ότι έχετε περισσότερα χρήματα από την αίσθηση.

Φορέστε απλά.

Κανόνας # 8; Μην προσπαθήστε και διαπραγματευτείτε σε εμπορικά κέντρα

Τα μεγάλα καταστήματα και τα καταστήματα αλυσίδας δεν διαπραγματεύονται και όπως εσείς δεν θα προσπαθήσετε να πάρετε κάποια χρήματα χτυπημένα στο Best Buy πίσω στο σπίτι, δεν πρέπει να προσπαθήσετε εδώ ούτε. Τα μικρότερα μαγαζιά μαμά και ποπ θα προσφέρουν εκπτώσεις, αν και δεν θα είναι κοντά σε τόσο μεγάλες όσο οι αγορές. Αναζητήστε το μέγιστο από 15% έως 20%.