Το ροζ δελφίνι: Βλέποντας τη θαλάσσια άγρια ​​φύση του Χονγκ Κονγκ

Η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες αρκετούς τρόπους να δουν το ροζ δελφίνι, μια από τις μασκότ του Χονγκ Κονγκ , καθώς και πολλές περιηγήσεις για να παρατηρήσουν αυτό το πλάσμα στο φυσικό του περιβάλλον στις κοντινές θάλασσες της Νότιας Κίνας.

Τεχνικά, το ροζ δελφίνι είναι ένα είδος γνωστό ως το κινεζικό λευκό δελφίνι, αλλά το πλάσμα πήρε το όνομά του από τα ροζ σημεία στο δέρμα του και αργότερα υιοθετήθηκε ως μασκότ της πόλης λόγω του μεγάλου πληθυσμού του κοντά στο Χονγκ Κονγκ.

Παρόλο που δεν υπάρχει οριστική επιστημονική εξήγηση για την ροζ εμφάνιση του δελφινιού, πιστεύεται ότι το ροζ χρώμα του κοκκινίσματος προκαλείται από το ζώο που προσπαθεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος του, αν και η έλλειψη φυσικών θηρευτών όπως οι καρχαρίες στην περιοχή σημαίνει ότι μπορεί επίσης να έχουν ρίξει φυσικό γκρίζο καμουφλάζ.

Πού να δείτε τα ροζ δελφίνια

Το φυσικό περιβάλλον του ροζ δελφινιού είναι οι εκβολές του ποταμού Περλ, με τις μεγαλύτερες ομάδες να συγκεντρώνονται γύρω από το νησί Lantau και τον Peng Chau . Το καλύτερο στοίχημά σας για να δείτε τα πλάσματα κοντά είναι Dolphinwatch, μια οιονεί περιβαλλοντική ομάδα περιοδεία που προσφέρει τακτικά ταξίδια με βάρκα στο Lantau και 96% ποσοστό επιτυχίας στις παρατηρήσεις. Η ομάδα προσφέρει 3 εκδρομές την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή) και αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα δελφίνι στο ταξίδι σας, μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στο επόμενο διαθέσιμο ταξίδι.

Ενώ τα δελφίνια είναι πραγματικά ένα μεγαλοπρεπές θέαμα για να δείτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν θα πάρετε μια εμφάνιση επιπέδου Seaworld ή απόδοσης από αυτά τα άγρια ​​ζώα.

Επίσης, λόγω των περιορισμένων αριθμών και του οικοτουρισμού στην περιοχή, οι παρατηρήσεις τείνουν να είναι ασυνήθιστες και σύντομες - σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του World Wildlife Fund (WWF), υπάρχουν περίπου 1000 δελφίνια σε όλες τις εκβολές του ποταμού Περλ.

Η περιοδεία διαρκεί περίπου τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να δείτε τα δελφίνια για μερικά λεπτά.

Εντούτοις, αξίζει την προσπάθεια, καθώς τα φυσικά και ανθρωπογενή αξιοθέατα γύρω από το Χονγκ Κονγκ και τις εκβολές του ποταμού Περλ είναι πανέμορφα από μόνα τους. Φροντίστε να φέρετε μια φωτογραφική μηχανή και να επιλέξετε μια μέρα που δεν είναι πολύ νεφοκάλυψη για να βγείτε στο νερό.

Η επιβλαβής επίδραση των περιηγήσεων στα ροζ δελφίνια

Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην παρακμή του ροζ δελφινιού είναι η απώλεια βιότοπου, που προκαλείται κυρίως από το έργο του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ , τη ρύπανση στο Δέλτα του ποταμού Περλ και τη μεγάλη ποσότητα ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από το Χονγκ Κονγκ, είναι επίσης προβληματικές για τους πληθυσμούς δελφινιών.

Το WWF Hong Kong δεν υποστηρίζει Dolphinwatch ή άλλες εκδρομές για να δείτε τα ροζ δελφίνια, αλλά η Dolphinwatch υποστηρίζει ότι ακολουθεί όλες τις βέλτιστες πρακτικές για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών της στο βιότοπο των δελφινιών και ότι οι περιηγήσεις της αποτελούν μόνο ένα κλάσμα της ναυτιλίας στην περιοχή.

Υποστηρίζει επίσης ότι η συνειδητοποίηση που εγείρει για τη δυστυχία των ροζ δελφινιών (μια διάλεξη που ασχολείται με κάθε περιοδεία) αντισταθμίζει την αρνητική επίδραση των περιηγήσεών της. Το Dolphinwatch επίσης δωρίζει χρήματα από τις εκδρομές στους Φίλους της Γης και ενεργά φιλανθρωπικά ιδρύματα για τη διατήρηση των ροζ δελφινιών. Αν θέλετε να δείτε τα δελφίνια, το Dolphinwatch προσφέρει την πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδρομή.