Πράγματα που πρέπει να κάνετε και πού να μείνετε στο Hilo στο μεγάλο νησί της Χαβάης

Το Hilo είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για επίσκεψη στη Χαβάη. Διαθέτει μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα στη Χαβάη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πράγματα που κάνουν τον Hilo και την γύρω περιοχή τόσο ξεχωριστό.

Hilo Town

Τα φωτεινά, όμορφα ανακαινισμένα ντουλάπια και τα γυψοκονιάματα κοντά στην παραλία προσφέρουν καταστήματα λουλουδιών και αντίκες, μπουτίκ με τις δημιουργίες των τοπικών σχεδιαστών φθοράς aloha, εξωτικά εθνοτικά εστιατόρια και διασκεδαστικά εστιατόρια τρυπών με τα αγαπημένα πιάτα της Χαβάης.

Μια ζωντανή αγορά αγροτών προσφέρει εξωτικά φρούτα, Χαβάη καφέδες και λαχανικά, καθώς και τοπικές βιοτεχνίες, όλα σε εξαιρετικές τιμές - ακόμα και μασάζ.

Πολιτιστικό κέντρο της Ανατολικής Χαβάης και άλλα μουσεία

Το πολιτιστικό κέντρο της Ανατολικής Χαβάης διαθέτει πάντα ενδιαφέροντα εκθέματα από τοπικούς καλλιτέχνες.

Το Ειρηνικό Μουσείο Τσουνάμι λέει τις δραματικές ιστορίες των τσουνάμι του 1946 και του 1960 που έπληξαν τον Χίλο και την υπόλοιπη Χαβάη.

Το Μουσείο Lyman και το Mission House παρουσιάζουν έργα της Χαβάης και συλλογές φυσικής ιστορίας σε ένα σπίτι που χτίστηκε το 1839 από Αμερικανούς Χριστιανούς ιεραπόστολους.

Κέντρο αστρονομίας της Imiloa

Το Κέντρο Αστρονομίας της Imiloa διαθέτει εκπληκτικές εκδηλώσεις στο πλανητάριο και αξιοσημείωτα εκθέματα που εξηγούν (στα αγγλικά και στη Χαβάη) τη σημασία των αστεριών στους αρχαίους Πολυνησιακούς ταξιδιώτες που ανακάλυψαν πρώτα αυτά τα νησιά.

Κέντρο Ανακάλυψης Mokupapapa

Οι διαδραστικές εμφανίσεις στο Mokupapapa Discovery Center ανοίγουν ένα παράθυρο στο Εθνικό Μνημείο Papahanaumokuakea Marine στα απομακρυσμένα νησιά της Βορείου Χαβάης.

Το μνημείο είναι η δεύτερη περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της Χαβάης (ο μόνος άλλος είναι το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης , ακριβώς πάνω από το λόφο από την πόλη Hilo).

Το Hilo δεν αποτελεί «τουριστική πόλη» - αλλά υπάρχει αρκετός για να το κάνει ένας επισκέπτης. Πρόκειται για μια αυθεντική κοινότητα της οποίας οι φιλικοί μακροχρόνιοι κάτοικοι επιστρέφουν γενιές σε εργαζόμενους σε φυτείες ζάχαρης που ήταν μετανάστες κυρίως από την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Πύλη στην Ανατολική Χαβάη

Το Hilo είναι η πύλη σε όλη την ανατολική Χαβάη, έναν παραδεισένιο παραδεισένιο παράδεισο που εκτείνεται μερικές φορές από την απομονωμένη χερσόνησο Ka Lae - το νοτιότερο σημείο των ΗΠΑ και ένα Εθνικό Ιστορικό Έμβλημα - όπου οι Πολυνησιανοί που ωοτοκούνταν στην ξηρά στη Χαβάη. στο εθνικό πάρκο ηφαίστειων της Χαβάης, όπου το ηφαίστειο Kilauea ξεσπάει από το 1983. στις αστραφτερές ζούγκλες που πέφτουν προς την ακτή της Πούνας, όπου οι λίμνες που έχουν θερμανθεί με λάβα και οι καθαρές παρυφές φατρώνουν την ακτή.

Αυτή η διαφορετική περιοχή είναι επίσης όπου θα βρείτε τον ζωολογικό κήπο Pana'ewa Rainforest, τον μοναδικό ζωολογικό κήπο τροπικών δασών στις ΗΠΑ (είναι δωρεάν!) Και το μοναδικό οινοποιείο στο νησί της Χαβάης, το οινοποιείο Volcano.

Η ανατολική Χαβάη συνεχίζει τη σύνοδο κορυφής του Mauna Kea, το ψηλότερο βουνό του κόσμου (που μετράται από τη βάση του κάτω από τη θάλασσα) και κατά μήκος της ακτής Hamakua, όπου ασημένιοι καταρράκτες, πλούσιοι βοτανικοί κήποι και παλιές πόλεις ζαχαροπλαστικής οδηγούν στην ωμή ομορφιά της κοιλάδας Waipio .

Μέσα σε αυτό το τεράστιο, ποικίλο τοπίο, οι πνευματικοί ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν από ένα μενού περιπέτειων ή να δημιουργήσουν τη δική τους, είτε με τα πόδια, στο νερό, στον αέρα, σε μια γραμμή με φερμουάρ, με άλογο, πίσω από τον τροχό, πίνακα - ή όλα τα παραπάνω.

Μια μεγάλη εταιρεία για να ελέγξετε έξω είναι KapohoKine Adventures, με έδρα το Hilo, το οποίο προσφέρει πολλές συναρπαστικές εκδρομές.

Μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση του νησιού της Ανατολικής Χαβάης σε μόλις δύο ή τρεις ημέρες, αλλά μια εβδομάδα θα μπορούσε εύκολα να γεμίσει με συναρπαστική διασκέδαση.

Hilo Lodging

Αντί για τα μεγάλα θέρετρα πέντε αστέρων, η περιοχή Hilo προσφέρει μια ποικιλία από εξαιρετικά πανδοχεία, ξενώνες bed & breakfast, ξενώνες και καλά οικογενειακά ξενοδοχεία, καθώς και άνετες καμπίνες και κάμπινγκ. Αυτό που η πόλη Hilo και οι απομακρυσμένες περιοχές δεν είναι εν μέρει αυτό που κάνει την περιοχή τόσο ελκυστική.

Δύο από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία είναι το Hilo Hawaiian Hotel και το Hilo Naniloa Hotel, και τα δύο βρίσκονται στο Banyan Drive, δίπλα στο πάρκο Kapiolani και σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με το κέντρο της πόλης.

Ελέγξτε τιμές για ξενοδοχεία Hilo και άλλα καταλύματα με TripAdvisor.

Γρήγορα γεγονότα της Ανατολικής Χαβάης

Παραλίες και δραστηριότητες στον ωκεανό

Δεν υπάρχουν ευρείες παραλίες με λευκή άμμο στην ανατολική Χαβάη, αλλά κανείς δεν φαίνεται να τους λείπει. Οι ντόπιοι των νήσων Hilo συρρέουν στους μικρούς όρμους και τα παραλιακά πάρκα κατά μήκος της λεωφόρου Kalanianaole στο Keaukaha για πικ-νικ, κολύμβηση με αναπνευστήρα και εκτόξευση στην πισίνα.

Πιο έξω, γύρω από την Ανατολική Χαβάη, υπάρχουν μαύρες παραλίες άμμου και μυστικές κηλίδες για αναπνευστήρα για να εξερευνήσετε κατά μήκος των δραματικών ακτών της ακτής Hamakua και της ακτής Puna.