Αγορά του Kensington του Τορόντο: Ο πλήρης οδηγός

Ορίστηκε ως εθνικός ιστορικός τόπος του Καναδά το 2005, η αγορά Kensington είναι μία από τις παλαιότερες και πιο ποικίλες γειτονιές στο Τορόντο - και επίσης ένα από τα πιο ζωντανά της. Η γειτονιά δεν είναι τόσο παραδοσιακή "αγορά", αλλά και μια εκλεκτική συλλογή καφέ, εστιατορίων, vintage καταστήματα, μπαρ και ειδικών καταστημάτων τροφίμων που πωλούν τα πάντα, από το τυρί και τα μπαχαρικά μέχρι το φρεσκοψημένο ψωμί και την παραγωγή.

Η γειτονιά είναι ένας μικρόκοσμος του πολυπολιτισμικού πληθυσμού του Τορόντου και ένας χώρος που αντιπροσωπεύει κάτι που κάνει την πόλη τόσο ξεχωριστή. Το Kensington Market είναι ένας τόπος που μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά και ξανά, βρίσκοντας πάντα κάτι καινούργιο για να εξερευνήσετε κάτω από τα δρομάκια, τα graffitied σοκάκια και τη συνεχώς μεταβαλλόμενη σειρά καταστημάτων που στεγάζονται σε παλιά βικτοριανά σπίτια.

Μια επίσκεψη στο Kensington Market μπορεί να αισθάνεται συντριπτική όταν φτάσετε για πρώτη φορά, αλλά μόλις μπείτε στη ροή της γειτονιάς, είναι εύκολο να περάσετε ώρες εδώ. Είτε δεν είχατε ποτέ ή απλά χρειάζεστε μια ανανέωση, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στο Kensington Market του Τορόντο.

Ιστορία της αγοράς

Η περιοχή που είναι σήμερα Kensington Market αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1815 από τον George Taylor Denison στις αρχές του 1800. Το κτήμα Denison χωρίστηκε σε οικόπεδα και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1880, ιρλανδοί, βρετανοί και σκωτσέζοι μετανάστες έχτισαν σπίτια στην ιδιοκτησία.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, το Κένσινγκτον είδε μια εισροή Εβραίων μεταναστών, κυρίως από τη Ρωσία και την ανατολική και νότια κεντρική Ευρώπη. Η περιοχή ήταν τότε γνωστή ως Εβραϊκή Αγορά. Αρχίζοντας από τη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του '60, οι μετανάστες της αγοράς Kensington από χώρες του κόσμου κατέστησαν την περιοχή ακόμα πιο ποικιλόμορφη - μια παράδοση που συνεχίστηκε με τα χρόνια.

Η αγορά έχει καταφέρει να αποτρέψει την εξευγενισμό σε κάποιο βαθμό, διατηρώντας τη μοναδική της προσωπικότητα και κάνοντάς την ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.

Τοποθεσία και πότε θα επισκεφθείτε

Η αγορά Kensington βρίσκεται δυτικά της περιοχής της πόλης και η περιοχή συνορεύει με τις οδούς Bathurst, Dundas Street, College Street και Spadina Avenue και απλώνεται σε μερικές άλλες οδούς με κέντρο τον Augusta, το Baldwin και το Kensington. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη με δημόσια συγκοινωνία

Από τη γραμμή Bloor-Danforth, έξοδος στη Spadina και πάρτε το 510 Spadina Streetcar νότια στο Nassau. Βγείτε και συνεχίστε νότια στο Baldwin και πηγαίνετε δεξιά. Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο St. Patrick στο Πανεπιστήμιο-Spadina Line. Αν βρίσκεστε στη γραμμή Yonge Street θα πρέπει να βγείτε από το Dundas. Από κάθε σταθμό μπορείτε να κόψετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου περπατήματος περνώντας το 505 Dundas Street West Street αυτοκίνητο προς τα δυτικά προς τη λεωφόρο Spadina. Βγείτε από το τραμ και συνεχίστε ένα τετράγωνο πιο δυτικά στη λεωφόρο Kensington και πηγαίνετε δεξιά.

Τι να φάτε και να πίνετε

Υπάρχει μια καταπληκτική σειρά από μέρη για φαγητό και ποτό στην αγορά Kensington, αν ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ, takeout, ή ένα sit-down γεύμα. Επιπλέον, λόγω της πολυπολιτισμικής ατμόσφαιρας της περιοχής, μπορείτε να πάρετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος φαγητού εδώ, από το Μεξικάνικο και το Ιταλικό έως το Σαλβαδόρ και το Πορτογαλικό.

Αυτό είναι ένα μέρος που θέλετε να φέρετε την όρεξή σας και σίγουρα δεν θα αφήσετε πεινασμένους ή διψασμένους.

Φαγητό : Αποθηκεύστε τα μπαγκέτες του Μόντρεαλ στο Nu Bügel, χαλαρώστε σε μερικές από τις καλύτερες tacos της πόλης στις Επτά Ζωές, απολαύστε ελαφρύτερους οργανικούς και χωρίς γλουτένη και γλυκές ή αλμυρές κρέπες φαγόπυρου από τον ιβίσκο, κατευθυνθείτε στο Torteria San Cosme για παραδοσιακό μεξικάνικο σάντουιτς, επιδόρπιο σε churros στο αρτοποιείο του Pancho, πίτσα από την Pizzeria Via Mercanti, πίτες και άλλες γλυκές απολαύσεις από την πίτα του Wanda στον ουρανό ή empanadas από το Jumbo Empanadas - για να αναφέρουμε μερικές επιλογές.

Πίνοντας : Αποκαταστήστε την καφεΐνη σας από την Moonbeam Coffee Company ή το FIKA Café, αισθανθείτε σαν ένα από τα δροσερά παιδιά με ένα κοκτέιλ στο ημι-κρυμμένο μπαρ Cold Tea, βάλτε τη βιοτεχνία σας με μια μπίλια από την Kensington Brewery Company ή σταματήστε για περιστασιακή μπύρα στη χειρολαβή ή διψασμένη & δυσάρεστη.

Πού να ψωνίσετε

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την αγορά Kensington είναι το ευρύ φάσμα των καταστημάτων που περιλαμβάνουν μια ολόκληρη σειρά από vintage καταστήματα και ανεξάρτητες μπουτίκ. Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε κάποια ψώνια χάρη στην ποικιλία των μικρών οπωροπωλητών που θα βρείτε εδώ, καθώς και οι κρεοπώλες, οι τυροκόμοι και τα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Ενώ αυτό το τμήμα δεν θα καλύπτει όλα όσα μπορείτε να αγοράσετε στην αγορά Kensington, εδώ είναι μερικά σημεία που δεν πρέπει να χάσετε.

Αν ψάχνετε να πάρετε δώρα για οποιονδήποτε, ένα από τα καλύτερα στοιχήματά σας είναι το Blue Banana Market, το οποίο πωλεί ατομικά είδη, κάρτες, κοσμήματα, διακοσμητικά οικιακά αξεσουάρ και δημιουργικά έργα τέχνης, καθιστώντας το one-stop-shop για δώρο.

Foodies και όποιος αγαπάει το μαγείρεμα θα θέλει να ελέγξει το Good Egg. Το πολύχρωμο κατάστημα ειδικεύεται σε βιβλία μαγειρικής και άλλα βιβλία που σχετίζονται με τρόφιμα, από βιογραφίες σημαντικών σεφ και πρωτοπόρων μαγειρικής, σε βιβλία παιδιών για τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε εργαλεία μαγειρέματος εδώ, καθώς και ποδιές, μαγειρικά περιοδικά, κούπες και πολλά άλλα.

Ενώ το Kensington είναι γεμάτο με vintage καταστήματα, ένα από τα παλαιότερα και αγαπημένα είναι το Courage my Love. Το περπάτημα στο κατάστημα είναι σαν να περπατάς σε μια χώρα των θαυμάτων των χειροποίητων vintage αντικειμένων, όπου ποτέ δεν ξέρεις τι θησαυρούς μπορεί να σκοντάψει επάνω. Μπανγκαλόου είναι ένα άλλο κατάστημα για vintage ευρήματα, αλλά φέρουν επίσης τις δικές τους ανανεωμένες μόδες και αξεσουάρ και νέα κομμάτια από μοναδικές γραμμές μόδας. Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε για έπιπλα και οικιακά σκεύη εδώ.

Ένα άλλο καλό σημείο για δώρα και τοπικά, χειροποίητα αντικείμενα είναι το Kid Icarus, το οποίο επίσης πωλεί τη δική του σειρά ευχετήριων καρτών, συσκευασίας δώρων και πρωτότυπα έντυπα χέρι. Προσφέρουν επίσης εργαστήρια τυπογραφίας.

Αν αγαπάτε τυρί, μπορείτε να αποθηκεύσετε δύο σημεία στο Kensington: Παγκόσμια Τυριά και Τυριά Μαγεία. Και οι δύο έχουν έμπειρο προσωπικό ευτυχείς να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το τυρί που ακολουθείτε και οι δύο είναι γενναιόδωροι με τα δείγματα.

Το Essence of Life είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην αγορά του Kensington για να πάρει υγιεινά και φυσικά είδη διατροφής και οικολογική φροντίδα του δέρματος και του σώματος. Πωλούν επίσης πολλά vegan και χορτοφαγικά προϊόντα για όσους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ταξιδιωτικές συμβουλές και λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο οι δρόμοι της Αγοράς του Kensington πηγαίνουν χωρίς αυτοκίνητο την τελευταία Κυριακή του μήνα σε αυτό που είναι γνωστή ως Κυριακές Κυριακές. Αυτές οι Κυριακές γίνονται πολυάσχολοι, αλλά εκτός από κανένα αυτοκίνητο, υπάρχουν και καλλιτέχνες του δρόμου, πάγκοι μουσικής και φαγητού για να το ελέγξετε.

Το Kensington πραγματοποιεί επίσης μια παρέλαση και φεστιβάλ χειμερινών ηλιοστασίων στις 21 Δεκεμβρίου.

Είναι επίσης καλό να σημειώσετε ότι αν επισκέπτεστε μια Δευτέρα, πολλά από τα μικρότερα καταστήματα είναι κλειστά.

Η δημόσια μεταφορά είναι το καλύτερο σας στοίχημα για να φτάσετε στο Κένσινγκτον, καθώς ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος και η οδήγηση είναι κουραστική στην περιοχή.