Ταξιδιωτικός Οδηγός Viareggio

Liberty Style Beach Resort στην πόλη της Τοσκάνης

Το Viareggio είναι το νοτιότερο ιταλικό νησί της Ριβιέρας στις μεσογειακές ακτές της Ιταλίας και η μεγαλύτερη παραλιακή πόλη της Τοσκάνης. Τα κτίρια σε στιλ Liberty, τα οποία στεγάζουν καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια με θαλασσινά, περιβάλλουν τον παραλιακό δρόμο και υπάρχουν πολλές καλές βίλες σε στιλ Liberty, συμπεριλαμβανομένου ενός που χτίστηκε από τον Puccini, στην πόλη. Παρόλο που το Viareggio ήταν στο αποκορύφωμά του ως ένα θέρετρο στις αρχές της δεκαετίας του 1900, εξακολουθεί να είναι μια κορυφαία πόλη της Τοσκάνης για παραλίες, θαλασσινά και νυχτερινή ζωή.

Είναι επίσης γνωστό για τη διεξαγωγή ενός από τα κορυφαία ιταλικά κορυφαία carnevale , ή mardi gras , φεστιβάλ.

Viareggio Carnevale

Το Viareggio κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά φεστιβάλ καρναβαλιού στην Ιταλία, αντλώντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο. Η περίφημη παρέλαση χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά περίπλοκες επιπλέει, πολλές από τις οποίες αποτελούν επίκαιρα σχόλια για τα τρέχοντα πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα. Η παρέλαση τρέχει κατά μήκος του παραθαλάσσιου περιπάτου και πραγματοποιείται συνήθως τις τρεις Κυριακές πριν από το carnevale , την ημέρα του carnevale (Shrove Tuesday) και την Κυριακή που ακολουθεί. Η είσοδος χρεώνεται για τις παρελάσεις. Το θέατρο, η μουσική, οι μάσκες και άλλες εκδηλώσεις γίνονται και κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου. Υπάρχει ακόμη και ένα μουσείο καρναβαλιού στην πόλη.

Δραστηριότητες σε Viareggio

Παραλίες - Η ακτή είναι γεμάτη με αμμώδεις παραλίες, το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών εγκαταστάσεων αν και υπάρχει μια ελεύθερη παραλία στο νότιο τμήμα της πόλης. Για μια τιμή στα ιδιωτικά καταστήματα της παραλίας, μπορείτε να πάρετε μια καρέκλα παραλίας και ομπρέλα και να χρησιμοποιήσετε εγκαταστάσεις όπως αποδυτήρια και τουαλέτες.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης σνακ μπαρ. Η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη και καλή για κολύμπι.

Promenade - Ένας μακρύς παραθαλάσσιος περιπάτου γεμάτος καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια τρέχει μεταξύ της παραλίας και της πόλης. Το νότιο άκρο έχει αρχιτεκτονική τύπου Liberty. Ο χώρος περιπάτου είναι το μέρος για να δείτε και να δείτε, ειδικά κατά τη διάρκεια του βράδυ passeggiata .

Pineta di Ponente - Το μεγάλο πάρκο πευκοδάσους, μόλις δύο τετράγωνα από την παραλία, είναι ένα καλό μέρος για περπάτημα και διαφυγή από τον ήλιο.

Piazza Shelley - Μια από τις πλατείες της πόλης ονομάζεται για την αγγλική ρομαντική ποιητή Percy Bysshe Shelley. Είναι ένας πολύ πράσινος χώρος με πάγκους και μια προτομή της Shelley, που πνίγηκε από την ακτή κοντά στο Viareggio το 1922.

Βίλες - Βίλα Paolina κοντά στην Piazza Shelley, ανατέθηκε από την αδελφή του Ναπολέοντα το 1822. Αρκετές βίλες σε στιλ Ελευθερίας χτίστηκαν στην ύπαιθρο στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και η πόλη Viareggio αναπτύχθηκε αργότερα γύρω τους. Η Villa Amore , στον κεντρικό δρόμο κατά μήκος της θάλασσας, ήταν η πρώτη, που χτίστηκε το 1909. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του στυλ Liberty είναι το Villino Flore , που χτίστηκε το 1912. Η Villa Puccini , η τελευταία βίλα του συνθέτη, βρίσκεται στη Via Belluomini, από το Grand Hotel Principe del Piemonte. Μπορείτε να δείτε τις βίλες από έξω, αλλά δεν είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες.

Μουσείο Cittadella del Carnevale - Το Μουσείο Καρναβαλιού της Ακρόπολης παρουσιάζει εκθέματα πλωμάτων, μάσκες, καρναβαλικές κάρτες και άλλα αναμνηστικά που σχετίζονται με το carnevale. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του μουσείου, καθώς οι ώρες λειτουργίας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Viareggio Τοποθεσία:

Το Viareggio βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ιταλίας στην περιοχή της Τοσκάνης, γνωστή ως Ακτή Βερσιλίων .

Είναι περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Πίζας και 30 χιλιόμετρα δυτικά της Lucca.

Πού να μείνετε και να τρώτε στο Viareggio:

Πολλά ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στην παραλία και ορισμένα έχουν δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή ιδιωτικές παραλίες. Η Villa Tina ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια του στιλ Liberty στο Viareggio και το ξενοδοχείο 3 αστέρων εξακολουθεί να έχει επίπλωση και διακόσμηση. Το Grand Hotel Principe del Piemonte, που χρονολογείται από το 1922, είναι ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία και θυμίζει την ακμή του Viareggio. Το Il Principino, μπροστά στη θάλασσα, ήταν το πρώτο παραθαλάσσιο θέρετρο του Viareggio που χτίστηκε το 1938. Δείτε περισσότερα κορυφαία ξενοδοχεία του Viareggio.

Υπάρχει ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι στο Viareggio και μπορείτε να περιμένετε καλά θαλασσινά φτιαγμένα με φρέσκο ​​ψάρι στα περισσότερα εστιατόρια, ειδικά εκείνα που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του λιμανιού.

Πώς να φτάσετε στο Viareggio:

Το Viareggio βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής μεταξύ Γένοβας και Ρώμης.

Βρίσκεται ακριβώς έξω από το αυτοκινητόδρομο Α12 που διέρχεται κατά μήκος της ακτής από τα γαλλικά σύνορα. Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης έξω από το κέντρο ή υπάρχουν πολλά καταπράσινα πάρκινγκ στην πόλη. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι η Πίζα, περίπου 15 μίλια μακριά. (βλ. χάρτη αεροδρομίων της Ιταλίας )